Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

subventie pe familia de albine

Mesajde mirel » 08 Oct 2014, 13:44

Am auzit ieri ca in revista Lumea apicola sau Romania apicola se vorbeste de o subventie pe familia de albine in bani sau in zahar.
Stie cineva mai multe detalii?
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Re: subventie pe familia de albine

Mesajde nae » 08 Oct 2014, 15:04

mirel scrie:Am auzit ieri ca in revista Lumea apicola sau Romania apicola se vorbeste de o subventie pe familia de albine in bani sau in zahar.

Nu stiu .
Pana in '09 am primit 20 lei/fam , buni dar gresit dati , de ce ?
Nu incurajeaza apicultura sustenabila ; sa dea 20-50 de bani sau 1 leu / Kg de miere vandut .
Eu primeam 2-3 mii si-i mutam de ma gasea batu' , vecinul in 7 ani a tras o data la salcam si primea la fel , fara sa-i mute , fara sa produca (faci rost de la procesator de 1-1.5 t /hartie si gata ) :(
nae

Mesajde akmm » 08 Oct 2014, 15:09

nae scrie:Nu stiu .
Pana in '09 am primit 20 lei/fam , buni dar gresit dati , de ce ?
Nu incurajeaza apicultura sustenabila ; sa dea 20-50 de bani sau 1 leu / Kg de miere vandut .
Eu primeam 2-3 mii si-i mutam de ma gasea batu' , vecinul in 7 ani a tras o data la salcam si primea la fel , fara sa-i mute , fara sa produca (faci rost de la procesator de 1-1.5 t /hartie si gata ) :(

Mie mi se pare un punct de vedere total alandala.
Subventia daca se da sa se dea pe familiile de albine, ca si aia care umbla si aia care sta , mananca si polenizeaza.
Daca legiutorul vrea sa incurajeze si productia de miere nu are decat sa dea subventie si pe sirop procesat, scuze, miere colectata.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde cristi_vidican » 08 Oct 2014, 15:16

Subvenția nu se va pe familia de albine. NICIODATĂ. Acum banii vin de la UE și UE nu e de acord cu așa ceva. Am înțeles că nicăieri în UE nu se dă subvenție pe familia de albine. Dacă poate confirma cineva acest lucru????
Plus că mai e un bai și mai mare. Cei care ne reprezintă în fața guvernului NU AU NICI UN INTERES să se dea subvenția pe familia de albine.
Cei ce ne reprezintă sunt oameni care au afacerile lor, care au o felie bună din PNA în forma actuală.
Așa că, profită cine poate din PNA. Vreo 5000 de apicultori. Restul, descurcați-vă cum puteți.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde proapis13 » 08 Oct 2014, 15:47

mirel scrie:Am auzit ieri ca in revista Lumea apicola sau Romania apicola se vorbeste de o subventie pe familia de albine in bani sau in zahar.

E un topic deschis pe tema asta la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=28&t=5433
A aparut si forma finala,4 lei ajutor financiar pina la 75 de familii si 7,5 lei/fam pentru stupinele cu peste 75 de familii :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nae » 08 Oct 2014, 19:15

akmm scrie:Mie mi se pare un punct de vedere total alandala.
Subventia daca se da sa se dea pe familiile de albine, ca si aia care umbla si aia care sta , mananca si polenizeaza.
Daca legiutorul vrea sa incurajeze si productia de miere nu are decat sa dea subventie si pe sirop procesat, scuze, miere colectata.

Dragul meu .. n-am cuvinte .
O subventie/ajutor trebuie sa ajute , sa intoarca plusvaloare ca acei bani nu vin din buzunarul lu' Gheorghe magnatul de carton ajuns ganditor in sfatul batranilor .
20 lei/ fam care produce 50 Kg /an e plusvaloare pt toti
20lei/fam care produce 10 Kg /an e paguba suportata de toti
Daca platesti produsul (mierea) apicultorul este cointeresat sa tina fam sanatoase (care polenizeaza...), sa produca mai mult = plusvaloare (daca vreti va fac un desen ;) ) (motorina accizabila + vignete +angajati + ... )
Alandala e gandire INGUSTA , cu regret si dezamagire, nae .
nae

Mesajde stefanmadalin » 08 Oct 2014, 21:07

Si ce faci daca vine un an prost, nu mai primesti subventie ca n-ai facut miere?? De parca mierea ar fi unicul produs al stupului....
La fel si cei din agricultura discutau despre asa ceva, pana la urma s-au potolit!

nae scrie:
gandire INGUSTA .

Si-acum ma intreb oare cine are gandire ingusta...
stefanmadalin

Mesajde proapis13 » 08 Oct 2014, 21:16

De ce nu inchide cineva topicul asta,este balast si lalaiala pe o tema data ...nu intelege nimeni ca s-a terminat cu subventiile per familia de albine ???? :oops:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde andrei_calinescu » 08 Oct 2014, 21:18

Corect Cristi, dar in Occident se dau bani pentru polenizare.
Asta e o chestie sustenabila , deoarece jobul primordial al apicultorului e sa duca cat mai multa albina la polenizare.
Caci albina asta trebuie sa faca in primul rand, mancare si nu miere.
Numai apicultorul roman s-a educat sa alerge ca bou' pe o falsa pista, sa produca miere. Anul asta e un exemplu viu.

Hai s-o luam altfel.
Apicultorii care au dus albine in 2014 pe campuri, au produs prin albinele lor mancare, hrana. Corect?
In schimb datorita unor multitudini de factori potrivnici nu au produs miere.
In concluzie , apicultorul nu a castigat mare lucru, desi fermierul care e posesorul efectului polenizarii, a castigat enorm.

Atata timp cat nu se va plati polenizarea, nu putem discuta de apicultura sustenabila.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 08 Oct 2014, 21:19

proapis13 scrie:De ce nu inchide cineva topicul asta,este balast si lalaiala pe o tema data ...nu intelege nimeni ca s-a terminat cu subventiile per familia de albine ???? :oops:

Nu subventie, prestatia de polenizare trebuie platita.
andrei_calinescu

Mesajde Mircea_63 » 08 Oct 2014, 21:20

Mariane, nu-i greu de inchis, insa daca oamenii vor sa discute... :? D`aia-i forum.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 08 Oct 2014, 21:38

andrei_calinescu scrie:Atata timp cat nu se va plati polenizarea, nu putem discuta de apicultura sustenabila.

Extras din Legea Apiculturii ;
ART. 10
(1) Polenizarea dirijată a culturilor agricole entomofile cu ajutorul albinelor se realizează pe bază de contracte încheiate între proprietarii familiilor de albine şi deţinătorii de culturi.
(2) Costurile prestaţiei de polenizare se stabilesc prin negociere între părţi.
Nu s-a dat subventia/fam de albine nici in baza Legii 168...
Ce sau cine te-a/ne-a impiedicat sa facem acele contracte cind exista cadrul legal ????
Be ce sa dea statul subventie cind avem cadrul legal prin care sa ne autofinantam ???
proapis13

Mesajde CATALIN » 08 Oct 2014, 22:08

gata...inchidem...ne-am lamurit...ce vreti banii.....nare balta peste :(
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde nae » 08 Oct 2014, 22:22

stefanmadalin scrie:Si ce faci daca vine un an prost, nu mai primesti subventie ca n-ai facut miere?? De parca mierea ar fi unicul produs al stupului....
La fel si cei din agricultura discutau despre asa ceva, pana la urma s-au potolit!

Eu nu .
Pretenas , cum dracu' ai tras concluzia ca sunt focusat pe miere !?
Singurul lucru pe care-l produce vecinul de care vorbesc e boala , nu polenizeaza ,nu miere, nu roi ...
Cati 141/112 produc ceva ?,majoritatea au stupi si .. atat . ;)
nae

Mesajde cristi_vidican » 08 Oct 2014, 22:54

andrei_calinescu scrie:Atata timp cat nu se va plati polenizarea, nu putem discuta de apicultura sustenabila.

Atâta timp cât eu mă rog de fermier să mă primească în zona lui și ca mine, mai sună 20 de apicultori, fiecare cu 200 de stupi, nu văd de ce ar plăti cineva ceva apicultorilor.
Când stupii vor fi concentrați în mâna câtorva apicultori, când vor rămâne fermierii cu suprafețe descoperite, atunci vor suna telefoanele invers.
Până atunci, scapă cine poate.
Când eram mic, totă lumea de pe strada mea avea vaci. Nu-mi puteam imagina situația de azi, când nimeni nu mai are vacă pe strada mea.
Acum, toată lumea are stupi. Ce va fi peste 10 ani?
Dar, să nu deviem
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde andrei_calinescu » 08 Oct 2014, 23:03

nae scrie:
stefanmadalin scrie:Si ce faci daca vine un an prost, nu mai primesti subventie ca n-ai facut miere?? De parca mierea ar fi unicul produs al stupului....

Eu nu .
Pretenas , cum dracu' ai tras concluzia ca sunt focusat pe miere !?
Singurul lucru pe care-l produce vecinul de care vorbesc e boala , nu polenizeaza ,nu miere, nu roi ...
Cati 141/112 produc ceva ?,majoritatea au stupi si .. atat . ;)

Din cauza masurilor trimise pe capul nostru tot de UE, nu se fac inca contracte de polenizare intre noi si fermieri.
Deoarece exista supraoferta de stupi(cutii) aduse in pastoral. Si atunci bou ar fi fermierul sa-ti dea bani pe polenizare, cand polenizarea vine singura la el.
In plus in 90% din cazuri, dupa aceste masuri nu ramane nimic , sau da, eventual niste focare de loca ici colo.
andrei_calinescu

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE