Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: irina

Mesajde CORNEL V. » 14 Oct 2014, 11:35

Gata,s-a inteles :D
CORNEL V.

Mesajde glaliona » 15 Oct 2014, 10:20

Salut ,ce este acel praf alb ? :?
glaliona

Mesajde FLORINELU » 15 Oct 2014, 11:59

Irina,am vazut "monitorizarea" de la stupul nr.14 imi pare rau ca trebuie sa te critic,ceea ce nu inseamna ca sant nepoliticos,dar am vazut timp de peste 5 min. cum incercai sa descapacesti o rama si sa o ungi cu un pic de miere.ce e in stup nu am vazut nimic.nu imi place metoda ta de descapacit ai avut noroc ca nu au fost rele..albinele..miere puteai sa pui mult mult mai multa pe acea rama,invata-te sa lucrezi mult mai repede cand deschizi un stup. ce mi-a placut a fost tricoul tau e frumos. ia zii te-ai suparat pe mine? ooo era sa uit,de ce dai cu var praf peste rame?
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 15 Oct 2014, 12:42

[quote="FLORINELU"]Irina,am vazut "monitorizarea" de la stupul nr.14 imi pare rau ca trebuie sa te critic,ceea ce nu inseamna ca sant nepoliticos,dar am vazut timp de peste 5 min. cum incercai sa descapacesti o rama si sa o ungi cu un pic de miere.ce e in stup nu am vazut nimic.nu imi place metoda ta de descapacit ai avut noroc ca nu au fost rele..albinele..miere puteai sa pui mult mult mai multa pe acea rama,invata-te sa lucrezi mult mai repede cand deschizi un stup. ce mi-a placut a fost tricoul tau e frumos. ia zii te-ai suparat pe mine? ooo era sa uit,cu ce dadeai peste rame?
FLORINELU

Mesajde un OM » 15 Oct 2014, 21:03

A fost eficient zaharul pudra?
un OM

Mesajde irina » 17 Oct 2014, 10:24

[quote="FLORINELU"][/quote]

Cum sa ma supar? De ce credeti ca am postat filmele? Asa ca orice critica, orice sfat sunt binevenite.Nici eu nu vreau sa fiu nepoliticoasa, dar n-am descapacit la rama aia chiar 5 minute...... :P
Referitor la metoda de descapacit, alta nu cunosc.De-asta v-am intrebat despre roller-ul pe care-l folositi.Am uns rama cu miere doar in zona celulelor cu miere necapacita, in speranta ca o vor cara in cuib ( mierea necapacita).Asta ca sa nu stric rama si in aceasta zona, folosind furculita.Acum pot sa va spun ca metoda n-a dat rezultate.Mierea necapacita era la locul ei.Am mai facut o incercare: am stropit mierea necapacita cu putin sirop ( apa + miere).Sa vedem .
As vrea si eu sa lucrez mai repede la un stup,deocamdata .......asta e.
Daca n-ati vazut ce-i in stup......s-ar putea sa nu fie vina mea.Poate n-ati fost prea atent la....stup :lol: .Ma bucur ca ceva totusi v-a placut din......alea 5 minute :P .
irina

Mesajde irina » 17 Oct 2014, 10:27

un OM scrie:A fost eficient zaharul pudra?

Zaharul pudra il folosesc in fiecare an, in august-septembrie, cand fac si tratamentele cu VF.Asa m-am obisnuit .Nu stiu cat e de eficient.Dar rau n-are ce sa faca.Acum e cam tarziu,ce-i drept.Dar daca tot l-aveam la indemana,le-am mai pudrat oleaca :P .
irina

Mesajde Florin Dobre » 17 Oct 2014, 20:29

De ce dai cu zahar pudra? Care-i scopul? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nae » 17 Oct 2014, 20:42

Florin Dobre scrie:De ce dai cu zahar pudra? Care-i scopul? :?

Se curata mai intens de varroa , daca ai AV e eficient .
nae

Mesajde irina » 23 Oct 2014, 14:48

nae scrie:
Florin Dobre scrie:De ce dai cu zahar pudra? Care-i scopul? :?

Se curata mai intens de varroa , daca ai AV e eficient .

Am inteles ca parazitii isi pierd capacitatea de mai sta lipiti de albine ,se desprind si cad .Eu am stupii cu fundul plin.Ma gandesc ca vor fi scosi afara de albine .Daca nu toti,macar o parte :P
irina

Mesajde FLORINELU » 23 Oct 2014, 18:51

in legatura cu tratamentul antivarooa eu am un fix sau cum vrei sa-i zici :fac tratamentul ca la carte,dar asa cum scrie in carte nu dupa diferite sfaturi mai mult sau mai putin bune,si de 16 (saisprezece ani) nu am avut probleme cu varooa. nu am facut niciodata tratamente in plus si nici in minus,nu am numarat si nu o sa numar acele fiinte care cad de pe albine de li se zice acarieni,daca fac tratamentul cum trebuie si cand trebuie sant convins ca totul e in regula. da ma mai uit si eu cateodata sa-i vad cum arata si cam atat.
FLORINELU

Mesajde irina » 24 Oct 2014, 11:41

FLORINELU scrie:in legatura cu tratamentul antivarooa ......

Tratamentul cu VF il fac si eu tot ca la......carte.Sau cel putin asa cred .Zaharul pudra.....da, este o munca in plus.Un fix al meu? :P
irina

Mesajde irina » 24 Oct 2014, 11:46

irina scrie:Am mai facut o incercare: am stropit mierea necapacita cu putin sirop ( apa + miere).Sa vedem .

Am vazut.Mierea necapacita era ....la locul ei.Am scos toate ramele de dupa diafragma.De-acum ar trebui sa nu le mai deranjez.
Sper sa si reusesc :P
irina

Mesajde irina » 27 Oct 2014, 12:50

Asta e modelul pentru noul capac.Cu schelet din lemn si aerisire.Intentionam sa modificam toate capacele ( care sunt doar din tabla) .Inca suntem in perioada de.....tatonare in ceea ce priveste dimensiunea aerisirii, a inaltimii capacului,etc.
Fişiere ataşate
rsz_1.jpg
rsz_2.jpg
irina

Mesajde paul » 28 Oct 2014, 11:18

Irinuco, am vazut ca astepti o confirmare legata de capace ... Eu zic ca sunt superOK !!! Mana de meserias ! :)
Vazandu-ti podisoarele eu zic ca poti pune deasupra lor 1-2 ziare, peste ele un material textil absorbant, capacul si ... gata ! Urdinisurile deschise 1cm/1interval cu albina si-i superOK !
LE ... am facut o dispensa la silenzio stampa ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 28 Oct 2014, 11:41

paul scrie:Irinuco, am vazut ca astepti o confirmare legata de capace ... Eu zic ca sunt superOK !!! Mana de meserias ! :)
Vazandu-ti podisoarele eu zic ca poti pune deasupra lor 1-2 ziare, peste ele un material textil absorbant, capacul si ... gata ! Urdinisurile deschise 1cm/1interval cu albina si-i superOK !
LE ... am facut o dispensa la silenzio stampa ! :oops:

Da Paul,asteptam o confirmare :lol: . Mai ales ca ....vine iarna si noi ( mai ales eu) nu suntem hotarati.
Stiam eu ca esti....OM BUN .Mana de meserias e....a sotului.De la diafragma....la stup.Adica totul.
Multumesc pentru raspuns si pentru ......dispensa :P
irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?