Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde nae » 30 Oct 2014, 21:59

Dinca Catinel scrie:Uneori e dificil de tras o linie intre ironie si prostie. Fara legatura la dumneata, ca dumneata esti baiat destept, ai liceul terminat presupun.
Nu sunt miez, limbajul asta te rog sa-l folosesti cu colegii de paharel. Stupii sunt la peste 60 de cm inaltime.

Multumesc , m-ai detensionat :lol: , eu sunt taranul de langa orga :D
Ce treaba are inaltimea suportilor ? ;) Ai inteles tot :roll:
Ai potential ... in politica .
Miezule !
nae

Mesajde Dinca Catinel » 30 Oct 2014, 22:04

nae scrie:
Dinca Catinel scrie:Uneori e dificil de tras o linie intre ironie si prostie. Fara legatura la dumneata, ca dumneata esti baiat destept, ai liceul terminat presupun.
Nu sunt miez, limbajul asta te rog sa-l folosesti cu colegii de paharel. Stupii sunt la peste 60 de cm inaltime.

Multumesc , m-ai detensionat :lol: , eu sunt taranul de langa orga :D
Ce treaba are inaltimea suportilor ? ;) Ai inteles tot :roll:
Ai potential ... in politica .
Miezule !

Mda, deci cam asta e. Pacat ca un forum despre o asa frumoasa pasiune/meserie are parte de asa caractere nobile. Eu ma cam retrag si va doresc o seara buna si o iernare brici. Doamne ajuta!
Dinca Catinel

Mesajde alt stupar » 30 Oct 2014, 22:04

Dinca Catinel scrie:Am scris si mai sus, il imita pe Mihai Rus de la Stuparul (baiat care de fapt m-a invatat sa iernez asa,

Aha, asta explica ( si totodata scuza ) multe... :D
MInunat mentor.
Succesuri !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde zimtelro » 30 Oct 2014, 22:15

Domnu Catinel explicati mai amanuntit acest sistem de iernare pe care il practicati , ca sa inteleaga si cei care ierneaza pentru prima oara si nu are mentori in apropierea lor, eu inteleg ca asa faceti de mult timp, dar vrem si cu argumente sustenabile, si mai ales vrem sa le vedem si in primavara.
zimtelro

Mesajde Dinca Catinel » 30 Oct 2014, 22:18

Exista filmulete pe canalul meu de youtube din decembrie, februarie si 1 martie unul. Nu am ce explica, se vede totul in filmulet, nu am nimic ascuns in stupi. Logica o poate explica si cel mai marunt profesor de fizica in 30 de secunde.
Dinca Catinel

Mesajde Mircea_63 » 30 Oct 2014, 22:21

Daca reduci totul la izolare termica... ai dreptate. Sunt bine izolate, nu vor rabda de frig.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde zimtelro » 30 Oct 2014, 22:23

Tocmai asta vrem si noi sa aflam, in sa explicati in 30 secunde, una este sa vedem alta este si sa auzim si argumentele.
zimtelro

Mesajde alt stupar » 30 Oct 2014, 22:23

Mircea_63 scrie:Daca reduci totul la izolare termica... ai dreptate. Sunt bine izolate, nu vor rabda de frig.

... nici de sete :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Dinca Catinel » 30 Oct 2014, 22:25

Cred ca unii nu s-au uitat pana la sfarsit totusi. Fundul este complet deschis, deci de unde remarca cu setea?
Dinca Catinel

Mesajde Mircea_63 » 30 Oct 2014, 22:29

Dinca Catinel scrie:Cred ca unii nu s-au uitat pana la sfarsit totusi. Fundul este complet deschis, deci de unde remarca cu setea?

Poate de la folia de nailon? :?
Mircea_63

Mesajde Dinca Catinel » 30 Oct 2014, 22:31

zimtelro scrie:Tocmai asta vrem si noi sa aflam, in sa explicati in 30 secunde, una este sa vedem alta este si sa auzim si argumentele.

Cred ca s-a mai explicat de multe ori aici. Totusi, in 30 de secunde. Fund gol, CO2 mai greu, circulatie, zero condens zero puiet varos, zero mucegai. Polistirenul de sus are rolul de a 'rupe' diferenta de temperatura dintre cuib si exterior. E posibil sa apara putina umiditate deasupra foliei si de aceea am pus ziarele, care se pot schimba fara a deranja albinele. Totul e fizica doar ca fizica nu le-a placut multora. Cum se vede in filmulet albinele propoliseaza partea de sus chiar daca are si polistiren (asta inainte de a pune folia) dar nici macar o celula din plasa de jos (la fel cum se poate vedea tot in filmulet).
Pentru cei interesati voi pune in iarna un filmulet cu temperatura luata instant intr-un astfel de stup si intr-unul dublat si infofolit cu perne de fan pentru a vedea "diferenta" dintre cele doua sisteme.
Dinca Catinel

Mesajde Dinca Catinel » 30 Oct 2014, 22:35

Mircea_63 scrie:
Dinca Catinel scrie:Cred ca unii nu s-au uitat pana la sfarsit totusi. Fundul este complet deschis, deci de unde remarca cu setea?

Poate de la folia de nailon? :?

Imagine
Dinca Catinel

Mesajde Mircea_63 » 30 Oct 2014, 22:40

O mica remarca. Ramele mai "negre" aseaza-le in mijlocul viitorului cuib din primavara. Poate asa le ai, din imaginea asta nu imi pot da seama.

App... cam pe unde va incepe cuibul? Cum faci in primavara ca sa il strangi?
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 30 Oct 2014, 22:43

Prea multe rame, prea putina albina, prea putina papica...asta se vede in clip. Rama marginasa o fi fost plina cândva...cu atat mai mult trebuia sa-l purici spre centrul cuibului. L-ai considerat bun de iernat...tu stii.
Manipularea agresiva a ramei...bashca. Dar ai manusi...ma asteptam.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Dinca Catinel » 30 Oct 2014, 22:45

Mircea_63 scrie:O mica remarca. Ramele mai "negre" aseaza-le in mijlocul viitorului cuib din primavara. Poate asa le ai, din imaginea asta nu imi pot da seama.

App... cam pe unde va incepe cuibul? Cum faci in primavara ca sa il strangi?

Mersi de sfatul pricind ramele.
Legat de stransul cuibului, a mai explicat CristiX. El a adus metoda aceasta de iernat din Suedia si din cele citite de la dansul am preluat multe (am vazut ca cineva mai sus s-a grabit sa ma faca produs Stuparul desi am spus ca doar partial m-a intitiat in "clopot"). Nu se restrange cuibul. Odata ce ajungi sa intelegi ca nu temperatura le face pe albine ci invers multe intrebari nu-si mai au rostul. Ele vor incalzi ghemul iarna si puietul primavara, nimic mai mult. Temperatura la extremitatea ghemului, atat in scorbura de copac cat si in stupul infofolit cu puf de gasca e usor mai mare ca cea de pe partia de ski. Usor zic un grad doua. Pt. detalii si mai exacte si mai eficiente va rog sa vizitati http://www.milotoi.ro
Ultima oară modificat de Dinca Catinel pe 30 Oct 2014, 22:46, modificat 1 dată în total.
Dinca Catinel

Mesajde Dinca Catinel » 30 Oct 2014, 22:46

Florin Dobre scrie:Prea multe rame, prea putina albina, prea putina papica...asta se vede in clip. Rama marginasa o fi fost plina cândva...cu atat mai mult trebuia sa-l purici spre centrul cuibului. L-ai considerat bun de iernat...tu stii.
Manipularea agresiva a ramei...bashca. Dar ai manusi...ma asteptam.

L-am puricat cu 20 de minute inainte. Are undeva peste 20 de kg de mancare. Am mai si ajutat roii de la aceasta familie.
Am manusi ca sunt alergic. Ma umflu tot iar jurist fiind nu pot aparea ca Humpty Dummpty la serviciu.
Dinca Catinel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR