Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Inca un incepator...

Mesajde Augustin78 » 28 Oct 2014, 06:57

proapis13 scrie:
Augustin78 scrie:salut.
asta sa fie ultima grija.... :lol: ..se pot alunga cu putin fum.
Numai bine.

Fumul cind se intalneste cu sticla lasa pe aceasta o urma olfactiva ce ramane acolo timp indelungat :!:

Va salut.
Nu am stiut asta, ;) dar asa invata omul.Multumesc.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde nae » 28 Oct 2014, 14:32

nae scrie:Il pui in primavara cand se ''desface'' ghemul .

Fix cand nu mai sunt in ghem nici noaptea , martie-aprilie , vedem atunci .
Pesticide in miere ?, aveti livezi in zona, rapita , salcam langa sosea sau Govora/Tr Magurele ,FS /porumb = ce bagi matale sunt glume fata de ce aduc albinele de afara .
(Augustine, la ce ora te trezesti frate !?)
nae

Mesajde Augustin78 » 28 Oct 2014, 17:46

nae scrie:
nae scrie:
(Augustine, la ce ora te trezesti frate !?)

salut.
Astazi m-am trezit la 04:20 ..nu am mai avut somn..oricum la 05:30 suna ceasul..sunt sch 1..la 07:00 sunt deja la serviciu..la 15:00 termin...si tot asa.

Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde ionut iasi » 29 Oct 2014, 00:58

Deci pana la urma cum alungam albinele din borcane,ca tot nu-s dumirit :D .Toate cele bune
ionut iasi

Mesajde MyBees » 29 Oct 2014, 01:01

Doar lasi borcanul cateva minute in aer liber si se "alunga" ele singure...

Adica asa:

Imagine

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde delorin I » 30 Oct 2014, 09:50

Ce cules ai avut in vedere Mybees? Cat ai tinut pe stup borcanele? Sa fie oare si borcanul de vina ca a fost prea mic? Ma refer la faptul ca spre deosebire de imaginile postate de turci care au in borcan- 2 sau 3 faguri la tine e doar unul!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 30 Oct 2014, 09:51

Altfel arata foarte bine si e alb...spre deoasebire de cei negri ai turcilor, facuti probabil ma gandesc la vreo mana de pin...

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde MyBees » 30 Oct 2014, 12:34

Florin, si in borcanul mare creste un singur fagure, caruia ii inalta foarte tare celulele si le umple cu miere. Borcanele mari, ca am avut si din astea, nu le-au crescut in totalitate, raman pentru urmatorul sezon.
Si la "turci" fagurele este tot alb, culoarea inchis este de la miere.

Am vazut si fagurele crescut in borcane mari, de 1kg, sunt dizgratioase. Mie imi place mai mult cum arata borcanele mici, dar pana la urma e doar o chestiune de gust. Si dealtfel, nu vad acest "produs" ca pe unul ce se consuma/vinde "la kil".

Procedeul e foarte simplu, am mai zis, trebuie doar incercat. Sunt bineinteles cateva chichite pe care le mai descoperi pe parcurs. La prima bericultura putem povesti.

Spor!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde delorin I » 02 Noi 2014, 09:50

Caut barbari care scot puietul in octombrie -noiembrie de pe rame! Am auzit de vanatoarea de trantori, de eliminarea lor- dar de scos puietul..Incotro mergem? Unde ne oprim Vreau si eu sa cunosc un singur exemplar de OM care face asta!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 02 Noi 2014, 13:16

Astept explicatii!

paul scrie: La cate prostii in domeniul apicol ai facut ( reciteste-ti postarile), nimic nu te recomanda in postura de superior. Ba , din conta ... :oops:

Asta ca nu au venit la timpul lor, daca prostiile mele atat de mari au existat, si doar am privit! Deci sa-ti multumesc? In loc de ajutor ca suntem o comunitate, atitudinea superioara de indiferenta nu m-a ajutat prea mult! Restul cu sapca, cu pusca, cu lamuritul, cu nelamuritul , pagini personale stricate, barba mea, a ursului bla, bla, bla- grozave in alegeri! Scuze dar astazi diger doar esente nu si texte ieftine facute doar sa umple pagina!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde teinegru64 » 02 Noi 2014, 15:19

Da, gresesti mult. Ucenicii mei chiar ...invata... despre tine.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde nae » 02 Noi 2014, 15:34

[quote="delorin I] Unde ne oprim Vreau si eu sa cunosc un singur exemplar de OM care face asta![/quote]
Ucide-ma !, eu sunt nesimtitul .
Recunosc ca n-o mai fac de ani , n-am timp si ,daca te strofoci,poti s-o faci blocand cuibul ,racindu-l ...
Nu-mi plac vegetarienii care avorteaza si ma privesc cu dezgust cand mananc mici , extrapolam ?
nae

Mesajde pustu » 02 Noi 2014, 16:23

Minutul 2 , 3 , 6 si in special 8

Sa traiesti nea Nae
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde proapis13 » 02 Noi 2014, 17:24

Am si eu o intrebare de incepator dupa vizionarea filmuletului de mai sus ; descapaceste puietul,e bine/nu e bine ???....dupa ce descapaceste puietul ce se intampla cu varoa,moare de frig,sau moare dupa tratament ???...ce tratament are eficacitate 100% in lipsa puietului capacit ??? :shock:

Adevarul este ca avea prea multa albina de si-a permis sa descapaceasca rama 3 :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Florin Dobre » 02 Noi 2014, 20:53

proapis13 scrie:ce tratament are eficacitate 100% in lipsa puietului capacit ??? :shock:

Lipsa albina=>adio varroua. Eficienta 100%. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 02 Noi 2014, 21:01

Florin Dobre scrie:
proapis13 scrie:ce tratament are eficacitate 100% in lipsa puietului capacit ??? :shock:

Lipsa albina=>adio varroua. Eficienta 100%. :lol:

Pfoai de mine...la asta nu ma gandii.. :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?