Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Noi 2011, 22:33

Iertarea va este data ...continuati va rog, mai invat si eu..si altii! :P
BUNKA

Mesajde jonny_it » 15 Noi 2011, 22:43

BUNKA scrie:Iertarea va este data ...continuati va rog, mai invat si eu..si altii! :P

Multumim!
Acum nu avem de asteptat decat metoda lui nea Gica de a obtine 2 gaini dintr-un ou! :lol:
jonny_it

Mesajde alt stupar » 20 Noi 2011, 20:30

Bunka,
entuziasmul si convingerea cu care imbratisezi unele idei sunt pur si simplu debordante.
insa tine minte o vorba auzita cu ceva ani in urma, de la unul harsait printre albine muuulti ani:
"ala-i stupar a-ntaia, care-n tat anu` schimba sistemul" ;)
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde andrei_calinescu » 20 Noi 2011, 21:16

BUNKA scrie:Aici se vad mai bine gauricile...am facut pozele prea mici, l..llla naiibaaa!!
Un video interesant, dar nu e cel de care zic eu... http://www.youtube.com/watch?v=cOVkbQGA ... re=related
Fratioare cata albina storceste asta la o simpla verificare...zice ca-i place sistemul... :lol: :lol: :lol: http://www.youtube.com/watch?v=216jpQ1u ... re=related
un hranitor interesant... http://www.youtube.com/watch?v=RQ1Gebeo3uE
asa se face treaba... http://www.youtube.com/watch?v=XJTQ_W8yshk in loc de vatelina, mai bine folosesti vata minerala, are proprietati izolatoare fonic si termic...in filmul asta se vede clar cum fac iernarea ei, gaura centrala din podisor si polistirenul cu canal, despre ce vb mai devreme, treaba asta li se preda la universitate, la noi unde se preda asa ceva, sau... sau facut studii pe tema iernarii, unde sunt?? eu n-amauzit de ele..canadienii desi au ierni mai lungi si ceva mai dificile in unele zone, reusesc sa ierneze perfect folosind sistemmele astea de iernare.
i-auite-aici http://www.youtube.com/watch?v=8qAnnRe96-s noi suntem la furat cu iernarea cu foliile noastre de 2 lei care nu fac decat rau, uite aici, izolatie cu folie neagra inflata, care da un avans de o luna in ceea ce priveste startul ouatului, apoi face ca ritmul de ouat sa creasca rapid...si uite ce colonii au in prima saptamana din mai, 2 ME...frumos!!! Avem de invatat de la ei GARLA.
imi place baiatu` asta... http://www.youtube.com/watch?v=vtYvuYyX ... re=related ..pe langa faptul ca asculta muzica de cea mai buna calitate, are si experienta cu albinele...mi se pare interesant ce zice, stiu ca Valer a luat-o rau de la baieti ca sustinea ca pe lazile lui se topeste zapada de la caldura generata de ghem...na ca s-a mai intamplat si la altii... :lol:

Salut Bunka,
Ce vedem in filmele lor deschide oportunitatea unei discutii.
Discutabil pentru ce atata travaliu(impachetari,masuratori, etc).
Nu trebuie uitat ca in majoritatea cazurilor baietii astia lucreaza cu Ligustica,asta explica "clusterele" de dimensiuni monstruoase cu albina in februarie. Se stie ca iarna , adica la iernile adevarate Ligustica e cu probleme.
Adica ii dai mancare grup si-i mai pui o caciulita pentru caldura puietului.

In filmul cu zapada care nu mai e afanata pe capace, daca nu ma insel omul ierneaza pe un corp ME. Fiind februarie, eu zic ca avea ghemurile sus, de unde efectul de topire al zapezii. Si mai cred, stiind stilul de intretinere din vest, ca la prima vizita le pune in cap turtoaie de un kg.
Am iernat si noi colonii de albina neagra, carnica sau caucaziana intr-un corp de ME. Invariabil inainte de inflorirea migdalilor (10-15 feb) trebuia sa le completam cu o turta ceva. Chitaiau de fomea cum zice tiganul.
Omul avea dreptate spunand ca e asigurat vazand gauricile de zapada, in sensul ca acele colonii traiau si probabil aveau si puiet.
Dar masura imediata in cazul sau cred ca a fost hranirea.
Nu insa acelasi lucru poate trada o astfel de gaurice intr-un corp Dadant.
andrei_calinescu

Mesajde Adi Hodis » 20 Noi 2011, 22:37

alt stupar scrie:Bunka,
entuziasmul si convingerea cu care imbratisezi unele idei sunt pur si simplu debordante.
insa tine minte o vorba auzita cu ceva ani in urma, de la unul harsait printre albine muuulti ani:
"ala-i stupar a-ntaia, care-n tat anu` schimba sistemul" ;)

Ha ? ... chiar ? :shock: :) ... pai daca-i asa, mai bine sa inchida circuitul ( nu cel electric :P ) cu cel mai ... bio, eco - buturugi & scorburi
Bunkanee ... anu´ asta, ca anu´ asta ... da´ la anuu´ ... schimb si eu " hamu " :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde BUNKA » 21 Noi 2011, 00:12

N-ajung eu pan` la buturuga, eu circul in sens invers... :mrgreen:
BUNKA

Mesajde BUNKA » 27 Noi 2011, 12:53

Am inceput sa ma pregatesc sa trec pe ME la anul...
Fişiere ataşate
SP_A1988.jpg
BUNKA

Mesajde Cristian IONITA » 27 Noi 2011, 12:55

Bravo ... dar ai schimbat tipul de stupi ... sau astia nu-s ptr tine?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde BUNKA » 27 Noi 2011, 12:56

Ladite noi abia facute...
Fişiere ataşate
SP_A1989.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 27 Noi 2011, 12:59

Sunt pt mine doar ca am hotarat sa folosesc brausor lateral in loc de coltare sau nimic cum au fost pana acum...ma gandesc la un sistem unic pe ME cu brausoare, podisoare de iernare ca la canadieni, apoi capace cu urdinise ..paletizare stii tu!!
Fişiere ataşate
SP_A1990.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 27 Noi 2011, 13:02

O parte sunt facuti de asta iarna au si doua randuri de ulei, astia albi sunt facuti saptamana asta...iti plac? ME pe 10 r asa o sa arate toata stupina mea pe viitor, si am de gand sa ma duc la 200-300 asa tipul asta.
Fişiere ataşate
SP_A1991.jpg
BUNKA

Mesajde BUNKA » 27 Noi 2011, 13:08

asta-i stiva mea...mai am ceva caturi 1/2 in lucru, adica sunt facute trebuie doar sa capsez brausoarele..pot face si un experiment MER daca ma hotarasc, a fost o idee a mea de a face cuiburi pe ME si cu caturi de 1/2, dar de acum nu mai fac nik de jumate...fac numai 3/4 si am de bagat la greu!
am aproape 100 3/4 construite si aproape 100 1/2, am vreo 200 de rame construite taiate la 3/4 si mai am inca vreo 300 de taiat..plus foite vreo 500...sper sa bag albina in cam toate cele 100 corpuri ME la anul.
Fişiere ataşate
SP_A1993.jpg
BUNKA

Mesajde Cristian IONITA » 27 Noi 2011, 14:57

fain, frumos .... imi place chiar foarte mult

mai putin brausoarele .... dar asta e chestie particulara la mine .... latimea remorcii e cam la limita asa ca orice cm in plus conteaza la transport.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde sorinmob » 27 Noi 2011, 16:30

foarte tare .trebuie sa ai mare curaj sa faci trecerea.n-am inteles "capace cu urdinise" ai poze.
salut
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde pst_claudiu » 27 Noi 2011, 17:47

Nu te-a interesat imbinarea in coada de randunica pentru corpuri?
Fişiere ataşate
images.jpg
images.jpg (5.3 KiB) Vizualizat de 11058 ori
pst_claudiu

Mesajde BUNKA » 27 Noi 2011, 22:53

sorinmob scrie:foarte tare .trebuie sa ai mare curaj sa faci trecerea.n-am inteles "capace cu urdinise" ai poze.
salut

Daca te uiti mai inapoi o sa vezi urdinisele superioare care normal se fac in capac sau podisor ca la americani, canadieni...ei au niste podisoare cu rol de capac sau invers...cum vrei sa le zici.
curaj..nu, pur si simplu tre sa ai tot ce-ti trebuie pt sezonul urmator, eu nu consider asta un act de curaj, am deplina incredere in ME pt ca asa cum am vazut este cel mai folosit stup in lume de trarile mari producatoare de miere, si ce merge la altii merge si la noi ..noi suntem ca sa zicem asa foarte in urma cu tehnologia apicola fata de alte tari...
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?