de stefanmadalin » 28 Oct 2014, 00:55
Parca ar fi mai bine sa slujesti Casa Regala, decat o cohorta de hoti..
Si ce daca are averi, cel putin nu fac dezastrul ce-l vedem azi, cu bucati din natura devastate complet de baronii zonei.
Cat despre averea care ar fi luat-o cu el ma cam indoiesc. Imediat dupa plecarea din tara, Refina Marii Britanii i-ar fi propus sa locuiasca in una din proprietatile ei, acesta a refuzat. Imediat isi intemeiasa o ferma in care cresteau pasari si legume, veniturile fiind mici.
Multi spun ca decizia lui de a intoarce armele cu Germania a fost cea mai importanta luata in al Doilea Razboi Mondial. Se spune ca a salvat sute de mii de vieti si a scurtat Razboiul cu 6 luni. De ce? pentru ca Antonecu vroia mai mult de la rusi, sub comanda lui Hitler. Regele a considerat ca ar fi bine sa ne oprim pana acolo unde avem drept. Lua aceasta decizie cred, la varsta de 18-19 ani....
A stat in exil 45 de ani, departe de tara sa, departe de locurile in care a crescut, vazand poporul pe care l-a condus sub domnia comunista. Eu unul vad acum in ochii lui cand vorbeste despre asta, durerea pe care o are in suflet,... Ganditi-va un pic la chestiunea asta!!
Ganditi-va si la a doua lovitura si cea mai grea, cand a venit dupa revolutie in tara si Roman si Iliescu l-au trimis inapoi de unde a venit. Si unde am ajuns? La fier vechi....baroni locali,incredere 0 in actualii oameni politici....
Sub casa regala am fost numiti: granarul europei. In ~1900 eram a treia tara din lume exportatoare de grau, dupa Sua si Franta, si a doua tara exportatoare de porumb, dupa Sua. Oare oamenii astia era batuti cu biciul sa munceasca? eu nu cred, asta era ocupatia lor, se simteau bine. Acum cum e cand vin arabii si fac agricultura in Romania, platind arenda statului pe cele mai fertile soluri 400 kg.ha? Cum e cand un traficant de icre si tigari isi face ferma de mii de hectare si o denumeste agrofam? cum e cand reprezentantul Romaniei la export de soda caustica ajunde brusc baron pe vreo 50 000 de hectare? Cum e cand un`, fost arbitru lucreaza un intreg judet, judet categorisit cel mai sarac din tara?
Bosorogul ala de a venit pe la 1800 a domnit vreo 50 de ani pe tron, oare cum a putut realiza asta? prin hotie? Furand? Mintind? Bosorog care a luptat in mare parte pentru unirea din 1918.....
Oare privilegiul de a sta in dreapta Reginei Marii Britanii la jubileul de diamant a fost acordat doar pentru ca este batran, hot, mincinos?
Rândul I, de la stânga la dreapta: MSI Împăratul Japoniei, MS Regina Ţărilor de Jos, MS Regina Danemarcei, MS Regele Elenilor, MS Regele României, MS Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, MS Regele Bulgarilor, MS Sultanul Bruneiului, MS Regele Suediei, MS Regele Swazilandului, AS Prinţul de Liechtenstein. Rândul II, de la stânga la dreapta: ASS Prinţul de Monaco, ASR Marele Duce de Luxemburg, MS Regele Regatului Lesotho, MS Regele Belgienilor, MS Regele Norvegiei, AS Emirul Qatarului, MS Regeleof Iordaniei, MS Regele Bahrainului, MS Regele Ales al Malaysiei. Rândul III, de la stânga la dreapta: AS Emirul Kuwaitului, AS Prinţul Moştenitor din Abu Dhabi, ASR Prinţul Moştenitor al Iugoslaviei, MS Regele Regatului Tonga, ASR Prinţul Moştenitor al Thailandei, ASR Prinţesa Lalla Meryem (sora mai mare a Regelui Marocului), ASR Mohammed bin Nawaf bin Abdulaziz Al Saud.
- Fişiere ataşate
-