de lucky5strike » 10 Oct 2014, 22:47
Dragii mei, ce face parte din ansamblu, ramane la mine. Eu sunt facut sa discut tehnica de lucru, nu sa ma pierd in imagini. Fiecare face cum doreste.
Ca sa raspund, la ora asta, pot avea acolo 60 de unitati, pot avea 300... Gruparea familiilor in octombrie-martie, e avantajoasa, intervii mai usor. Tratamente, schimb de matca, hraniri, mentinere vetre, nesfarsitele drumuri. Vara sigur nu exista asemenea variabile. Ce am vrut sa arat este rutina de acolo, familiile cu mici exceptii arata la fel. Roii ierneaza tot la fel. Dar aia au intre 5-6 rame bune de albina. Cand mai ajung, oi face si la cativa roi. Candva aveam obiceiul sa mai iernez roi la diafragma dubla. Acum spun ca nu merita sa te incurci cu nimic sub 6 rame de albina.
Temperatura la pozat sa fi fost 15 grade. Familiile din poza, cu ajutor de sus, vor avea la 15 martie cam 8 rame bune, si ar trebui sa mai discut cu cuibul danselor, sper, prin august.
Eu as vrea peste doi ani sa le deschid cuibul, dar, tratamentele, cate un FA, natura mai... lucreaza si atunci trebuie sa mai bagi mana sa indrepti cuibul.
Deocamdata-s multumit ca de cativa anisori lucrez doar o data pe an, la cam jumatate din ei, cand le schimb matca.
Pax vobiscum!