Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

despre bondari

Mesajde igo1 » 27 Oct 2014, 00:52

Salutare. Vreau sa dezbatem acest subiect. Bondarîi sunt foarte interesanți și fac parte din familia insectelor foarte folositoare. Așadar hainei sa scoatem la suprafață secretele lor. Eu las aici un link unde se explica modul în care fiecare își poate înființa o colonie de bondari. Interesant

A Guide to Bumble Bee Rearing: http://youtu.be/jkXdi36XI20
igo1

Re: despre bondari

Mesajde proapis13 » 27 Oct 2014, 09:57

Si care e shpilul pana la urma,cat ma costa sa infiintez o colonie de bondari atata ma costa infintarea unui roi
Era de apreciat daca era in limba romana,nu toti suntem vorbitori de limba engleza
Ce intres am eu sa intretin o colonie de bondari,sa-mi faca concurenta albinelor ??
In alta ordine de idei,daca esti gradinar si ai solarii si chiar ai nevoie de bumbus pentru polenizarea controlata
te costa mai putin sa dai un tel iar o firma specializata din Olanda iti trimite prin posta tot ce ai nevoie decat sa-i prinzi si sa-i intretii
Mai este un topic despre bondari iar discutia se putea continua acolo ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Re: despre bondari

Mesajde igo1 » 27 Oct 2014, 11:49

Dar de ce trebuie sa luam noi totul de-a gata de la alții? Hai sa facem și noi ceva. Eu nu sunt grădinar însă îmi plac foarte mult insectele și pentru aceasta deja am în lucru un cuib pentru bondari pe care îl voi instala în primăvara chiar pe pervazul geamului de la cabinetul unde lucrez. Cuibul va fi prevăzut cu geam din plexiglas pentru ca toată lumea care vine sa vadă activitatea bondărilor. Cred ca va fi ceva educativ si va trezi interes pentru mulți tineri orășeni care habar nu au despre vietățile ce ne înconjoară. Cu un roi de albine e mai greu sa faci asta. M-am gandit sa fac acest lucru dupa ce am fost asaltat de colegii de la munca cu o sumedenie de intrebari despre albine.

De exemplu am fost uimit sa constat ca unii chiar în vârstă cred despre propolis ca nu e altceva decât fecalele albinelor.
concurenta nu cred ca e o problema. Nu vor muri niciodată albinele de foame din cauza bondarilor. Eu nu am găsit topicul despre ei. Te rog lasă o adresa.
igo1

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE