Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde peterneamt » 29 Oct 2014, 09:36

Podişor - izgonitor....
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 29 Oct 2014, 09:39

Suport stup...
;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 29 Oct 2014, 09:43

;)
peterneamt

Mesajde peterneamt » 29 Oct 2014, 09:48

Şi altele la fel de interesante..
;)
Ultima oară modificat de peterneamt pe 29 Oct 2014, 09:51, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde peterneamt » 29 Oct 2014, 09:49

Şi altele la fel de interesante..
http://www.youtube.com/results?search_q ... rsworkshop ;)
peterneamt

Mesajde andrei_d » 15 Noi 2014, 19:57

Am un circular cu o turatie la panza de 2800 rot/min, panza fiind montata direct pe motor. Asa e din fabrica. Ca sa compenseze lipsa de turatie, circularul foloseste panza de 315 mm diametru, pentru o viteza mai mare a dintelui.
Acum am panza cu 24 de dinti, pentru taiere in lungul fibrei. Am avut niste scanduri de taiat perpendicular si panza asta distruge materialul la iesire si pe dedesubt. Era de asteptat.

Vreau sa cumpar o alta panza numai pentru taieturi perpendiculare dar nu stiu ce sa aleg si as ruga pe cineva cu experienta sa imi zica ce ar fi mai potrivit:
Panza neplacata, cu 80 de dinti, unghi de atac pozitiv 25 de grade, dinti triunghiulari. Scrie ca e pentru taiere perpendiculara lemn subtire.
Panza neplacata, cu 140 de dinti, unghi de atac pozitiv 10 de grade, dinti triunghiulari. Scrie ca e pentru taiere longitudinala si perpendiculara.

Care din ele ar fi mai buna, pentru o taietura cat mai curata, fara fibre rupte? Multumesc!
andrei_d

Mesajde lucky5strike » 15 Noi 2014, 20:48

Da un link cu circularul, discurile...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ovidiu_78 » 15 Noi 2014, 21:24

andrei_d scrie:Am un circular cu o turatie la panza de 2800 rot/min, panza fiind montata direct pe motor. Asa e din fabrica. Ca sa compenseze lipsa de turatie, circularul foloseste panza de 315 mm diametru, pentru o viteza mai mare a dintelui.
Acum am panza cu 24 de dinti, pentru taiere in lungul fibrei. Am avut niste scanduri de taiat perpendicular si panza asta distruge materialul la iesire si pe dedesubt. Era de asteptat.

Vreau sa cumpar o alta panza numai pentru taieturi perpendiculare dar nu stiu ce sa aleg si as ruga pe cineva cu experienta sa imi zica ce ar fi mai potrivit:
Panza neplacata, cu 80 de dinti, unghi de atac pozitiv 25 de grade, dinti triunghiulari. Scrie ca e pentru taiere perpendiculara lemn subtire.
Panza neplacata, cu 140 de dinti, unghi de atac pozitiv 10 de grade, dinti triunghiulari. Scrie ca e pentru taiere longitudinala si perpendiculara.

Care din ele ar fi mai buna, pentru o taietura cat mai curata, fara fibre rupte? Multumesc!

panza montata pe axul motorului, nu pe motor....2800 rpm nu e tocmai slab, puterea conteaza, adica kw...diametrul discului irelevant...
deci...orice panza pana la 24dinti e pt spintecat...taiere pe lungimea fibrei...deci orice panza de la 24 in sus e pt taieri perpendiculare, sunt si pt taieri combinate cele de 50 dinti, pt a evita schimbul panzei...cele cu 80 dinti in sus sunt pt melaminate in general...plus pretaietoarele special pt acest tip de materia...si inca ceva, sa nu uiti ca daca la circularul tau nu vei avea o insertie la panza care sa iti sprijine materialul in partea de jos..plus partea de iesire..indiferent cu ce panza vei taia vei avea rupturi...si tine cont si de puterea circularului, daca e mai slabutz, avans la taiere mai mic, daca e puternic, da-i sa mearga..

numai bine
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde petru71 » 15 Noi 2014, 22:10

andrei_d scrie:Care din ele ar fi mai buna, pentru o taietura cat mai curata, fara fibre rupte? Multumesc!

Cum bine ti-a spus Ovidiu, de la 50 de dinti in sus e ok pentru taieri perpendiculare pe fibra.
Ar fi bine sa-ti cumperi un disc cu pastile, nu se compara cu cele neplacate.
Eu lucrez cu un disc de 250 mm diametru, 64 dinti, cu pastile, 4500 rpm/disc, motor 2.2 kW monofazat - asincron.
Merge ca-n branza, fara rupturi la iesire.
Se incarca pastilele destul de repede cu rasina din cauza turatiei, dar sunt solutii pt. curatare rapida.
Daca ai un motor bun (min. 2kW, fara perii), poti sa-i pui un disc cu 60-80 pastile si te distrezi.
Spor sa ai !
Pitar
petru71

Mesajde andrei_d » 15 Noi 2014, 23:06

lucky5strike scrie:Da un link cu circularul, discurile...

Discurile sunt ultimile doua din adresa de mai jos:
http://www.abrazive-scule.ro/panze-circ ... 00-mm.html

Si circularul e asta, daca ajuta cu ceva:
http://www.metabo.com/Product-catalogue ... bc4.0.html
=========================

Pitar, motorul meu e asincron de 2kW. Tu ai turatie mai mare la disc si daca zici ca ai motor asincron inseamna ca de la 3.000 de rot/min ridici la 4500 prin fulii si curea, ceeea ce e foarte bine. Asta permite lucrul cu un disc mai mic si pentru turatia asta unul de 250mm e bine ales. Tot insist pe diametru disc corelat cu turatie disc pentru ca am avut un disc de 24 de dinti dar care se invartea la 6.000 rot/min si taiam perpendicular fara probleme. Acum ca am schimbat aparatul si turatia a scazut, au aparut problemele.
Ca se incarca pastilele nu e problema, nu ma deranjeaza sa le curat la sfarsitul unei zile de lucru. Poti, te rog, sa imi zici de ce un disc cu pastile e mult mai bun decat unul fara?

Daca e vorba de disc cu pastile as putea sa iau si asa ceva, cu 96 de dinti:
https://www.magazinulcuscule.ro/scule/t ... u-circular
andrei_d

Mesajde petru71 » 16 Noi 2014, 00:25

andrei_d scrie:Pitar, motorul meu e asincron de 2kW. Tu ai turatie mai mare la disc si daca zici ca ai motor asincron inseamna ca de la 3.000 de rot/min ridici la 4500 prin fulii si curea, ceeea ce e foarte bine. Asta permite lucrul cu un disc mai mic si pentru turatia asta unul de 250mm e bine ales. Tot insist pe diametru disc corelat cu turatie disc pentru ca am avut un disc de 24 de dinti dar care se invartea la 6.000 rot/min si taiam perpendicular fara probleme. Acum ca am schimbat aparatul si turatia a scazut, au aparut problemele.
Ca se incarca pastilele nu e problema, nu ma deranjeaza sa le curat la sfarsitul unei zile de lucru. Poti, te rog, sa imi zici de ce un disc cu pastile e mult mai bun decat unul fara?

Daca e vorba de disc cu pastile as putea sa iau si asa ceva, cu 96 de dinti:
https://www.magazinulcuscule.ro/scule/t ... u-circular

Din ceea ce spui, constat ca avem motoare similare.
Ai dreptate, discul ajunge la mine la 4500 rpm prin fulii si curea. Pot sa duc discul (tot din fulii) pana la 5500 rpm.
Chiar daca ai debitat perpendicular, fara probleme, cu un disc cu 24 de dinti (la 6000 rpm), tinand cont de turatia actuala a utilajului tau, un disc pentru debitari perpendiculare trebuie sa aiba cel putin 48-50 dinti/200-250 mm diametru disc/minim 3000 rpm. De aici in sus nu ai probleme.
Iti spun aceste lucruri doar din propria-mi experienta, nu ca as fi eu mare tamplar.
Acum, legat de diametrul discului tau, 300-315 mm diametru e un pic cam mult pentru ce poate circularul tau sa faca (consideratie personala - are masa proprie mult prea mica pentru a functiona ok cu un disc de 300 mm diametru).
Cu cat e mai mare diametrul discului, cu atat mai mari sunt vibratiile discului si implicit abaterile de la cote la debitare.
Discul la care ai facut tu referire e ok ca si parametrii, doar ca la banii aia chiar nu stiu ce poate sa faca.
Legat de ultima ta intrebare, duritatea pastilelor din carbura metalica este incomparabila cu duritatea dintilor unei panze neplacate. Cauta pe Goagle sa vezi parametrii tehnici pentru cele doua tipuri de dinti. Diferenta este cer-pamant...

P.S. Discul (cu sau fara pastile din carbura metalica ) nu trebuie curatat zilnic. Cand simti ca nu mai taie asa cum se cuvine, il dai jos si-l bagi in solutie. Dupa, pui mana pe periuta si-l faci ca nou.
Eu fac asta saptamanal. Ceva similar cu curatarea unui aragaz plin de depuneri carbonizate, pe care-am dat bine de tot cu Triumf... :mrgreen:
Eu, in locul tau, as pune un disc cu minim 60 de dinti (placati cu carbura metalica) si max. 200-250 mm diametru.
Hai, ca ti-am facut telenovela in toata regula.
Sa traiesti !
petru71

Mesajde andrei_d » 16 Noi 2014, 09:42

O sa pun unul de diametru mic cu 60-80 de dinti si sprijinit materialul pe dedesubt si in spate.
Va multumesc inca o data!
andrei_d

Mesajde andrei_d » 19 Noi 2014, 09:42

Unde as putea gasi profile de aluminiu extrudat? Cine vinde sau cine lucreaza cu asa ceva?

Imagine
andrei_d

Mesajde ovidiu_78 » 19 Noi 2014, 09:58

La oradea e o firma italiana care comercializeaza tot felul de profile din aluminiu...amauri se cheama firma, e pe centura orasului...

sau cauta pe net kjn aluminium....http://www.kjnltd.co.uk/
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde petru71 » 19 Noi 2014, 11:39

andrei_d scrie:Unde as putea gasi profile de aluminiu extrudat? Cine vinde sau cine lucreaza cu asa ceva?

Exact aceeasi intrebare mi-am pus-o eu acum o luna.
Raspunsuri:

http://www.kanya.ro
http://www.amari.ro/ro
http://www.tech-con.ro
http://www.gilinox.ro

In ultimele doua saptamani am vorbit cu toti.
Gasesti aproape orice profil vrei, conectori, etc.
Pentru tabla de aluminiu (chiar debitata la dimensiune) ai http://www.color-metal.ro (au si profile, dar mai putine).
Da' o sa te cam iei de cap cand o sa afli preturile pe metru... :mrgreen:
Daca vrei detalii suplimentare, da-mi PM.
Sper sa te ajute linkurile de mai sus.
Spor !
petru71

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE