Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cristian Chirculescu alias FREECRISTIAN

Mesajde lucky5strike » 06 Oct 2014, 22:45

Cristian Chirculescu scrie:Pulverizatorul si paduchii picati la un stup joi seara

Esti sigur ca vaporizeaza cum trebuie? Si ca are dozaj corect?

Nu prea-mi place cum arata...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde 7Rame » 06 Oct 2014, 22:55

Mammma mia! Abia acum am vizionat si filmele, e dezastru!
Imi pare sincer rau, stiu ca in primavara erai foarte bucuros de mierea de rapita, cu o stupina in forta, in timp ce noi avusesem 4 zile de zbor din 20, cu lanul galben, si namol pana la gat!...
E tardiv, acum orice tratament, cred, si sunt inca SOCAT, cum poate arata stupina. Acolo a fost ori atac violent, pe fondul lipsei de tratament corspunzator, pe fondul geneticii slabe (poate) a familiilor in ceea ce priveste lupta contra varroua, furtisag (ai rame rase!) si cine mai stie ce!!
N-am vazut niciodata asa ceva, si imi pare rau, sincer, sa vad la cineva.
Mergi de urgenta la un veterinar BUN, si clarifica. Ma indoiesc ca ai intoxicat stupina, cu acel pulverizator.
Doar 2 familii le am cu ? in ceea ce priveste eficienta tratamentelor, si le voi...desfinta! Nici nu ma uit la ele! Si stau la 5R, cum sta albina pe puiet la 13 grade.
Imi pare rau, sincer, inca sunt socat de ceea ce am vz.
Cred ca asa ceva nu vezi nici la un stup netratat dupa... 3 sezoane> cred
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde proapis13 » 06 Oct 2014, 22:57

7Rame scrie:Pune eventual substanta volatila.... pe servetele,

E tarziu pentru servetele deoarece mirosul substantei ramane pina la 3-4 saptamani
si abia atunci albina o sa inceapa sa toace servetelul...daca are gratii la urdinise si fund fix e grele... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde 7Rame » 06 Oct 2014, 23:01

Nu, eu ziceam pe viitor, sa evite asa ceva. Si apoi...vad filmul!
E evident, stupul din filmul 2, este de 2 intervale, nu de 5 sau 6. Riguros vorbind
Chiar acum ma gandeam ce dezastru poate fi in sufletul lui Cristian. Si ma mai gandeam cum, pe de o parte eu aveam la 15 august 2 caturi 1/1 full de goanga peste al' de jos cu limba scoasa pe iarba 30 cm, iar altii...dezastru!
Cine stie cum va fi la anul...Doamne fereste!
Inca wsunt socat, ma mai uit o data la filme, nu pot sa cred
7Rame

Mesajde 7Rame » 06 Oct 2014, 23:31

Domnule Marina, pana la urma, personal, cu chestia legata de fumigatii (stiu ca nu sunt pe topic) am urmatoarea parere. Dv stiti asta, sunt convins, pt ca sunteti meserias.
Fumigatia, indiferent cu ce o faci, nu va prinde decat o mica parte din acarieni, (sub 10-20%) decat pe cei-asa cum ii numesc eu- mai tolomaci, care nu s-au asezat inca sub capaceala puietului. Gena buna o prinzi doar la puiet zero, ca sa scapi de ea.
Acarianul asta nenorocit, lucreaza in bezna, in dos, sau mai bine zis la "scuteala". Si dupa cum vedeti face ravagii.
De aceea cred ca este mai mare eficienta unui tratament de lunga durata gen servetele sau ..eu stiu, lavete de bucatarie imbibate cu amitraz, sau furnir, sau ce o mai fi, important e ca sa prindem mai multe generatii de acarieni, si mai ales pe cei reproducatori. Altfel...lucram pt ei. DA, asta facem, lucram efectiv pentru ei, nu pt noi.
Am convigerea ca, in afara de solutiile chimice clasice, trebuie sa existe si una mai eficienta. Stiti cum e...orice cui are nasul sau in natura, numai ca...nimeni nu a gasit aceasta solutie. Ea poate sa fie la indemana tuturora, in fata oricui...dar sa n-o vada! Omul ala, care vreodata, o va gasi...Nobel nu va putea sa-l recompenseze.

Deja e tarziu, si vad ca balivernez:
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: 7Rame şi 0 vizitatori
7Rame

Mesajde nick-zerga » 06 Oct 2014, 23:42

desii nu este bine ... sa generalizezi o situatie sau o fapta...cred cu certitudine,ca pe raza judetului Arges mai ales in zona subcarpatica unde se face pastoral pt salcam 2,3 situatia pe care a prezentat-o Cristian o putem regasii in multe stupine,inclusiv la mine...poate nu la acest nivel de infestare, dar fenomenul, EU PERSONAL nu l-am putut controla ...
simptomatologia nu era asa evidenta dupa culesul de floarea soarelui,dar la inceputul lu' septembrie era clar ca ceva nu este in regula...desii am efectuat tratamentul tampon la inceputul lui august,familile de productie erau puternic infestate...
in zona vin anual mii de stupi...iar anul acesta a fost ceva de nedescris...
mentionez ca efectuez tratament clasic cu varachet forte conform prospectului,nefiind adeptul acidului oxalic sau formic din motive pe care nu le pot dezvolta pe un fundament stintific .(am efectuat tratamente si cu acid oxalic ,picaturi si fumigatii, dar nu in stupina proprie ,iar rezultatele in prezenta puietului sunt ca si ...)
nick-zerga

Mesajde Cristian Chirculescu » 07 Oct 2014, 00:09

In seara asta am rasfoit toata pagina asta. Am evoluat destul de fain. In august 2013 ajunsesem la 115. Din motive financiare am vândut din ei.
Iarna inca nu a început și observ ca depopularea continua.
Pe 24.10.2013 inca aveam albina in caturi pe alocuri.
Am dat vina pe mine pt situația asta. Dar stiu ca mi.am făcut datoria. Mai bine ca anul trecut.
De 3 ani fac tratamente cu același aparat. Anul asta am folosit și doza mai mare de taktic. Ultimele doua tratamente cu scabatox.
Tot de trei ani am ținut ramele in grădină cum am prezentat. Acum, simtindu.ma vinovat oarecum am decis sa le mut. Schimb total moda.
Promit ca imi voi reveni cu efectivul. Chiar de.ar fi sa o iau de la zero.
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Cristian Chirculescu » 07 Oct 2014, 00:14

Noua locație la rame, caturi si lazi goale...ca vor fi destule. ..
Fişiere ataşate
IMG_201410072331.jpg
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde Closcutz » 07 Oct 2014, 00:35

La ce paduchi ai n-ar fi mai bine sa pui si benzi de mavrirol? E de speriat ce pica in conditiile in care i-ai tratat de mai multe ori anul asta si acum sa cada asa multi, iar stupii sa arate asa de slabiti...
Closcutz

Mesajde alin75 » 07 Oct 2014, 06:52

Nu-mi permit sa dau sfaturi, dar de curiozitate am reparcurs pagina personala. Iata ce am gasit in iulie 2013
Cristian Chirculescu scrie:Era prea tarziu. roii erau atacati de mult. la ora la care am observat. dupa ce am mutat prima lada si am deschis capacul mi.am dat seama ca era terminat. urdinisele la mine stau tot timpul reduse la minim...e mult un cm la mine. roii care i.am pierdut au fost formati ieri dimineata cu mancare de...rapita....parerea mea e ca asta a fost cauza. un miros de miere foarte puternic. cand am format roii nu mi.am dat seama de asta. si apoi a venit ploaia si nu am mai pus folie si ziarele peste. azi am fost plecat de dimineata si cand am venit am observat albine gramada prin curte, hoinareau pe la topitor si lazile flambate. apoi....restul se stie.
si ca o ironie....hoatele erau de la un vecin...
ramele care.mai aveau puiet le.am distribuit la alti roi mai maricei, la ce.a de.a doua lada era si puietul scos afara din celule....puiet capacit.
Anul trecut am patit.o tot in aceeasi perioada. dar eram acasa si am depistat la inceput. am mutat si inversat cu altul mai puternic si s.a rezolvat.
acum 3 saptamani cand aveam albinele la salcam 3, roii formati la salcam 2 erau atacati pe rand. dar toti...se mutau hoatele de la un stup la altul. acu era aici, imediat era in alta parte si tot asa. de atunci am redus urdinisul drastic. cat sa treaca o albina....pe rand asa.. acum acei roi au urdinisul putin mai mare, nu 3 cm. azi i.ar am redus.
http://m.youtube.com/watch?v=c335--opN04

alt stupar scrie:1. Furtisagul este provocat INTODEAUNA de apicultor ( sau propietarul de stupi...dupa caz ). Aici ne dam examenul la cat de pregatiti ne credem.
2. Roaga-te sa mai ramai cu ceva albina !
3. Stiind ca in stupina ai o problema, O MARE PROPLEMA cum ar veni, la ce te mai tii de format de roi ? Nu-i suficient ca se fura-n draci, mai pui si tu paie pe foc tinand lazile deschise ?
4. Ai doua sanse sa scapi: ori de maine dau niste ploi de sta albina-n lada o saptamana ori incarci azi stupii intr-o masina si-i muti pe o alta vatra, departe. Altfel... Dumnezeu cu mila, am vazut stupina ajunsa intro saptamana de la 100 la cinci-sase stupi!

Cred ca totul pleaca de la regine (feromoni slabi), dorinta de extindere rapida (acum stupii sunt total depopulati - de ce nu se fac unificari, stramtorari de cuib?) si presupun si ceva greseli in managerierea stupinei. Poate sunt dur in cuvinte, dar pasii masunti sunt ce-i mai siguri!

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde 7Rame » 07 Oct 2014, 22:09

Nu.
Totul pleaca de la maniera in care se lucreaza in stupi. Si am pus punct, repetand ce scria alt stupar candva. Daca vad vreu vecin ca lucreaza aiurea, sunt capabil sa-l duc eu acasa, ca sa pot si eu...lucra.

Personal stiu albina dupa sunet...cand vine de la furat. Si nu fac misto. La fel cum vine de la cules, sau cand e dupa tine, sa te atace.
EXprimarea, "albina vine de la vecini" e total gresita. Prima albina care vine in stupina ta, este cea de la stupii tai, cei mai apropiati de o greseala grava.
Cand vine si albina de la vecini...e deja petrecere mare!
Din aceste motive, jur ca vremea asta ploioasa, paradoxal, a fost...mana cereasca. Multi si-au terminat "trebile'" in stupi>
7Rame

Mesajde lucky5strike » 07 Oct 2014, 22:20

PAGANEL scrie:Mai nene, da tu ai crescatorie de varoua acolo? Mai speriat frate cu paduchii aia. Dai in ei si tot apar la greu. Cauta si vezi unde ii poti valorifica, ca tu ai crescut varoua anu asta.

In august n-ar fi mare lucru ce se vede acolo, dar la ora asta, e motiv de mare grija. Sper ca e familie, ca daca e roi...

Grija mare la vaporizatorul ala... mai bine dublezi cu niste benzi.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alt stupar » 07 Oct 2014, 23:04

vai vai vai :cry:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 07 Oct 2014, 23:08

alt stupar scrie:vai vai vai :cry:

Ce destept esti... mai "alt stupare"...
Nici ca se putea o postare mai inteligenta...
Vorba ta... Dumnezeu cu mila....
ignatov andrei

Mesajde iosca » 08 Oct 2014, 13:13

Tot mai mulţi dntre noi folosim furetto sau alte aparate construite, unele bine, altele mai puțin bine. Eu de 4 ani am unul furetto ( nu stiu exact dacă-l scriu bine) original. Intr-adevăr, faci repede tratamentul, dar dați-mi voie să mă-ndoiesc de eficacitatea lor ( indiferent cât de bine ar funcționa). Dacă ne referim la fumigații, doi ani am folosit numai aparatul și am avut probleme. Ultima fumigație, in lipsa puietului, o fac de atunci, fără aparat ( exact ca în prospectul varachetului) și nu mai am probleme.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde TDI » 08 Oct 2014, 14:01

:))
Eu mă îndoiesc de eficacitatea amitrazului si a taufluvalinatului. De fapt nu eficacitatea e problema, ci faptul ca nu omoară acarienii ascunsi in celulele puietului capacit.
Ma inspaimanta remanenta taufluvalinatului si a amitrazului descompus.
Si faptul ca oricat de bine ai trata, reinfestarea se produce periodic
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?