Cristian Chirculescu scrie:Pulverizatorul si paduchii picati la un stup joi seara
Esti sigur ca vaporizeaza cum trebuie? Si ca are dozaj corect?
Nu prea-mi place cum arata...
Cristian Chirculescu scrie:Pulverizatorul si paduchii picati la un stup joi seara
7Rame scrie:Pune eventual substanta volatila.... pe servetele,
Cristian Chirculescu scrie:Era prea tarziu. roii erau atacati de mult. la ora la care am observat. dupa ce am mutat prima lada si am deschis capacul mi.am dat seama ca era terminat. urdinisele la mine stau tot timpul reduse la minim...e mult un cm la mine. roii care i.am pierdut au fost formati ieri dimineata cu mancare de...rapita....parerea mea e ca asta a fost cauza. un miros de miere foarte puternic. cand am format roii nu mi.am dat seama de asta. si apoi a venit ploaia si nu am mai pus folie si ziarele peste. azi am fost plecat de dimineata si cand am venit am observat albine gramada prin curte, hoinareau pe la topitor si lazile flambate. apoi....restul se stie.
si ca o ironie....hoatele erau de la un vecin...
ramele care.mai aveau puiet le.am distribuit la alti roi mai maricei, la ce.a de.a doua lada era si puietul scos afara din celule....puiet capacit.
Anul trecut am patit.o tot in aceeasi perioada. dar eram acasa si am depistat la inceput. am mutat si inversat cu altul mai puternic si s.a rezolvat.
acum 3 saptamani cand aveam albinele la salcam 3, roii formati la salcam 2 erau atacati pe rand. dar toti...se mutau hoatele de la un stup la altul. acu era aici, imediat era in alta parte si tot asa. de atunci am redus urdinisul drastic. cat sa treaca o albina....pe rand asa.. acum acei roi au urdinisul putin mai mare, nu 3 cm. azi i.ar am redus.
http://m.youtube.com/watch?v=c335--opN04
alt stupar scrie:1. Furtisagul este provocat INTODEAUNA de apicultor ( sau propietarul de stupi...dupa caz ). Aici ne dam examenul la cat de pregatiti ne credem.
2. Roaga-te sa mai ramai cu ceva albina !
3. Stiind ca in stupina ai o problema, O MARE PROPLEMA cum ar veni, la ce te mai tii de format de roi ? Nu-i suficient ca se fura-n draci, mai pui si tu paie pe foc tinand lazile deschise ?
4. Ai doua sanse sa scapi: ori de maine dau niste ploi de sta albina-n lada o saptamana ori incarci azi stupii intr-o masina si-i muti pe o alta vatra, departe. Altfel... Dumnezeu cu mila, am vazut stupina ajunsa intro saptamana de la 100 la cinci-sase stupi!
PAGANEL scrie:Mai nene, da tu ai crescatorie de varoua acolo? Mai speriat frate cu paduchii aia. Dai in ei si tot apar la greu. Cauta si vezi unde ii poti valorifica, ca tu ai crescut varoua anu asta.
alt stupar scrie:vai vai vai
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori