Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde andrei_calinescu » 17 Oct 2014, 12:56

Bravos natiune,

Imi place despre voi.
Asadar dintr-o alta sfera educationala(alt sistem) sperati sa vina o salvare astronomica.
V-ati saturat de romanasii sadea, aia care asculta manele si isi fac poze cu nevestele impodobite sau cu sarmaua in gat , ulei pe falci si pumnu in aer.
Pai aveti grija ca asta, Johan Brahms asta de Wasermann Stadt va aduce la putere bozgorii, sasii si cine stie ce alte rase interzise.
Ma, da daca Bach asta vine si cu ceva ordine ca romanu' sa munceasca ca neamtu', oare suntem pregatiti sa acceotam ideea?
Sau o sa-l dracuim un pic sau o sa-i gadilam un pic mortii, mama sau alte rude?

Concret, ce semnale are Brahms al vostru vis-a-vis de:
- valoarea TVA mult peste tarile UE
- sistemul bancar care ingenuncheaza consumatorul final
- exploatarea resurselor nationale(gaze naturale si de sist, petrol, paduri)
- despre sistemul sanitar PUBLIC pe butuci
- despre securitatea sociala
- despre sistemul educational PUBLIC pe butuci
- despre accizarea nestapanita a ceea ce consuma consumatorul final
- despre crearea de zone industriale(parcuri) creatoare de locuri de munca.

Ca asa ca vorbeste nemteste, franc si cu bun simt, avem o tona.
Mie mi-ar parea un dialog de bun simt din partea lui ceva de genul: "Oameni buni, suntem in cenusa, precum Germania dupa razboi, numai prin munca si reeducare masala putem avansa."
andrei_calinescu

Mesajde akmm » 17 Oct 2014, 13:20

Cate, din cele de sus depind de presedintele tarii?
O singura grija are nenea de la Cotroceni: sa lase DNA, CSSM, ICCJ,procuratura in pace ca e pe drumul bun.
Iohannis nu cucereste romanaia prin razboi.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Ioan Guist » 17 Oct 2014, 13:31

andrei_calinescu scrie:Bravos natiune,

Mie mi-ar parea un dialog de bun simt din partea lui ceva de genul: "Oameni buni, suntem in cenusa, precum Germania dupa razboi, numai prin munca si reeducare masala putem avansa."

A spus-o si pe asta.Drept ca mai voalat fiinca suntem pintre altele si mandrii.Nu doar buricul universului cunoscut si necunoscut,gradina gradinilor ,raiul , sambala, nirvana si cocina superioara. :lol:
Romanii au trei perechi de ...urechi,gandesc cu peste 100 % din cerebel si ca noi nu-i nimen'. Am zas!

Tebuie avut grija mare cum le zici,mai ales ca nu le dai ni'ca.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde andrei_calinescu » 17 Oct 2014, 13:35

Ce vroiam sa zic e ca asa zisii politicieni romani sunt numiti in functie de curentul politic director de afara, nicidecum de votul "liber" - parere personala.
Personal cred ca schimbarea acestei Europe gafaind de o administratie exagerata, poate veni de la Franta, ceva similar cu revolutia franceza.
De urmarit un personaj cu adevarat politic: Marine Le Pen.
andrei_calinescu

Mesajde Jean Valjean » 17 Oct 2014, 14:38

De ce Iohannis?

- A obtinut performanta de a fi cel mai puternic politician de dreapta,, fara a avea un partid puternic in spate, fara a indeplini o functie importanta in guvern sau parlament care sa-i ofere vizibilitate publica. Asta face dovada unor bune aptitudini si abilitati personale. De asemenea este cunoscut pe plan extern, fara a fi detinut o functie care sa-i inlesneasca acest lucru. Un lucru de asemenea remarcabil.
- A facut dovada ca este un excelent administrator, atat al banului public - dovada orasul Sibiu- cat si personal - dovada cele sase case (ce sa vezi! la o cautare cu microscopul, adversarii au reusit sa gaseasca nodul din papura!)
- S-a spus ca daca a carmuit bine un oras nu inseamna ca va carmui bine si o tara. Dar, va intreb eu, poti pretinde ca esti capabil de lucruri marete, cand in lucrurile marunte te-ai dovedit a fi incapabil? Pana acum, in lucrurile maunte el s-a dovedit a fi capabil. (imi vine in minte pilda talantilor: "Bine, sluga buna si credincioasa, peste putine ai fost credincioasa, peste multe te voi pune")
- S-a spus mai sus ca nu e pregatit/antrenat sa fie presedinte. N-am auzit pana acum sa existe o asemenea scoala. Sau, daca exista, am impresia ca alt candidat a trecut prin aceasta scoala. ( Stiu doar ca, in epoca precomunista, serviciul secret de informatii externe al Romaniei avea o scoala extraordinara, viitorii spioni fiind luati si pregatiti din frageda pruncie pentru misiunea ce li se pregatea - conform lui Soljenitîn care în Arhipelagul Gulag povesteste intalnirea sa cu un asemenea spion, singurul spion veritabil intalnit de el in gulagul rusesc).
- Pe langa echilibrul temperamental si personalitatea puternica, a facut si face dovada decentei ceruta de aceasta demnitate ( poti sa-l compari cu Base care, in calitate de presedinte al tarii, s-a suit pe masina ca sa bea sampanie din sticla? cu ''ce faci fă Doino aici" al lui Ponta? cu Nastase care ne invita sa-i numaram ouale?)

Datorita lui Iohannis, e prima data cand nu ma intreb, precum cetateanul turmentat, "eu cu cine votez?!".

De ce nu Iohannis?

Nu trebuia sa se lase ademenit de catre liderii USL pentru a i se folosi capitalul de imagine in lupta acestora cu Basescu. Habar n-am cea fost in capul lui atunci.
Mai grava insa este participarea lui la prima tentativa de suspendare a lui Basescu, cand era clar ca e de partea gresita a baricadei ( e uimitor cat de repede putem uita istoria recenta!)

Insa, cine-i perfect poate sa arunce cu pietre.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde ioanpuiu » 17 Oct 2014, 16:44

Jean Valjean scrie:De ce Iohannis? ...

Înainte de orice, trebuie să afli că dacă Iohanis ajunge în turul doi cu Ponta şi nimic spectaculos nu se produce pînă atunci, voi vota cu siguranţă Iohanis.

Mircea 63 ne-a dat un subiect şi ne-a invitat la discuţii. Asta fac.
:) încep cu un zîmbet ca să suporţi mai uşor ...
"- A obtinut performanta de a fi cel mai puternic politician de dreapta,, fara a avea un partid puternic in spate, fara a indeplini o functie importanta in guvern sau parlament care sa-i ofere vizibilitate publica."
Notorietatea i-a fost făcută cadou de către USL iar performanţa de azi se datorează celor două partide care alcătuiesc ACL. (imaginează-ţi-l independent, unul din cei 14)

"- A facut dovada ca este un excelent administrator - dovada orasul Sibiu"
Aşa este ... dar sibienii sunt ei gospodari. Lor şi dacă le iei "ciobanul" , îşi văd înainte de treabă.
În Bucureşti, în sectoru' cinci, ăla a lu' Vanghelie ... nu ştiu ce ar fi reuşit.

- "S-a spus mai sus ca nu e pregatit/antrenat sa fie presedinte. N-am auzit pana acum sa existe o asemenea scoala."
Diplomaţia se deprinde dar numai pe un fond foarte sănătos de educaţie, pe un bagaj de cultură foarte solid, urcînd treptat o scară într-un timp mai lung şi cu ceva "chemare".
Pune-l pe Iohanis lîngă Cristian Diaconescu şi vei avea imaginea provincialului lîngă diplomat ;)

Decenţă
Da ! chiar prea multă, îl scoate afară din casă în "mijlocu' pieţii" şi-l îngroapă în mulţime.
Noroc că noi ne imaginăm că în spatele acelei decenţe nu se poate ascunde decît ceva pozitiv (că de văzut, nu se vede mare lucru)
Dar nu poţi să le ai pe toate. Dacă a primit atîta decenţă, i-a fost luat în schimb spiritual viu, "acel ceva" care însufleţeşte masele. Puterea de-a transmite şi inocula încredere, entuziasm şi voinţă.

"Nu trebuia sa se lase ademenit de catre liderii USL pentru a i se folosi capitalul de imagine in lupta acestora cu Basescu. Habar n-am cea fost in capul lui atunci."
La vremea aia, USL-ul avea de manevrat nişte cartofi foaaarte fierbinţi şi asta sub ochii unui public deja alarmat şi atent. Cel mai potrivit pentru jongleriile alea, ar fi fost un om cu imginea intactă, un om de încredere care nu ar fi trezit suspiciuni.
Urma să facă ceea ce nu vroia să facă USL-ul cu mîna lui, să semneze hîrtii de care partidul fugea, să activeze o scurtă perioadă în care să şi fie sacrificat pentru imaginea partidului.
Şi eu m-am gîndit atunci: oare cu ce l-au momit pe bietu' Iohanis ?
Sau poate, aşa cum spunea Băse ... i-a rînjit ofiţeru'
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde peterneamt » 17 Oct 2014, 17:03

ioanpuiu scrie:Da, Petărneamţ ! aşa se face. (drăguţ răspunsul tău la "înţelegi ce poţi" :) )
După ce le-ai separat şi ai dus muzica la locul ei, te aşteptăm cu mai multe comentarii aici.

te salut !

Of , nici măcar nu contează părerea mea sau a dumitale, pentru că hotărârile în ce priveşte România se iau în alte capitale ale lumii, nu la Bucureşti. Jocurile sunt făcute şi cărţile aruncate......Ponta preşedinte şi Tăriceanu prim-ministru.
viewtopic.php?f=60&t=5516 :roll:
peterneamt

Mesajde nae » 17 Oct 2014, 18:41

peterneamt scrie:...Ponta preşedinte ...

CRISTAL .
Am crezut ca sunt eu tampit si vad meciul jucat, asteptam si eu normalitatea , MULTUMESC .
Ma intereseaza cum sa-l controlam pe PONTA cand va avea TOT(acum are la pachet servicii/justitie invatate in lux si SERVILE BANULUI) , pierdem energie aiurea privind la iepuri fara valoare (Udrea/Tariceanu ) .

Singura noastra sansa e IOHANNIS daca :
-renunta la consilieri , nu poti obtine reflexe in 3 saptamani , sunt cu vaca sau prosti rau ,
-da de gard cu ANTRENORUL, e singur(nu mai conteaza de ce , e alta discutie ) si cu spume la gura ,omul /tipul e uzat ; a ridicat/coborat discursul public la hahaiala si place vulgului :roll: doar ca el nu poate intra in arena ci BUTE-Iohannis :D
Cu Base in spate prosopul e aruncat , serviciile dezerteaza ''pitis-pitulusi'', unu cate unii :lol: , neamtu' n-are in gena hahaiala si nici mintos nu e (sa privim putin pe Hunor K ;) ) sa fim corecti .

Deci ,ce facem dupa meciul lu' ''bute'' !?, asta ma intereseaza, chiar arde .
nae

Mesajde ioanpuiu » 17 Oct 2014, 19:48

peterneamt scrie: Of , nici măcar nu contează părerea mea sau a dumitale, pentru că hotărârile în ce priveşte România se iau în alte capitale ale lumii. Jocurile sunt făcute şi cărţile aruncate......Ponta preşedinte şi Tăriceanu prim-ministru.

Aşa o fi măi peterneamţ, dar cînd te violează cineva, important e să te zbaţi, să ţipi, să te împotriveşti, nu ... să stai ca muta la .... ;)
Poate scapi, sau poate nu, dar cel puţin nu laşi o impresie greşită.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Jean Valjean » 17 Oct 2014, 19:56

ioanpuiu scrie:Notorietatea i-a fost făcută cadou de către USL

Ma indoiesc. O imagine buna fara notorietate nu valoreaza nimic dpdv politic. Cum ar fi putut USL-ul sa propuna un om-solutie fara notorietate ?! Ca i-a crescut notorietatea in urma acestor actiuni, asta e altceva.

ioanpuiu scrie:Aşa este ... dar sibienii sunt ei gospodari. Lor şi dacă le iei "ciobanul" , îşi văd înainte de treabă

Dar brasovenii de ce nu sunt atat de gospodari? Sau, de ce primarul Basovului nu este la fel de cunoscut?
Daca tin bine minte, prin 2007 Gheorghe Ciuhandru avea o imagine aproape la fel de buna ca Iohannis. De asemenea, avea in spate un partid aproape inexistent, PNTCD.
Ce se mai stie acum de Ciuhandru?

ioanpuiu scrie:- "S-a spus mai sus ca nu e pregatit/antrenat sa fie presedinte. N-am auzit pana acum sa existe o asemenea scoala."
Diplomaţia se deprinde dar numai pe un fond foarte sănătos de educaţie, pe un bagaj de cultură foarte solid, urcînd treptat o scară într-un timp mai lung şi cu ceva "chemare".
Pune-l pe Iohanis lîngă Cristian Diaconescu şi vei avea imaginea provincialului lîngă diplomat

Corect. NIci cu MRU nu-l poti compara din acest punct de vedere. Sau Geoana. Dar uite ca, cu toata diplomatia lui, Geoana a pierdut alegerile iar MRU si C. Diaconescu nu fac impreuna de-o marja de eroare (desi, intr-o competitie de 1 la 1, cred ca MRU ia mai multe procente) in conditiile in care C. Diaconescu a detinut functia de ministru de externe - adica a avut posibilitatea sa-si dezvolte aceasta calitate numita diplomatie.
Insa C. Diaconescu nu candideaza. Sa nu uitam ca noi trebuie sa alegem dintre candidatii inscrisi in cursa, iar pe Iohannis sa-l evaluam prin comparatie cu ei.

ioanpuiu scrie: Dacă a primit atîta decenţă, i-a fost luat în schimb spiritual viu, "acel ceva" care însufleţeşte masele.

"Acel ceva" se numeste carisma. Da, e buna carisma, dar liderii carismatici sunt o solutie pe termen scurt. Dupa ce acestia dispar, ramane un gol in urma lor care cu greu poate fi umplut daca acel lider carismatic nu s-a ingrijit sa lase in urma lui un sistem stabil (vezi cazul Hugo Chavez - cand a murit oamenii il plangeau sincer, nu ca in Korea de nord ).
Trebuie insa sa recunoastem ca cele mai avansate societati nu-si datoreaza bunastarea unor lideri carismatici, ci pe lege si respectarea ei. Noi nu avem nevoie de un lider carismatic, noi avem nevoie de un lider care sa vegheze la respectarea legii. Sa fim seriosi, daca la noi nu merg lucrurile asta nu se datoreaza incompetentei liderilor, ci coruptiei lor. Hotia, asta e cancerul Romaniei.
Jean Valjean

Mesajde Jean Valjean » 17 Oct 2014, 20:16

ioanpuiu scrie:
peterneamt scrie: Of , nici măcar nu contează părerea mea sau a dumitale, pentru că hotărârile în ce priveşte România se iau în alte capitale ale lumii. Jocurile sunt făcute şi cărţile aruncate......Ponta preşedinte şi Tăriceanu prim-ministru.

Aşa o fi măi peterneamţ, dar cînd te violează cineva, important e să te zbaţi, să ţipi, să te împotriveşti, nu ... să stai ca muta la .... ;)
Poate scapi, sau poate nu, dar cel puţin nu laşi o impresie greşită.

La începutul Probei de microfon al lui Mircea Daneliuc, o femelă genuină povesteşte reporterului în Gara de Nord: „Eu am venit din Moldova. M-a luat, a zis că mă duce la el acasă, că-mi dă să mănânc. M-a dus la el acasa şi... m-a... violat. Pe urmă mi-a dat ceva de mâncare şi a plecat, a zis că are treabă, m-a închis în casă şi a plecat.” ”Şi tu ce-ai făcut?” ”Păi, am dat cu mătura, am mai aranjat prin casă, că era cam mizerie.”

Sursa: http://www.gandul.info/puterea-gandului/nepotul-13315407

In aceeasi nota http://www.gandul.info/puterea-gandului/dublu-viol-cu-perversiuni-la-cotroceni-12934628
Jean Valjean

Mesajde nae » 18 Oct 2014, 14:42

''- Ba, esti prost? , ba, esti nebun ?''
In vizita la un spital m Banicioiu e primit de un cor ... :shock:
Dragnea pe o scena primeste ''ceva'' de la IPF POPA si un cor golgobiteaza ceva ... :shock:
Nu poti sa prevezi pupincurismul dar poti sa-l refuzi ... :cry:
Oau ! :cry:
Nu stiu de ce vor unii romani sa plece dar mie aici mi se pare VIS , ce Suleiman, ce sclava Isaura , ce vaca nucleara =mizilicuri .
nae

Mesajde lucky5strike » 19 Oct 2014, 11:31

Iocanilor, ia vedeti ce zice nenea asta pe la 26:00 - 30:00, de fapt, recomandabil ar fi tot video - https://www.youtube.com/watch?v=f5Kl88Vf0dY
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 19 Oct 2014, 13:38

[quote=]Iocanilor, ia vedeti ce zice nenea asta pe la 26:00 - 30:00, de fapt, recomandabil ar fi tot video - https://www.youtube.com/watch?v=f5Kl88Vf0dY[/quote]
Ati adormit ?, normal .
Am vazut 1-2 interviuri cu Bartolomeu Anania , te patrunde ...,lasi capul jos ...

Semidoct, fals , plictiseste fara sa spuna nimic , rupt de realitate , impune cu o superioritate revoltatoare .
Cine L-ar fi urmat pe Isus daca avea aceasta abordare ?
Ba , nene , ce ai facut matale in ultimii 25 de ani pe care-i critici , cati oameni ai hranit cu mintea ta ?, eu cu mainile mele , nu cu mintea, cam dau la cativa neni sa manance si-s un amarat care nu cer , TU CERI .
Din ce traiesti TU de ma pui pe mine sa lesin de stima ,asa concret ; daca vreau sa merg pe ''campii'' ma uit la tv ,e satul plin de falsi ,de mascarici pretentiosi .
Parerea mea si nici nu-s atins . :(
nae

Mesajde lucky5strike » 19 Oct 2014, 13:57

Stuparul din ce traieste, Nae? Din activitatea familiilor autosuficiente. Tu daca ai fi albina, din ce familie ai vrea sa faci parte?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 19 Oct 2014, 14:02

Nenea asta e de o mie de ori mai clar, mai la obiect si mai cu viziune decat orice papagal pe care l-am vazut la televizor.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE