Am auzit ieri ca in revista Lumea apicola sau Romania apicola se vorbeste de o subventie pe familia de albine in bani sau in zahar.
Stie cineva mai multe detalii?
mirel scrie:Am auzit ieri ca in revista Lumea apicola sau Romania apicola se vorbeste de o subventie pe familia de albine in bani sau in zahar.
nae scrie:Nu stiu .
Pana in '09 am primit 20 lei/fam , buni dar gresit dati , de ce ?
Nu incurajeaza apicultura sustenabila ; sa dea 20-50 de bani sau 1 leu / Kg de miere vandut .
Eu primeam 2-3 mii si-i mutam de ma gasea batu' , vecinul in 7 ani a tras o data la salcam si primea la fel , fara sa-i mute , fara sa produca (faci rost de la procesator de 1-1.5 t /hartie si gata )
mirel scrie:Am auzit ieri ca in revista Lumea apicola sau Romania apicola se vorbeste de o subventie pe familia de albine in bani sau in zahar.
akmm scrie:Mie mi se pare un punct de vedere total alandala.
Subventia daca se da sa se dea pe familiile de albine, ca si aia care umbla si aia care sta , mananca si polenizeaza.
Daca legiutorul vrea sa incurajeze si productia de miere nu are decat sa dea subventie si pe sirop procesat, scuze, miere colectata.
nae scrie:
gandire INGUSTA .
proapis13 scrie:De ce nu inchide cineva topicul asta,este balast si lalaiala pe o tema data ...nu intelege nimeni ca s-a terminat cu subventiile per familia de albine ????
andrei_calinescu scrie:Atata timp cat nu se va plati polenizarea, nu putem discuta de apicultura sustenabila.
stefanmadalin scrie:Si ce faci daca vine un an prost, nu mai primesti subventie ca n-ai facut miere?? De parca mierea ar fi unicul produs al stupului....
La fel si cei din agricultura discutau despre asa ceva, pana la urma s-au potolit!
Si-acum ma intreb oare cine are gandire ingusta...
andrei_calinescu scrie:Atata timp cat nu se va plati polenizarea, nu putem discuta de apicultura sustenabila.
nae scrie:stefanmadalin scrie:Si ce faci daca vine un an prost, nu mai primesti subventie ca n-ai facut miere?? De parca mierea ar fi unicul produs al stupului....
La fel si cei din agricultura discutau despre asa ceva, pana la urma s-au potolit!
Si-acum ma intreb oare cine are gandire ingusta...
Eu nu .
Pretenas , cum dracu' ai tras concluzia ca sunt focusat pe miere !?
Singurul lucru pe care-l produce vecinul de care vorbesc e boala , nu polenizeaza ,nu miere, nu roi ...
Cati 141/112 produc ceva ?,majoritatea au stupi si .. atat .
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 49 vizitatori