Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tipuri de hranitoare

Mesajde alin75 » 10 Oct 2014, 09:39

Folosesc de 1-2 ani galetulete de smantana.
Cred ca am mai scris, dar avantajele remarcate de mine sunt:
1. cele mai ok, practice, poti pune dupa puterea familiei/roiului cate vrei;
2. nu apare innecul pentru albine;
3. nu se imprastie mirosul in stupina;
4. intra perfect in magazia de 1/2;
5. iginenizare se face rapid, practic;
6. spatiul redus pe care-l ocupa la scoaterea din folosinta.
Acum la galetile de 5l, cred ca daca nu este tras repede siropul, exista riscul sa se acreasca.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde emil_sorin » 10 Oct 2014, 10:16

Nu am incercat inca , dar cred ca si daca pui 2L in galeata de 5 L se formeaza acel vid . daca este asa mie mi se pre ca ai avantaj ( poti pine si mult si putin). Galetile de 5l pot sa fac rost mult mai usor . ca si dimensiune au 192 mm, iar magazia de 1/2 are 170 mm , asa ca daca pui podisorul intor intra la fix .Am mai vazut ca altii pun (mai mult pt completare de hrana) doua, trei , chiar patru galetute la un stup, si cred ca este mai usor cu una de 5l si la manipulare cat si la umplere si igenizare.
In ceea ce priveste acrirea siropului nu stiu cum reactioneaza in primavara ( martie - april ) , in functie de temperatura, altii aceeasi cantitate o foloseau in bidon de apa plata la 1L.
Pana acuma am folosit punga pt completare si sticla de 2.5 L pt stimulare ( o sticla egata pe leatul superior al ramei , cu 4 gauri, introdusa in locul gol din cuib..asa disparea siropul in 5-6 zile)
emil_sorin

Mesajde mihaigs » 11 Oct 2014, 23:42

Merge foarte bine cu galeata de 5 l . Chiar daca pui mai putin sirop apesi pe capac si tii apasat pana o intorci .
pentru o viata sanatoasa evitati:prietenii falsi, minciuna si excesul de incredere...
mihaigs

Mesajde peterneamt » 18 Oct 2014, 11:51

Hrănitor ieftin....
;)
peterneamt

Mesajde cristi_vidican » 18 Oct 2014, 12:11

Fără parafinare n-ar fi fost ok?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Gheorghevici Iulian » 18 Oct 2014, 19:25

cristi_vidican scrie:Fără parafinare n-ar fi fost ok?

Merg si fara parafinare, dar cred ca durata de utilizare scade. Eu am lipite cu aracet pentru lemn si sunt OK deocamdata. ;)
Gheorghevici Iulian

Mesajde lucky5strike » 18 Oct 2014, 22:19

Fara parafinare e mare riscul sa scape sirop.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Re: Hrănitor ieftin

Mesajde nae » 18 Oct 2014, 22:26

Mai ieftin/BUN decat punga ?
nae

Mesajde peterneamt » 19 Oct 2014, 09:17

nae scrie:Mai ieftin/BUN decat punga ?

Nu... :D
peterneamt

Mesajde proapis13 » 25 Oct 2014, 17:02

Sistem de hranire automatizat pentru stupi pe vatra
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kiloz » 25 Oct 2014, 19:24

Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde alin75 » 26 Oct 2014, 17:46

Ce nu inteleg la acest sistem automatizat este modul in care se face "oprirea" alimentarii unui hranitor, gandind ca atunci cand se face alimentarea mai sunt alimentatoare care inca mai au sirop in ele. Restul tine de imaginatia fiecaruia.
P.S. am avut ocazia sa vad la cineva puse in magazie litiere pentru pisici, care luau lejer 5l la o hranirea. Podisorul era cu plasa, iar timpul alocat hranirii era destul de mic.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde nae » 26 Oct 2014, 18:28

Daca sunt puse la nivel , foloseste principiul vaselor comunicante,intr-un hranitor are contact plutitor .
Cred .
M-a derutat husa aparatului pusa pe stup ...
Fiecare hranitor are un brat plutitor care inchide ''vana'' .
nae

Mesajde andrei_calinescu » 26 Oct 2014, 18:56

alin75 scrie:Ce nu inteleg la acest sistem automatizat este modul in care se face "oprirea" alimentarii unui hranitor, gandind ca atunci cand se face alimentarea mai sunt alimentatoare care inca mai au sirop in ele. Restul tine de imaginatia fiecaruia.
P.S. am avut ocazia sa vad la cineva puse in magazie litiere pentru pisici, care luau lejer 5l la o hranirea. Podisorul era cu plasa, iar timpul alocat hranirii era destul de mic.

Numai bine,
Alin

Se folosesc pentru distribuire(din magistrala spre furtunasul care alimenteaza hranitorul), se folosesc deci niste duze speciale care au o garnitura care se deblocheaza cand presiunea la nivelul garniturii ajunge la o anumita valoare. Astfel cantitatea de sirop distribuita peste tot e garantat, aceeasi.
andrei_calinescu

Mesajde kiloz » 26 Oct 2014, 19:01

In stupi nu au nici un element mobil ,se poate folosi orice tip de hranitor. Cantitatea de sirop este inpartita unifor la toate familii indiferent de distanta fata de sursa de alimentare.Cantitatea trebuie calculata dupa capacitatea hranitoarelor si dupa capacitatea de ridicare a siropului a familiilor.Concluzia ,trebuie sa ai familii de putere corespunzatoara ca siropul distribuit sa fie ridicat uniform .Cantitatea distribuita se programeaza dupa timp. Se poate adapta programator automat ,care in fiacare zii si la aceleasi ora distribuie cantitatea necesara.Daca stiti cum functioneaza sistemele de irigatii in sere,cam aceleasi metode este adaptat si in cazul asta.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde andrei_calinescu » 26 Oct 2014, 19:16

Se pot folosi pompe "Micul fermier" , astfel se stie cat sirop trag pe ora, se poate aprecia cantitatea distribuite/stup.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA