Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Vremea - sau ''nu faceti pariu cu Dumnezeu ca pierdeti"

Mesajde ion marian » 13 Apr 2011, 21:15

flori de primavara2011 094.jpg
flori de primavara2011 094.jpg
:roll:... m-am incurcat... ia sa mai incerc...
Fişiere ataşate
flori de primavara2011 095.jpg
flori de primavara2011 100.jpg
ion marian

Mesajde ion marian » 13 Apr 2011, 21:21

Greu...greu... dincolo era mai ieftin.
Fişiere ataşate
flori de primavara2011 114.jpg
flori de primavara2011 102.jpg
flori de primavara2011 092.jpg
ion marian

Mesajde ion marian » 13 Apr 2011, 21:31

:lol:
Rapita ,(inca departe), EOLIENE ,( s-a umplut dobrogea de mori de vant) linii de tensiuni inalte ,( export de curent la turci) ... vine ploaia.
Fişiere ataşate
flori de primavara2011 125.jpg
ion marian

Mesajde lucky5strike » 14 Apr 2011, 14:26

In Dolj stam ca asa:

- septembrie 2010 a fost neprielnic (intre 1-15 a fost activitate precara)
- iarna 2011 a fost una grea. Dupa ce am tras linie, incluzand si ceva unificari de primavara, efectivul e mai mai mic cu 12%.
- primavara 2011: puterea familiilor, depinde de fiecare cum le ingrijeste, dar in linii mari pot spune ca la ora asta sunt cu o rama si jumatate de puiet fata de anul trecut. De exemplu, nu am cuib pe 7 rame de puiet. Restrangerea a fost ceva obligatoriu.
- primavara 2011: culesul la pomi e ok, cu tot vantul activitate a fost, asisderea si rezerve. Cine are probleme cu vantul, sa caute alta vatra, sa gandeasca mai bine dispunerea sau sa faca stavilare, asa cum are Adi si va vedea diferenta.
- primavara 2011: la mine, prunul a devansat ciresul, ceea ce se trece la capitolul curiozitati. Viorelele s-au dus repede, dar urzicuta si salcia ok.

Perspectiva nu e prea buna. Rapita e mai putina, mica si pe alocuri ar sta sa se desfaca daca dau zile bune... cum am mai spus, media pe aici e la 14-15 aprilie. In Olt am vazut deja inflorit un lot experimental la statia de seminte. Timp pana la salcam mai e!

Cred ca nu trebuie sa ne impiedicam de vreme, pregatirile de sezon trebuie facute, fie si cu costuri mai mari...

Sanatate, numai bine!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde gabimihai » 14 Apr 2011, 22:40

Si in zona Focsani vremea e naspa, azi au fost 8 grade, la 0ra 19 erau 5 grade. Rapita arata bine, pomii nu sunt infloriti in totalitate. Apreciez ca in jurul datei de 20 aprilie va incepe rapita. Problema e ca astept ceva zile calde sa pot colecta si polen de la pomi, dar nu stiu daca voi avea aceasta sansa.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde horia_ch » 15 Apr 2011, 07:01

lucky5strike scrie:Cred ca nu trebuie sa ne impiedicam de vreme, pregatirile de sezon trebuie facute, fie si cu costuri mai mari...

Dap, de acord!
Tocmai ce am pus turte la unii, pe lapovita viscolita. Erau unii chiar fara hrana.
Totusi, daca vremea va fi asa cum arata prognozele, sper ca in 3-4 zile sa plece salciile! Sa scapam si noi de iarna asta afurisita.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde gica » 16 Apr 2011, 00:02

Horia sus moralul,vin 2 saptamani de caldura.Pregateste siropul.
gica

Mesajde proapis13 » 16 Apr 2011, 08:00

La voi abia plezneshte mugurul la salca iar la noi au legat caishii shi zarzarii,
urmeaza corcodushii,se scutura floarea la prun shi dau sa infloreasca merii,perii sunt in floare
dar e frig fratzilor shi nu shtiu daca mancam prune anul asta
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Arhivistu » 16 Apr 2011, 17:54

Vine caldura de maine 8-)
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde gica » 17 Apr 2011, 20:08

proapis13 scrie:dar e frig fratzilor shi nu shtiu daca mancam prune anul asta
salve :D

Proapis13,prunele nu sunt prea bune la mancat.Dar esenta din zama lor e altceva.Pe la mine sunt sanse sa se faca cu carul anul asta.Acum incep sa infloreasca.
In alta ordine de idei,vine caldura,doua saptamani de cald si bine pentru albine.Dupa aceea este o mica problema.Vin ploi multe si se lasa cu inundatii.Asa ca vedeti cum puneti stupii la rapita ca poate vreti si la salcam.
Fenologic suntem in grafic dar salcamul va fi intarziat cu 2-3 zile din cauza valului de frig si ploi multe de la inceputul lunii mai.
gica

Mesajde Bee Happy » 17 Apr 2011, 22:20

gica scrie:Proapis13,prunele nu sunt prea bune la mancat.Dar esenta din zama lor e altceva.

Atentieee natiuneeee!!!
Nu mancati prune!!!
Ca prunele sunt moi
Si va c....i pe voi :oops: :mrgreen:

Daca in 1 mai anul acesta, temperatura aerului masurata in grade Cesius, va fi 1/2 din valoarea exprimata in grade alcoolice a esentei de pruna de provenienta olteneasca si de 1/3 din valoarea exprimata in aceleasi grade alcoolice, dar pentru esenta de pruna produsa in Maramures; atunci vom avea un cules de salcam nici prea, prea, nici foarte, foarte...da' bun :P ( previziune dupa Tata Miriapod, sotul Mamei Omida)

Serios vorbind acum, am vazut nectar in floarea prunilor, cat nu am vazut niciodata. Diferenta de cantar, de dimineata pana seara, a fost 2,5 kg. Am estimat 1,5 kg pentru albina culegatoare, diferenta de greutate este nectarul adus. Cred ca dupa atata ploaie, procentul de apa este mare in el. Adapatorul, ignorat in totalitate.
Traiasca prunul!!! Si roadele lui. Solide, sau lichide :lol:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde victor s » 18 Apr 2011, 18:20

cu toate ca atmosfera este rece si umeda, adapatorul meu era destul de vizitat...ceea ce ma duce cu gandul ca puietul exista, si sunt ceva sperante (multe) pentru sezonul ce va sa vina :)
Fişiere ataşate
16042011564 modified.jpg
victor s

Mesajde Adi Hodis » 18 Apr 2011, 19:33

victor s scrie:... si sunt ceva sperante (multe) pentru sezonul ce va sa vina :)

Victoreee, sa vezi cum vine fetitzele cu galetzile pline de nectar si polen ... adapatorul este total ignorat. 8-)
Bre, asta o insemna ca nu are puiet ??? :?
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gica » 18 Apr 2011, 22:35

Vedeti ca in sud este putin seceta.Pamantul este uscat si sunt ceva probleme cu araturile.
Bagati faguri la cladit ca este cald si prunul secreta bine.
gica

Mesajde Bee Happy » 01 Mai 2011, 19:01

Meteorologia a facut un urias pas inainte. De acum, nu mai ''prognozeaza'' vremea. A devenit o stiinta exacta. :shock:
Citez, aproximativ, pe cei de la stirile meteo: ''Maine, 1 Mai, grabiti-va cu gratarele. Vremea va fi frumoasa doar dimineata, dar de la ora 14 va ploua in toata tara"
Inainte cu putin de ora 14, m-am dus sa cer confirmarea albinelor asupra prognozei meteo. Nu au fost de acord cu ea. Zburau intr-un dute-vino fara griji.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde nicu has » 08 Mai 2011, 20:32

buna
vremea se incalzeste de joi in toata tara sa dea dumezeu multa miere in butoaie la salcam :D
nicu has

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE