Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: MODERARE COLECTIVA

Mesajde Dragos2006 » 06 Oct 2014, 10:51

Pun pariu ca daca s-ar desfiinta functia de moderator si forumul ar fi lasat sa mearga in mod natural , sigur ar merge mult mai bine. Chiar daca in primele zile unii ar mai sari gardul , in timp lucrurile s-ar aseza.
La mine in sat pe vremuri aveam 2 politzai , azi nu mai avem nici unul , satul a ramas la fel de linistit. De ce a trebuit sa platim politisti si militieni atata timp ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 06 Oct 2014, 10:55

oho .... domn Dragos .... stim ca ideea de moderare va sta in gat .... dar nu cred ca lipsa lor ar fi solutia

a .... ca mai e de lucru la "mentalitati" .... adevarat .... dar acestea sunt aspecte rezolvabile
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 06 Oct 2014, 12:30

Cristian IONITA scrie:
Mircea_63 scrie:O idee ar fi ca cei ce fac kk in pagina personala a cate unui user, sa aiba blocata pagina sa personala ...Asta ca sa-i fie putin rusinica.
....

Mircea .... te rog nu te supara dar asta e solutie demna de un militian tembel si/sau cel mai retard stalinist.

Eu propun sa nu ne oprim aici, propun sa le dam afara copii de la scoala .... rudele de la servici .... si eventual sa-i trimitem sa mai construiasca o data canalu'.

Nu ma supar, Cristi. :D Tu ai retinut partea stalinista, eu ma gandeam la cea cu "rusinica".
Normele si regulile nu trebuiesc privite ca ingradiri, ci trebuie tinut cont de context, persoana implicata, motivatia sau intentia acesteia, istoricul ei, circumstantele "incalcarii" etc
Scopul nu este cel punitiv, ci bunul mers al forumului. Ideeal ar fi sa functioneze rusinea, iar derapajele -inerente dealtfel- sa fie remediate din mers, ca intre oameni si fara prea multe discutii fara rost.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 06 Oct 2014, 12:37

off .... mi-ai luat o piatra de pe inima .... sincer ... ma astepatam la cateva zile de banare pe motiv de contestare a deciziilor luate de moderatori
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cantemir » 06 Oct 2014, 17:12

Un exemplu: Cine si de ce mi-a sters ultimul mesaj pus aici?
Si al meu si al lui Dragos...Care fix aici, ma facea "baiat cuminte"... ma rog, ceva de genul asta! :D
Se poate? Mi-ati distrus un moment unic... :D

Glumeam! :D
cantemir

Mesajde lucky5strike » 06 Oct 2014, 17:28

Eu, dar sunt familiar. Vechi derapaje... haituitori, vanatori, militieni, pinguini... etc. S-au inlaturat mai multe mesaje care nu aveau legatura cu subiectul "Moderare colectiva."
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 06 Oct 2014, 17:29

Moderare colectiva

"Cel care deschide un subiect- are responsabilitatea sa mentina ordinea topicului!"

Total de acord. Cand e vorba de pagina personala.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cantemir » 06 Oct 2014, 17:43

lucky5strike scrie:Eu...

O.K. Nici o problema... :D
Da' i topic-ul lui D.D!
Gresesc?
cantemir

Mesajde lucky5strike » 06 Oct 2014, 17:58

Parerea mea este ca nu, doar pagina personala iti apartine. Aici e o pagina supusa discutiei despre moderare colectiva, nu chestii gen..." la mine la tara nu mai este post de politie..."
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 06 Oct 2014, 18:09

Bunul simt ar trebui sa predomine in ceea ce scriem pe o pagina personala. Cat de greu e sa ne alegem cuvintele? Prieteneste, nu ca la patron.

Daca musai dezacord, faci nene topic special... chemi detractori, aliati... etc, dar de ce sa intri la om in casa sa arunci cu noroi?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 06 Oct 2014, 18:42

Dragos2006 scrie:Pun pariu ca daca s-ar desfiinta functia de moderator si forumul ar fi lasat sa mearga in mod natural , sigur ar merge mult mai bine. Chiar daca in primele zile unii ar mai sari gardul , in timp lucrurile s-ar aseza.
La mine in sat pe vremuri aveam 2 politzai , azi nu mai avem nici unul , satul a ramas la fel de linistit. De ce a trebuit sa platim politisti si militieni atata timp ?

Cu toții ne uităm cu jind la țările civilizate. Tot oameni sunt și ei, la fel de păcătoși ca noi. Dar, de frica legii, stau cuminți.
Atunci, să nu mai avem reguli de circulație, că vom avea mai puține accidente în timp. Dacă ar plăti doar cine vrea impozitele, tu ai ajunge să trăiești din apicultură :lol:
Am prins toată istoria forumurilor. Regulile trebuie să fie clare și puse pentru binele tuturor.
Cine vrea să se dezlănțuiască, să-și facă propriul forum, fără reguli.
Satul tău e liniștit pt că există presiunea socială din sat, unde e rușine să faci fărădelege.
Trăiască legea!
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Mircea_63 » 06 Oct 2014, 20:13

Ce inseamna satul fara caini, propus de Dragos:

Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 06 Oct 2014, 20:27

O regula nescrisa, legata de pagina personala: daca pe pagina ta a postat cineva ceva, poti cere stergerea acelei postari, chiar daca postarea respectiva nu contravine regulamentului.

De exemplu, pe pagina mea personala vine Modigliani cu barcile lui. Nu contravine regulamentului, dar eu nu vreau sa ceva in pagina mea, sau pur si simplu nu vreau sa vorbesc cu el, ca ete nah...suntem certati, :D pot solicita stergerea postarilor lui din pagina mea.
Mircea_63

Mesajde lucky5strike » 06 Oct 2014, 22:04

In fapt, rar s-a intamplat ca un user sa ceara curatarea paginii personale. Nici nu au fost motive.

Dar cand o tinem cu haituiala in forma continua, se schimba treaba.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cantemir » 07 Oct 2014, 18:45

Eu cred si zic: sa pastram forumul doar pentru discutii.
Sa luptam cu ideea omului! S-o demontam in piese mici si sa ne dam cu parerea. Sa venim cu propria parere si sa acceptam ca va fi demontata si supusa discutiiilor.
Dar sa nu combatem omul!

In felul asta, ne putem contrazice ( sau putem fi de acord) ramanand prieteni... pana dincolo de "marele final"!

Si, zau, de-ar mai trebui vre-un fel de moderare!
cantemir

Mesajde lucky5strike » 07 Oct 2014, 20:13

Avem colegi care au bunul obiceiul de a raporta un mesaj la nealocul lui.

Cel mai ades, e vorba de incalcari flagrante ale regulamentului. Alteori, este vorba de deschiderea de topicuri noi pe aceeasi tema. Cand si cand, un spammer.
Rareori au fost cazurile cand nu le-am dat dreptate.

E un fel de moderare colectiva.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Anterior

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE