Muntoiu Radu scrie:proapis13 scrie:Eu unul NU sunt de acord cu impachetarea propusa de tine deoarece nu prezinta incredere
Poate fi mai rea ca impachetarile clasice (AV/plin) ? Pana acum merge perfect. Vom vedea...proapis13 scrie: Tu faci un experiment pe care il urmaresc si astept sa vina primavara si sa scrii concluziile...concluzii la care unii au ajuns de mult
Cine ? Nu am mai gasit pe nimeni sa fi facut asa ceva decat pe Dl.Dicu care a scris mai sus ca e cea mai buna impachetare. Te rog lasa-mi un link sa citesc si ce au scris ceilalti pe care ii stii tu ("unii"). Mersi...proapis13 scrie:
Ar trebui sa specifici pentru cei ce citesc ca esti la prima iernare ca apicultor iar ceea ce faci tu este un experiment...pe banii tai...
Am scris in postul celalalt (de pe paginile de prezentare).
Closcutz scrie:Daca ai populatie si hrana e foarte bine ca ai bagat polistiren in capac... in rest n-ai nevoie de alt impachetaj si nici de cat gol deasupra! Daca vrei mata sa accepti, daca nu la stupi de putere egala fa experiment: la unii intercalezi cat gol intre cuib si capac, iar pe altii ii lasi in pace. Sa vezi ce mai zici la anu'.
proapis13 scrie:Uiti ca transferul termic la polistiren are loc la interior nu la exterior ; deci condensul unde apare...??????????????
proapis13 scrie:La doua saptamani dupa ce temperatura v-a cobora sub limita inghetului si umiditatea atmosferica v-a cobora spre 10% o sa ai parte de toate culorile posibile ale mucegaiului atat in stup cat si pe impachetaj...sa mai pomenesc si despre condensul de pe polistirenul din interior ???
Ate teinegru o fotografie cu ce-ti scriu eu aici caut-o si o sa te lamuresti
Muntoiu Radu scrie:Cred ca am spus tot ce era de spus aici despre teoria din spatele experimentului meu.
Altfel ne invartim in jurul cozii degeaba...
Muntoiu Radu scrie:proapis13 scrie:Uiti ca transferul termic la polistiren are loc la interior nu la exterior ; deci condensul unde apare...??????????????
Nu are loc nici un transfer de caldura, polistirenul e izolator termic.proapis13 scrie:La doua saptamani dupa ce temperatura v-a cobora sub limita inghetului si umiditatea atmosferica v-a cobora spre 10% o sa ai parte de toate culorile posibile ale mucegaiului atat in stup cat si pe impachetaj...sa mai pomenesc si despre condensul de pe polistirenul din interior ???
Ate teinegru o fotografie cu ce-ti scriu eu aici caut-o si o sa te lamuresti
Trecem peste faptul ca nu explici nimic - Am avut deja temperaturi negative in zona (si am avut si puiet). Totul e uscat. Maine ajung si le deschid ca vad ca-i cald, ca sa vad cum se prezinta si la interior, dar pun pariu ca e uscat si bine si acolo...
alt stupar scrie:grea boala asta a incepatorilor... experimente, experimente, experimente![]()
Bai frate... (si aici nu ma refer doar la colegul Muntoiu) ia si mergi pe cai batatorite si dupa niste ani, cand te vei fi familiarizat bine de tot cu tehnicile clasice nu ai decat sa tot faci experimente si "inovatii"
Asa... tu inca nu stapanesti nici elementarele si deja te si visezi mare inovator.
Naibii, zici ca-i un facut, nu-i sezon sa nu mai apara inca un pinguin cu experienta cat varsta albinei de sezon activda` cu vise de-a revolutiona apicultura... cat cuprinde
![]()
In fine, banii omului, timpul tot al lui, albinele nimanui.
Bine zic baietii, cum de nu se gaseste unu` sa si patenteze roata si sa-si ia si brevet de inventie, ca doar el a inventat-o ???
Muntoiu Radu scrie:proapis13 scrie:Uiti ca transferul termic la polistiren are loc la interior nu la exterior ; deci condensul unde apare...??????????????
Nu are loc nici un transfer de caldura, polistirenul e izolator termic.
topy scrie:Muntoiu Radu scrie:proapis13 scrie:Uiti ca transferul termic la polistiren are loc la interior nu la exterior ; deci condensul unde apare...??????????????
Nu are loc nici un transfer de caldura, polistirenul e izolator termic.
http://topy1.sunphoto.ro/experiment/83958785
are polistiren de 10 cm in capac.....
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori