Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Apicultorii afectati de calamitati,despagubiti!

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2014, 20:07

Donbazil scrie:Sal'tare!As avea si eu o intrebare: De unde rezulta ca se deconteaza si zaharul, ?

Pe matale te iert ca nu ai ,,inaintasii'' cu dioptriile potrivite,vezi ca e bagat si ala dar la ,,shusta'' mai jos in CERERE....
Intelesei ca una dintre conditii a fost sa nu se bage zaharul dar o secretara zeloasa ,,din greseala'' a scris si zaharul ;)
Cerere.......
Nr. crt./data Producator agricol/Apicultor (numele si prenumele, denumirea, CNP/CUI, localitatea) Cerere pentru ajutor de minimis (nr./data) Nr. familii de albine pentru care se solicita sprijin Cuantum aplicat (lei/familie de albine) Suma totala aprobata (*) (lei) Tipul de hrana achizitionata (zahar, biostimulatori, suplimente nutritive)......
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde TDI » 17 Oct 2014, 20:10

Daca a fost numai din greseala, se poate si scoate, kein problem.
Data limita de depunere a cererilor si documentelor anexe: 5 noiembrie.
Data limita de primire a ajutorului: Februarie 2015.
TDI

Mesajde proapis13 » 17 Oct 2014, 20:47

TDI scrie:Daca a fost numai din greseala, se poate si scoate, kein problem.
Data limita de depunere a cererilor si documentelor anexe: 5 noiembrie.
Data limita de primire a ajutorului: Februarie 2015.

Reciteste Ordonanta 867/2014 ; esti in eroare...data limita 31 0ctombrie...daca nu s-o prelungi.....
(4) Termenul final de depunere a cererilor si documentelor insotitoare prevazute la alin. (1) este 31 octombrie 2014. :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nea.albinutza » 17 Oct 2014, 21:33

am intrebat la Directia pentru agricultura Mehedinti, si au spus ca zaharul nu este trecut in lista si nu se deconteaza. Pe cerere este pus acolo in paranteza ca un exemplu.
nea.albinutza

Mesajde florin_albinutza » 17 Oct 2014, 23:23

Buna seara, astazi am mai dat cateva telefoane. Primul la DSV pentru modificarea numarului de familii de albine pe documentul de inregistrare crezand ca o adeverinta de la Registrul Agricol este suficienta. Dar nu a fost asa, o doamna mi-a spus ca mai intai trebuie sa fac o cerere prin care sa renunt la inregistrarea pe care o am acum si daca vreau alta trebuie sa depun toata documentatia din nou pentru o noua inregistrare. Am sunat apoi la Directia Agricola unde stiau ca numarul de familii de albine trebuie sa corespunda pe inregistrarea de la DSV si pe adeverinta de la Registrul Agricol. A ramas sa sun mai tarziu poate se schimba ceva. Am sunat dupa amiaza dar tot nu aveau ceva concret asa ca am apelat din nou la doamna Dana Chirca care mi-a comunicat ca numarul de familii de albine nu mai trebuie sa corespunda si ca cel dupa care se va calcula ajutorul este cel trecut pe adeverinta de la Registrul Agricol. Deasemenea mi-a mai spus ca suma calculata va fi decontata integral daca este cel putin egala sau mai mare decat cea de pe factura si nu pana la 50%.
florin_albinutza

Mesajde cristi_vidican » 18 Oct 2014, 00:02

florin_albinutza scrie:Deasemenea mi-a mai spus ca suma calculata va fi decontata integral daca este cel putin egala sau mai mare decat cea de pe factura si nu pana la 50%.

Tradu-mi, te rog și mie, că la ora asa nu prea mai gândesc cu toată mintea.
Dacă eu am 50 de stupi, pot depune factură pe 200 lei ca să primesc înapoi 200 de lei?
Oricum, totul e cam harcea-parcea.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde proapis13 » 18 Oct 2014, 09:08

cristi_vidican scrie:...Dacă eu am 50 de stupi, pot depune factură pe 200 lei ca să primesc înapoi 200 de lei?

DA :!:
proapis13

Mesajde Gheară Tăinuită » 18 Oct 2014, 09:31

nea.albinutza scrie:am intrebat la Directia pentru agricultura Mehedinti, si au spus ca zaharul nu este trecut in lista si nu se deconteaza. Pe cerere este pus acolo in paranteza ca un exemplu.

Donbazil scrie:Sal'tare!
As avea si eu o intrebare: De unde rezulta ca se deconteaza si zaharul, ca in H.G. n-am gasit decat expresia "in cazul achizitionarii de suplimentele nutritive si biostimulatorii acestea trebuie sa fie notificate la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar"? :?: ....Iar pe lista notificata, zaharul nu figureaza! :!: :!: :!: ....
Sal'tare!

zahărul nu se regăseşte în liste :o ,.....fiindcă listele sunt de biostimulatori sau suplimente nutritive
alături de acestea, zahărul intră în categoria hrană pentru efectivele de albine...
zahărul este menţionat în corpul principal al hotărârii, la categoria hrană necesară efectivelor de albine, printre produsele potenţial generatoare de cheltuieli suplimentare...art.2, lit.g)
ajutorul de minimis se acordă tocmai pentru a diminua cheltuielile suplimentare necesare continuării ciclului de producţie ...art.1, alin.(2)
zahărul este menţionat şi în tabelul din anexa nr.3, ultima rubrică, la categoria tip de hrană achiziţionată

după părerea mea.....zahărul se decontează...
Gheară Tăinuită

Mesajde cristi_vidican » 18 Oct 2014, 09:34

proapis13 scrie:
cristi_vidican scrie:...Dacă eu am 50 de stupi, pot depune factură pe 200 lei ca să primesc înapoi 200 de lei?

DA :!:

Ai vreo confirmare oficială, că legea asta e interpretată în toate felurile (contradictorii), chiar de cei care trebuie s-o pună în aplicare?
cristi_vidican

Mesajde mircea_tm » 18 Oct 2014, 13:10

CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde mircea_tm » 18 Oct 2014, 13:25

chiar acum am terminat convorbirea telefonica avuta cu un "nene sef" de apicola din timisoara si mi-a spus ca zaharul NU SE DECONTEAZA, cica initial a fost prevazut in proiect dar s-a renuntat. Decontarea se face astfel: daca avem o factura de 1000 roni, incasam 1000 de roni !!!
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde lucky5strike » 18 Oct 2014, 14:01

Vreau si eu telefonul lui nenea!

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 18 Oct 2014, 14:39

mircea_tm scrie:chiar acum am terminat convorbirea telefonica avuta cu un "nene sef" de apicola din timisoara si mi-a spus ca zaharul NU SE DECONTEAZA,

Normal că nenea șef de la apicola nu va dori să se deconteze zahărul, pt că apicola nu vinde zahăr.
Bag samă că nimeni nu mai ține cu noi!
cristi_vidican

Mesajde lucky5strike » 18 Oct 2014, 15:08

Ce-mi place formula asta, cu 1/1 ... uit pe loc ca asta primavara se dadea 2 sau 3... :twisted:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde viorel55 » 18 Oct 2014, 15:40

Donbazil scrie:Sal'tare!
As avea si eu o intrebare: De unde rezulta ca se deconteaza si zaharul, ca in H.G. n-am gasit decat expresia "in cazul achizitionarii de suplimentele nutritive si biostimulatorii acestea trebuie sa fie notificate la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar"? :?: ....Iar pe lista notificata, zaharul nu figureaza! :!: :!: :!: ....
Sal'tare!

Rezulta C L A R din art.2 lit.g) unde se explica unii termeni folositi in cuprinsul hotararii:
g) cheltuieli suplimentare= cheltuielile efectuate cu achizitia de hrana necesara efectivelor de albine,respectiv Z A H A R,biostimulatori sau suplimente nutritive
viorel55

Mesajde sorinmob » 18 Oct 2014, 20:30

ce va mai place sa va jucati cu cuvintele. unde scrie ca e obligatoriu biostimulatori?????se spune de hrana.... a ! da. in cazul in care se achizitioneaza biostimulatori....... este nevoie de o alta hartie.dar.... pentru ca nu vorbeste expres de zahar nu vreti sa intelegeti camerge si zaharul. eu ieri am cumparat 250 kg.si am vorbit la directie despre acest lucru.nu a comentat nimeni nimic mai ales ca seful de acolo e apicultor.
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA