Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pustu stuparul

Mesajde redoo » 01 Oct 2014, 08:29

Acum ar fi ineresant de vazut cum arata si familia din care a fost luata rama. Teiu a zis ca e vb de un roi de care a uita.nu pare o rama marginasa si cred ca prostia lui a fost lipsa de spatiu pt ponta si familia a regresat
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde pustu » 05 Oct 2014, 00:07

Astazi am facut un control la stupi . Am 3 familii cu cate 500 de albine fiecare . La una am vazut si puiet capacit de trantor , 3-4 celule . La fiecare familie am vazut oua de 1 zi . Cand as putea incerca o unificare ? Ma gandesc ca ar putea sa-si traga botci . Sau mai bine le fac niste nuclee din polistiren si le iernez in interior , pentru matci de rezerva ? Oare acea familie cu puiet de trantori are de gand vreo schimbare linistita ?
Sanatate si numai bine .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde proapis13 » 05 Oct 2014, 08:00

Unificari poti face si la iarna,numai sa le faci daca si unde este cazul...
Banuiesc doar,ca stii ce inseamna puiet de trintor capacit la data asta .... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde pustu » 05 Oct 2014, 14:03

proapis13 scrie:Banuiesc doar,ca stii ce inseamna puiet de trintor capacit la data asta .... :!:

Da normal . Inseamna ca trebuie sa ma pun cu burta pe carte . Mentionez ca stupul nu e bezmetic si matca nu e trantorita .
Sanatate si numai bine .
Sa traiesti nea Mariane .
pustu

Mesajde nae » 05 Oct 2014, 18:31

pustu scrie:Astazi am facut un control la stupi . Am 3 familii cu cate 500 de albine fiecare . La una am vazut si puiet capacit de trantor , 3-4 celule . La fiecare familie am vazut oua de 1 zi . Cand as putea incerca o unificare ? Ma gandesc ca ar putea sa-si traga botci . Sau mai bine le fac niste nuclee din polistiren si le iernez in interior , pentru matci de rezerva ? Oare acea familie cu puiet de trantori are de gand vreo schimbare linistita ?
Sanatate si numai bine .

Din 3 faci unul , teoretic ;practic nici ceilalti nu cred ca-s mot = NU faci 1 din 3 ci intaresti 3 .
Ce ma doare : nu poti ajunge azi cu 500 , fix azi , sunt SLABI cu mult timp in urma = tu unde ai fost ?
Prietene ''uita'' macar un an de fineturi ( iernare in adapost/matci de rezerva ) ,NU mai privi filme gen D Margarit(extraordinare ) ..., iei cartea de la prima pagina si O RESPECTI ,..., cand ai informatia in REFLEX treci la fineturi .
Si eu am incercat sa ard etapele dar ..., ieri am condus o duba (am C,E ) si am agatat o umbrela cu capota = e mai inalta decat dacia mea ;) (daca intram cu TIR-ul !?)
nae

Mesajde pustu » 15 Oct 2014, 22:41

Un sfat va rog . Nea Nae 2 minute .

Multa sanatate .
pustu

Mesajde pustu » 15 Oct 2014, 23:00

Dupa vizita de astazi se pare ca voi recurge la unificari . Si daca in primavara voi avea nevoie de regine voi unifica iar . Am gasit azi 15 octombrie in 5 stupi oua de o zi . Nu mai zic de puiet alb sau capacit .Pana si cei cu 500 de albine au puiet capacit . Am o familie cu puiet pe 5 rame , toate varstele . Parca nici asta vara nu avea asa . Cam 3 rame full cu puiet . La asta i-am mai dat o rama [ era pe 7 ] sa aiba loc . Sunt complet depasit de situatie . Probabil siropul meu cu protofil si apicomplex le-a cam ars in dos pe matcute . Nu mai zic de turta proteica .
pustu

Mesajde Florin Dobre » 15 Oct 2014, 23:05

Pana acum cateva zile a fost rece si au tras mai greu. De cateva zile e cald...trebuia sa-l fi tras.
Ai zgariat bine ramele pana la siropul necapacit?
Siropul din rame mai e bun?
Are cine sa-l traga?

Era de vazut cum arata o rama cu sirop.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 15 Oct 2014, 23:10

pustu scrie:Pana si cei cu 500 de albine au puiet capacit...La asta i-am mai dat o rama [ era pe 7 ] sa aiba loc...

Scuze de jocul de cuvinte...nu m-am putut abtine. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde andrei_calinescu » 15 Oct 2014, 23:11

pustu scrie:Dupa vizita de astazi se pare ca voi recurge la unificari . Si daca in primavara voi avea nevoie de regine voi unifica iar . Am gasit azi 15 octombrie in 5 stupi oua de o zi . Nu mai zic de puiet alb sau capacit .Pana si cei cu 500 de albine au puiet capacit . Am o familie cu puiet pe 5 rame , toate varstele . Parca nici asta vara nu avea asa . Cam 3 rame full cu puiet . La asta i-am mai dat o rama [ era pe 7 ] sa aiba loc . Sunt complet depasit de situatie . Probabil siropul meu cu protofil si apicomplex le-a cam ars in dos pe matcute . Nu mai zic de turta proteica .

Eu cred ca ai avut indeva in sezon o regresie a populatiei(cel mai probabil dupa floare), altfel nu-mi explic de ce atata puiet acum.
Cate rame ai cu albina(medie)?
andrei_calinescu

Mesajde pustu » 15 Oct 2014, 23:17

Florin Dobre scrie:
pustu scrie:Pana si cei cu 500 de albine au puiet capacit...La asta i-am mai dat o rama [ era pe 7 ] sa aiba loc...

Scuze de jocul de cuvinte...nu m-am putut abtine. :lol:

Chiar am unul cu 500 de albine si 8 rame . Am zis barem sa pazeasca ramele pana se mai raceste .
Multa sanatate .
pustu

Mesajde pustu » 15 Oct 2014, 23:26

andrei_calinescu scrie:Eu cred ca ai avut undeva in sezon o regresie a populatiei(cel mai probabil dupa floare), altfel nu-mi explic de ce atata puiet acum.
Cate rame ai cu albina(medie)?

In august nu am putut ajunge la stupi . Dupa floarea din jurul satului [ adica mai mult lipsa ]am avut regresie . Varoua a ajutat foarte mult .Abia in septembrie am inceput complectarile si tratamentele . Am vazut si azi albinute fara aripi . Aveam de gand sa fac si un tratament dar cativa stropi de ploaie m-au linistit. Cand am ajuns in oras a dat soarele . Cat despre rame cu albine daca am astazi 13 familii si maine fac unificari ajung la 7 familii cu media de 5 rame .
Multa sanatate .
pustu

Mesajde Augustin78 » 16 Oct 2014, 00:32

Salut Pustu.
Mai bine acum 5-8 cutii cu albine sa ai ce numara in primavara decat sa ramai undeva sub aceste cifre...si eu sunt la inceput ..dar cred ca stupii mei sunt mai buni ca ai tai..(nu ma laud)..vezi filmarile mele..si vezi diferenta....
Vorba colegilor..unifica acum...mai bine mai putini si mai puternici decat slabi si sa se piarda pe parcursul iernii.

Sa fie intr-un ceas bun sa poti lua decizia inteleapta..la momentul potrivit.
Mult noroc i-ti doresc.
Numai bine.
ps:o filmare cu ce mai ai in cutii:):)
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 16 Oct 2014, 08:18

ceva nu e in regula acolo la tine cu atata puet acuma ,s-ar putea ca tot tu sa ai dreptate si faptul ca le-ai hranit cu sirop cu tot felul de stimulente acuma toamna.eu am facut ultima verificare acuma si in toata stupina am doar5-6 rame cu puet putin,de hranit am hranit si eu la greu dar numai cu sirop de zahar fara nici un fel de stimulenti,de fapt eu nu folosesc asa ceva niciodata. problema e destul de grava la tine daca ai atata puet si albina putina,iti dai seama ca le trebuie conditii si mancare pentru a creste acel puiet apoi vremea se va raci, eu zic sa le unifici cat mai repede ca altfel la primavara vei avea in mod sigur doar niste cutii goale.
sant curios cum vei evolua in continuare,tinene la curent.
iti urez mult succes dar si un dram de noroc.
FLORINELU

Mesajde peterneamt » 16 Oct 2014, 08:28

Stupii care au la ora actuală peste 2 rame cu puiet nu vor supravieţui iernii, aşa că unificaţii pentru a nu avea pierderi inutile . ;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 16 Oct 2014, 08:43

pustu scrie:Un sfat va rog . Nea Nae 2 minute .

Multa sanatate .

Într-o dupăamiază scoate ramele de după diafragmă şi dăle la lins la minim 20 de metrii de stupi.
Albinele nu ia siropul pentru că maturarea lui necesită o mare cheltuială energetică, pe care albina de iernare nu o face ca să nu îşi diminueze corpul gras ( proteinele acumulate ) ,fără de care nu se poate creşte puietul şi nu poate trece iarna.......... ;)
peterneamt

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?