Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui CristianBee

Mesajde FLORINELU » 28 Mar 2014, 20:18

asta e, e primavara si lumea tine la pret,pana la urma te descurci tu. bafta multa iti urez.
FLORINELU

Mesajde CristianBee » 28 Mar 2014, 22:08

Pana atunci am mai dat de unul de altul si parca se intrezareste o speranta , dar ceva asa sa mai i-mi mai treaca supararea. :D
Fişiere ataşate
image.jpg
Corpuri puse la uscat dupa cele 2 maini de ulei ( ale mele vre-o 40 buc si inca ptr cineva facute ca na' suntem preteni
CristianBee

Mesajde ionsut » 28 Mar 2014, 22:58

Salut si bine ai venit pe forum!
Din zona noastra, ME-uri stiam ca are Aurica Rapita, cel care scrie la "Lumea Apicola", dar nu stiu daca vinde. Incercarea moarte n-are. Pe forumul vechi era "auras". Daca nu dai de el, da un mp, ca facem noi rost de un numar de telefon.
ionsut

Mesajde CristianBee » 31 Mar 2014, 23:31

Am ajuns in momentul in care ma pregatesc sa achizitionez familiile si va intreb .
1 . Merg si aleg familiile care i-mi fac cu ochiul , mai apoi le transfer in lazile mele si le las pana seara pe acelasi loc ca si vechea cutie pana seara cand il inchid cu gratia montata pentru transport , il leg cu chinga ( as putea sa o fac imediat dupa ce le transfer in cutii ) si mai apoi le incarc in masina si apoi plec cu ele la drum ( cam 350 de km ) , o fi bine pana acum .
2 . Familiile vor fi de 10 rame acoperite ( 4-5 puiet ) . Eu le aduc aici in zona la ceva corn ( ce a mai ramas ) , ceva papadie si paducel si ceva lora pe care nu am identificat-o inca ( ceva flori mici ca si ciupercile dar mici si mov si galbene ) . Mai apoi la rapita ( mai are cam o saptamana ) , acum este galbuii lanul dar stropesc si nu zic nici sa-i bati cu ce dau .
3. De asezat in locul ales ( soarele rasare dinspre est si pe la ora 13 este pe la sud deci stupii pe 2 randuri ( asa i-mi permite locul ) la 3 sau 4 m intre randuri si 1 m pe rand dar intercalati sau asezati aleatoriu dar cat de cat in ordine . E bine ?
4 . Urdinisul in functie de familie ( eu stiu ca primavara se lasa cam 3-5 cm , in functie de familie ( intervale ) ) . E bine ?
5 . Sus la podisor care este din plasa pot pune folia peste el , cei care folositi folia primavara , eu nu as fi adeptul acesteia , plus ca am polistiren in capac , eu zic sa nu o folosesc . Voi ? .
6 . Ca si ventilatie in capac am cate 5 gauri de 5 mm pe partea din fata a capacului . Sa le acopar ?
7 . Acum temperaturile sunt cam dezechilibrate dar obisnuite pentru aceasta data si anume foarte rece noaptea si ziua cald . Mai folositi in perioada asta paturi , toale peste podisor ?
8 . Stimularile sau cam terminat sa zic ca sa mai tina pana in 10 aprile ( depinde de rapita ) plus ca stimularile acum mai vad pe aici in zona se fac cu ceva rame descapacite , a-ti continua stimularile ?
9 . La rapita la ce distanta fata de cultura vati aseza familiile ( depinde si de agricultor ) , am vazut la unii ca se aseaza chiar langa lan , e bine ? .
10 . Acum legat de rama claditoare eu stiu ca la ME se amplaseaza in al doilea corp si pusa penultima . Eu as baga-o inainte de a baga faguri la cladit ( depinde de temperaturi , gradul de ocupare al ramelor ) si as scoatea si as taia dupa cepuietul este capacit si sa o tin pana toamna tarziu chiar daca nu mai cladesc faguri . Daca rama claditoare este cu celule de albina sa bag la cladit si daca apar fagurasi .
Cam atatea dar mai am . :D
CristianBee

Mesajde CristianBee » 15 Mai 2014, 18:00

Am fost sa vad salcamul si asta am gasit , cam pe cand sa infloreasca ? .
Fişiere ataşate
image.jpg
CristianBee

Mesajde CristianBee » 01 Iul 2014, 10:29

Nu am mai dat cam de mult pe pagina si e cam vremea sa o improspatam . Asadar am la dispozitie ceva regine imperecheate si m-am gandit sa fac niste roi si asa anul asta mierecam putina , exceptand teiul si floare soarelui care a miscat putin cantarul care cam statea pe loc ( bine ca nu a scazut ) .
Acum sa revin , chestia este cum sa fac roii saam cat mai multe matci luate , sa ii fac cu puiet capacit , albina scuturata de pe numarul proportional cu ramele de puiet plus ceva albina de pe puietul necapacit si rama cu miere , ceva rame cu miere si mutat pe alta locatie sau in acelasi loc cu multa albina scuturata pe 1 rama de miere si polen , faguri claditi sau artificiali daca nu am si nu prea am faguri goi si sa pun foita , culegatoare zboara inapoi si ii dau o matca in cusca pe rama cu miere , asa nu am larva deloc sa faca ea prostii . Ceva apa in faguri urdinisul mic de tot si dupa ce i-a matca , sirop si puiet capacit cu albina .

Nu am prea multe matci de irosit asa sa zic am cam 40 % in plus si ce nu i-a din prima ori il desfiintez si il impart la alti roi ori ii dau iar matca .
Daca as face roi cu puiet capacit ( am si ceva larva pe rame ) , sa ii rupa gatu la matca si sa faca ea botci de salvare , plus ca are albina batrana daca o mut pe alta vatra .

Poate am scris cam multcu fraze lungi , sper sa intelegeti ce vreau sa zic .
O incerc sa pun si poze cand. trec pe la ei .
CristianBee

Mesajde CristianBee » 05 Oct 2014, 08:03

image.jpg
bk
CristianBee

Mesajde CristianBee » 05 Oct 2014, 08:11

image.jpg
bk
CristianBee

Mesajde CristianBee » 05 Oct 2014, 08:14

image.jpg
bk
CristianBee

Mesajde CristianBee » 05 Oct 2014, 08:20

4.
Fişiere ataşate
image.jpg
Carnica
CristianBee

Mesajde CristianBee » 05 Oct 2014, 08:23

5
Fişiere ataşate
image.jpg
bk
CristianBee

Mesajde CristianBee » 05 Oct 2014, 08:29

6
Fişiere ataşate
image.jpg
bk
CristianBee

Mesajde CristianBee » 09 Oct 2014, 15:23

1 .
Fişiere ataşate
image.jpg
Stupii pusi pe suporti
CristianBee

Mesajde CristianBee » 09 Oct 2014, 15:26

2.
Fişiere ataşate
image.jpg
Din alt unghi
CristianBee

Mesajde CristianBee » 09 Oct 2014, 15:30

3.
Fişiere ataşate
image.jpg
Ceva activitate
CristianBee

Mesajde CristianBee » 09 Oct 2014, 15:33

4.
Fişiere ataşate
image.jpg
Caldura mare
CristianBee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?