Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde nae » 22 Oct 2014, 18:23

Bambucha scrie:Domnule Nae,
imi e greu sa va urmaresc printre semnele de "+++" "=" "?" "..."

Mi-a cam curs pe barba ''subtilitatea'' dar .. face , merita ; altii au facut puscarie/murit pt ca noi sa elucubram cu patos :- ''scoala produce tampiti '' ,- statul e un nene pricajit care tine asistatul gras in spate si ALTELE .
Si in timp ce doua muste se bat pe un ca..cat , PAPUSARUL devine intangibil .
:(
nae

Mesajde MyBees » 22 Oct 2014, 21:59

Cu putin noroc patlagelele coapte isi vor rupe singure capul. Dupa cate observ, cu toate ca nu prea sunt concentrat asupra lucrurilor astora, suntem deja, de cateva zile, in faza "scapa cine poate"
Stim foarte bine ca imediat dupa ce fuge guzganu' urmeaza dezastrul.

Prin satul in care am stupina(primar psd) trec astia toata ziua cu o masina in care tipa la portavoce exact aceleasi discurs de la suspendare, europarlamentare, etc. Nici macar nu cred ca au mai schimbat caseta... "Ei au micsorat pensii, noi le-am marit"/"Ei v-au furat mandria, noi v-am redat-o"/"Ei au marit nush ce pana mea, noi am micsorat-o"... Spre deosebire de data trecuta insa, acum ii cam ia lumea la pietre. Verbal asa...

Cum ziceam, barca a ramas fara guzgan, nu mai sta mult la aer...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde Donbazil » 22 Oct 2014, 22:26

Sal'tare!
De pe un sait:

"Text primit de la I NIC CARASEANU
*
Cand cineva de la Directia Agricola te vede cu dosarul sub brat pe coridoarele lor intra in birou si le spune colegilor : Inca unul pe care il mananca-n c*r. Ceilalti spun : Ia baga-l aici sa ne distram putin. Si il iau la intrebari despre acte de care n-a auzit nici cel cu coarne. Il sperie de maniera ca cei mai multi deja pleaca hotarati sa se opreasca din tentativa de a deveni fermieri sau patroni. Daca insul e capos si nu se lasa, incepe birocratia sa-si ascuta ghearele pe rabdarea, banii, nervii omului. Si, de obicei, nu se lasa pana nu il termina. Cate unul care stie sa deschida usa …cu capul, sau are pe cineva dintre ei, sau mult mai sus, reuseste sa invinga …invincibilul si face ferma. Apoi, afland de ferma, vine Garda Financiara care il intreaba daca doreste un control adevarat, cu consecintele de rigoare sau da zece milioane lei vechi amenda pana nici nu se stie ce e in acte. De frica omul da zece milioane si ei ii scriu ca i-au gasit ceva de doi lei ca a gresit si toata lumea e multumita. Apoi vine Garda de mediu si constata ca bazinul de retentie a urinei nu e bine amplasat si il fac sa il astupe, sa sape altul si il amendeaza asa usor cu 25 milioane lei vechi. Apoi isi fac aparitia cei de la ITM (insp. terit. de munca)si verifica daca angajatii au carte de munca, daca au instructajul de protectia muncii, etc si daca esti in regula cat de cat scapi cu o masa la un restaurant de 4-5 stele. Dupa care urmeaza ISU unde pompierii daca gasesc ceva chistoace pe jos in curte si vreun stingator nu functioneaza (Doamne fereste sa nu ai cumva stingatoare) incep sa scrie la procesul verbal si te tot intreaba ce ai de zis inainte de a scrie suma… Apoi colac peste pupaza vine ANSVA / SANEPID care nu pleaca fara sa masoare si distanta dintre vaci si cum arata vasele de muls si unde e faianta din laptarie si inca multe de tot. Cand au trecut toti si deja primii vin a doua oara sa vada daca ai indeplinit ceea ce ti-au scris cu data remedierii, etc incepi sa il crezi pe cel care a zis ca daca te-a mancat in c*r acum taci si umbla"...

Altineva mai adauga: ..." Asta e varianta optimista!
Ca poate te mananca sa cumperi seminte “selectionate si patentate” de la o firma “cu cele mai inalte standarde”!
Apoi vrei sa te “modernizezi” si iti iei utilaje pe credit de la o banca “serioasa si aproape de client”!
Si ca sa “maresti” productia un “expert si consultant” te face sa cumperi pesticide, ierbicide etc! Cand ai cules recolta vine firma mama si ti-o cumpara la pretul fixat de ea! Nu vrei? N-ai cum! Ca la usa sunt agentul cu seminte, ala cu pesticide si banca cu facturile de plata!
Plus Fiscul cu penalizari ca trebuia sa-l platesti cand ai inceput productia, nu cand o termini! Ca asa e legea!Si sa te fereasca Sfantul sa vrei sa-ti maresti suprafata fermei!Iar toate astea ti se intampla daca indraznesti sa fii…roman!De la niste agenti de politie economica mi s-a spus ca in ultimii ani nu au mai controlat decat firme ale romanilor! Asa au primit de la Fisc! Cand au intrebat de ce nu sunt si altii controlati li s-a spus ca asa sunt ordinele de sus!."...
Or avea dreptate sau n-or avea?..... :?: :shock: :o :cry: :idea:
Sal'tare!
Donbazil

Mesajde Ioan Guist » 23 Oct 2014, 07:16

De 25 de ani, suntem cuca bataii, vaca de muls, capra proasta , bizonul bleg si cate si mai cate.
Am zis in permanenta. MA ! se fura in parlament ca'n codru.M-am inselat amarnic.Codru e furat,insusit si deci se fura de speriat . Dracii se inchina si iau lectii de hotie de la astia.
Anul asta , miza este comparata cu miza din '89. Atunci , clica s-a instalat. Atunci a inceput ....
Geaba am vrut noi, punctul 8 si legi corecte.Geaba am cerut cai verzi pe pereti !!. Ei au facut ce si-au propus.
Anul asta avem inca o sansa sa dam jos sleahta asta. Moldoveni si olteni, :lol: votam si noi ceva??

Votul conteaza. Indiferent de cine numara voturile, votul conteaza!Macar sa se stie ca si-o pot fura ca ceausescu de Craciun.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde akmm » 23 Oct 2014, 07:42

Daca v-a placut de victoria Simonei Halep la Turneul Campioanelor in meciul cu Serena Williams, dati ,,Like'' pe FacebooK lui Victor Ponta......n-ar fi prima data.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Closcutz » 23 Oct 2014, 07:52

Cu tot respectul bade Ioane, spune matale daca ti s-a parut vreun partid care sa fure ,,mai civilizat"? Toti fura ca-n codru! Eu nu zic sa nu votam! Dar nu inteleg entuziasmul... Eu am dezvoltat stupina cu banii stransi din salariu( daca nu-i aveam pe aia ma blocam la fiecare pas, care insemna: faguri, faguri, motorina, hartoage, suruburi, rame, cuie, bidoane, roiuri, Faguri! si tot asa; Dl Base si cu Boc in loc sa-ne majoreze lefurile, asa cum se promulgase legea majorarii cu 50%( de catre Base!), cum a castigat alegerile tatuca Base, a dat-o cotita ca nu sunt bani si ne-a redus lefurile cu 25%, adica de la 1000 de lei, in loc sa iau 1500 am primit mult si bine :750 de lei! OK a fost criza si am strans cureaua, dar ei : Udrea, Videanu, Berceanu, Base, Boc, Nastase,Hrebe,D. Diaconescu, Johanis, si toti patachinii de ce n-au fost solidari sa stranga si ei cureaua....AAAA ei strangeau altceva: averi fabuloase prin combinatii si joc de glezne!
Closcutz

Mesajde ioanpuiu » 23 Oct 2014, 08:33

Nu e nevoie chiar de tot respectul ca să faci o socoteală aritmetică.
Atîta timp cît nici un guvern, nici un ministru, nimeni nu a venit cu bani de acasă, este de bunsimţ să vezi că nimeni nu dă.
Cînd cineva a dat ceva unei categorii socioprofesionale, a luat acei bani din altă parte. Sau a făcut datorii.
Ca să dai bani mai mulţi învăţătorilor, trebuie să mai tai din lefurile medicilor. Dacă nu vrei să faci asta, atunci tai de la bolnavi, din pachetul de servicii medicale gratuite, de la medicamentele compensate, de oriunde.
Banii nu răsar dintr-un joben ca la circ.

Nu e rău să vrei 50% în plus dar ai tu soluţii :?:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde alt stupar » 23 Oct 2014, 08:45

Votul conteaza. Indiferent de cine numara voturile, votul conteaza!

Sperati fratilor, hraniti-va himera...
Cangrena este atat de generalizata incat, vorba lui Tapalaga, oriunde apasi tot puroi iese ;)
Dar SPERATI, ca speranta moare ultima. Votati... si maine lumea va fi... altfel :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Closcutz » 23 Oct 2014, 09:10

ioanpuiu scrie:Nu e nevoie chiar de tot respectul ca să faci o socoteală aritmetică.
Atîta timp cît nici un guvern, nici un ministru, nimeni nu a venit cu bani de acasă, este de bunsimţ să vezi că nimeni nu dă.
Cînd cineva a dat ceva unei categorii socioprofesionale, a luat acei bani din altă parte. Sau a făcut datorii.
Ca să dai bani mai mulţi învăţătorilor, trebuie să mai tai din lefurile medicilor. Dacă nu vrei să faci asta, atunci tai de la bolnavi, din pachetul de servicii medicale gratuite, de la medicamentele compensate, de oriunde.
Banii nu răsar dintr-un joben ca la circ.

Nu e rău să vrei 50% în plus dar ai tu soluţii :?:

Bugetul e ca o galeata din care li se imparte tuturor bugetarilor, pensionarilor, DAR si pt clientela politica. Ok. Da cum naiba se face ca de fiecare data profesorii, doctorii, pensionarii, persoanele cu dizabilitati, toate aceste categorii sunt luate la misto, iar pt SPP, Jandarmerie(vezi Pungesti), Senat, Camera Deputatilor, Administratia prezidentiala, sali de sport pt doua batrane( va pozez una daca vreti, unde nu joaca nici mistretii), companiile de stat, borduriade, cocosiade, umbraresti, sechelaresti etc se gasesc foarte usor resurse nelimitate. Oricum o dai treaba e evidenta! Adica pt proiecte de genul Bechtel sunt bani fara numar iar pt prostime, ba! Dintre toate guvernarile cea a lui Boc a fost cea mai nesimtita!
Closcutz

Mesajde Ioan Guist » 23 Oct 2014, 09:20

Eu zic asa:
Sa stam acasa la numarat de stele, nu e o solutie.Sa iesim in starada, am mai vazut si in '89 cand am iesit in timisoara, Sb, Bv ,Cj si B. Restul au mers la serviciu ....normal. Adica....nu suntem toti atat de ...hotarati.
Dar sa nu iesim la vot fiinca ...nu avem pe cine alege , nu este altceva decat rezultatul propagandei de lehamite induse.
Eu merg la vot fiinca este dreptul castigat in Decembrie.Merg fiinca sper in poporul asta tamp.Merg fiinca am odrasle ce au un viitor in fata.Merg fiinca vreau sa pot ridica vocea dupa vot.
Sa stau in neimplicare si sa "latru" la urs dup'aia e ...romaneasca.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde nae » 23 Oct 2014, 09:41

Closcutz scrie: Dintre toate guvernarile cea a lui Boc a fost cea mai nesimtita!

NU .NU.NU
Parerea despre nimeni in drum n-o reiterez (toti de-o mama si asta beata )
A fost NEINSPIRATA(guv Boc) pe partea comunicarii , sa zicem . In '96-'20 a fost mai rau , nu au taiat salariile dar INFLATIA a crescut :shock: fara numar ; nu mai retin care premier refuza sa plece /paraseasca biroul (cred Radu Vasile ) .
Cand ''boc'' a taiat ;) in Comisia de buget-finante au fost si PNL/PSD/Alte dude , s-a legat cineva din opozitie de calorifer, a facut greva foamei si nu stiu eu !?, dep Bleotu -din Dragasani a fost in comisie = a facut ceva ?
TOATA clasa politica a taiat . :D , au cozile innodate in ''galeata '' cu cascaval .
Putem boicota si sa votam in masa un ''iepure'', daca asta nu pricepe gestul = am pus-o ; putem boicota prin neprezentare sau ne prezentam in masa si nu votam sau nu platim taxe si impoxite o luna sau doua si .. vor aparea si liderii si solutiile .
E asa cald in casa si bine .. cu soba rece, frigiderul gol si 99 programe TV cu Sanzi si Ana , da-l dracu' de boicot !
nae

Mesajde teinegru64 » 23 Oct 2014, 09:47

Ioan Guist scrie:Eu zic asa:
Sa stam acasa la numarat de stele, nu e o solutie.Sa iesim in starada, am mai vazut si in '89 cand am iesit in timisoara, Sb, Bv ,Cj si B. Restul au mers la serviciu ....normal. Adica....nu suntem toti atat de ...hotarati.
Dar sa nu iesim la vot fiinca ...nu avem pe cine alege , nu este altceva decat rezultatul propagandei de lehamite induse.
Eu merg la vot fiinca este dreptul castigat in Decembrie.Merg fiinca sper in poporul asta tamp.

Si eu merg la vot,Dar voi vota pe cel mai tamp..Niciodata nu voi fi tradat de alesul meu.. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde ioanpuiu » 23 Oct 2014, 09:58

"Dintre toate guvernarile cea a lui Boc a fost cea mai nesimtita!" - (Closcutz)
Closcutz scrie:Eu am dezvoltat stupina cu banii stransi din salariu( daca nu-i aveam pe aia ma blocam la fiecare pas, care insemna: faguri, faguri, motorina, hartoage, suruburi, rame, cuie, bidoane, roiuri, Faguri! si tot asa;

Eşti un "nesimţit" Coscutz ... un fel de boc mai mic :lol: ... ai ales dezvoltarea în locul consumului.
viewtopic.php?f=15&t=2918&start=240
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde delorin I » 23 Oct 2014, 10:22

Hmm! Daca guvernul Boc ar fi facut dreptate am fi putut accepta taierile de salariu ca ceva drept! Asta o spun eu care l-a injurat pe Boc cand mi-a taiat din salariu! Nu sunt parte din partid! De ce nesimtita? Pentru ca si-a asumat niste politici si urmarea acelor politici disparitia de pe scena politica nationala? Parinte sper ca nu tineti predici in care il slaviti pe Ponta doar pentru ca a facut cadouri electrorale...Oricum este incomparabil...ca virtuti umane! Oare nu era Boc cu coasa la tv?? NU era Boc cu ceaiul in blocada provocata de ninsoare pe centura Bucurestiului? Putin demagogic dar parca ceva mai de stanga decat acest individ numit Ponta ce umba cu barca sa nu isi ude picioarele la inundatii! Si acolo in jurul lui Boc a fost o gasca de fugari, dar parca o adunatura de hoti flamanzi ca acum, tinuti destul de departe de putere daca nu au schimbat tabara inainte si inapoi, parca nu am vazuti! In alta ordine de idei- politica si alegerile sunt despre VIITOR! Ce facem in viitor! Ce nu s-a facut in ultimii ani? Uitam de guvernarea Ponta? Sarim iar la Boc? Ati vazut ceva solutii economice? Altceva decat lipeli? Parinte sa cautam sa ne luminam, sa luminam oamenii si nu sa-i prostim!
Ultima oară modificat de delorin I pe 23 Oct 2014, 10:26, modificat 1 dată în total.
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Closcutz » 23 Oct 2014, 10:25

ioanpuiu scrie:Eşti un "nesimţit" Coscutz ... un fel de boc mai mic :lol: ... ai ales dezvoltarea în locul consumului.
viewtopic.php?f=15&t=2918&start=240

As fi vrut eu sa am ,,bun simt" si sa stimulez productia autohtona constructoare de masini sau sa cheltui pe niste servicii turistice din Romania ,,dodoloata", dar daca n-a mai ramas la fundul sacului decat praful de pe toba! M-am multumit cu auto sh din import, am mancat ce-am produs prin batatura si am dat banii numai celor care produc: stupi, vopsea, cuie, ulei de in, motorina, faguri, roiuri, sarma, bidoane; din astia multi s-au nimerit sa fie romani pur sange( daca nu mai producem cuie, sarma, vopsea, etc n-am nicio vina am luat ce am gasit)!
Closcutz

Mesajde Closcutz » 23 Oct 2014, 10:32

delorin I scrie:Hmm! Daca guvernul Boc ar fi facut dreptate am fi putut accepta taierile de salariu ca ceva drept! Asta o spun eu care l-a injurat pe Boc cand mi-a taiat din salariu! Nu sunt parte din partid! De ce nesimtita? Pentru ca si-a asumat niste politici si urmarea acelor politici disparitia de pe scena politica nationala? Parinte sper ca nu tineti predici in care il slaviti pe Ponta doar pentru ca a facut cadouri electrorale...Oricum este incomparabil...ca virtuti umane! Oare nu era Boc cu coasa la tv?? NU era Boc cu ceaiul in blocada provocata de ninsoare pe centura Bucurestiului? Putin demagogic dar parca ceva mai de stanga decat acest individ numit Ponta ce umba cu barca sa nu isi ude picioarele la inundatii! Si acolo in jurul lui Boc a fost o gasca de fugari, dar parca o adunatura de hoti flamanzi ca acum, tinuti destul de departe de putere daca nu au schimbat tabara inainte si inapo, parca nu am vazuti! In alta ordine de idei- politica si alegerile sunt despre VIITOR! Ce facem in viitor! Ce nu s-a facut in ultimii ani? Uitam de guvernarea Ponta? Sarim iar la Boc? Ati vazut ceva solutii economice? Altceva decat lipeli? Parinte sa cautam sa ne luminam, sa luminam oamenii si nu sa-i prostim!

Votul e liber si nu tin vreo predica aici. Un coleg de seminar si facultate s-a inregimentat la PNL ( nu lucreaza in bransa, e liber-profesionist). L-am sustinut, l-am aprobat, am vorbi( am stat la aceeasi gazda si am mancat din acelasi castron in seminar). Pnl-istii de la varf sunt la fel ca si psd-istii sau pdl-istii. Toti sunt la fel de hoti, de nesatui, de mincinosi! Toti! Ponta a promis ca elimina taxa auto si restituie banii celor jegmaniti; n-a eliminat-o, ci a redenumit-o in timbru de mediu! A promis alaturi de Crin ca va stopa exploatrea gazelor de sist! A urat Pungesti! Biata tara...
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE