Sal'tare!
Pai nu te-ai prins inca?....
Noi romanii avem acea "calitate" de a da lectii celor mai buni ca noi.....Desi culmea pedagogiei este sa invetzi pe altul ceea ce tu nu stii......
................................................................................................................................................................
Acuma filozofie ieftina pot face multi, da' daca ar fi pusi sa arate concret cum stau cu contul din banca.......
Nu mi-edrag Dragos, dar il respect si de aia apreciz multe chestii scrise de el, (desi unele ma pun pe ganduri), dar asta cu: " ...stupari care produc miere .....si stupari care produc BANI.....mi se pare extraordinara.....
A produce bani, este singura ratiune a vietzii, pentru ca daca ai bani, restul vine.....Iar filosofi flamanzi n-am prea vazut.....Si ei mananca deci consuma bani.....
Usor sa zici ca faci o chestie de hobby, cand ai salar de 200de lei sau peste, dar daca ai mai putzin sau nimic?.....
Asadar de noi, de bosorogii care suntem cat de cat asigurati, ca avem cel putin o pensie, nu-i problema.....Problema e cu cei tineri, fara servici, cu copii de crescut si care ar face orice sa castige bani.....
Unii o fac onest, pas-cu-pas si multi reusesc.....Altii incearca sa sara etapele si multi clacheaza...
Si-atunci dau vina pe sistem, pe mine, pe tine si pe Doamne-Doamne......Doar pe ei nu se vad vinovati.....
Revin la chestia cu PNA: stiti cati au luat bani in Timis prin acest program, pentru ce si ce sume?.....Dar la nivel de tzara?......
Deci statul, bun-rau ne creeaza conditzii, dar noi?....De ce respingem mana intinsa......
Aha! Trebuiesc facute o gramada de drumuri, o gramada de acte, vin tot felul de verificari si controale, etc...etc....etc.
Noi am vrea sa stam cu bratzele incrucisate si sa ne intre banii in cont.....(Poate si-atunci am gasi vreo vina cuiva).....
Asadar cine vrea, poate trai din apicultura - si inca bine- ......
Cine doar cauta motivatzii pentru impotentza sa sociala, sa fie sanatos!.....
Dumnezeu itzi da, da' nu-tzi baga-n traista!.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget.