Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Impachetarea mea perfecta (sper)

Mesajde Closcutz » 06 Noi 2014, 14:49

Daca ai populatie si hrana e foarte bine ca ai bagat polistiren in capac... in rest n-ai nevoie de alt impachetaj si nici de cat gol deasupra! Daca vrei mata sa accepti, daca nu la stupi de putere egala fa experiment: la unii intercalezi cat gol intre cuib si capac, iar pe altii ii lasi in pace. Sa vezi ce mai zici la anu'.
Closcutz

Mesajde proapis13 » 06 Noi 2014, 16:51

Muntoiu Radu scrie:
proapis13 scrie:Eu unul NU sunt de acord cu impachetarea propusa de tine deoarece nu prezinta incredere

Poate fi mai rea ca impachetarile clasice (AV/plin) ? Pana acum merge perfect. Vom vedea...

proapis13 scrie: Tu faci un experiment pe care il urmaresc si astept sa vina primavara si sa scrii concluziile...concluzii la care unii au ajuns de mult

Cine ? Nu am mai gasit pe nimeni sa fi facut asa ceva decat pe Dl.Dicu care a scris mai sus ca e cea mai buna impachetare. Te rog lasa-mi un link sa citesc si ce au scris ceilalti pe care ii stii tu ("unii"). Mersi...

proapis13 scrie:
Ar trebui sa specifici pentru cei ce citesc ca esti la prima iernare ca apicultor iar ceea ce faci tu este un experiment...pe banii tai... ;)

Am scris in postul celalalt (de pe paginile de prezentare).

Tinere apicultor vad ca ai deschis un topic fara rost si in care tu centrezi, du driblezi, tu dai, cu capul si tot tu inscrii....in poarta gresita ;)
E prima ta iernare si prima impachetare
Deja ai dat-o ca litera de lege ca ceea ce faci tu e cel mai bine ; gresit
Uita ca in zona ta inversiunea termica este destul de mare si imprimavararea este tarzie
NU ai citit topicul despre parerile pro si contra despre folie
Nu pomenesti nimic despre albinele ce produc si emana caldura si numarul si rolul acestora din stup
EU pot sa scriu ca am cea mai buna impachetare ; ma crezi ?...nu...??...
adaptata zonei mele impachetarea clopot e sfanta....dar pot trece iarna si fara impachetaj....
Uiti ca transferul termic la polistiren are loc la interior nu la exterior ; deci condensul unde apare...??????????????
Si ultima, iernarea clopot NU se preteaza la fundul plin si cuibul pe mijloc chiar si cu urdinisul pe toata lungimea
La doua saptamani dupa ce temperatura v-a cobora sub limita inghetului si umiditatea atmosferica v-a cobora spre 10% o sa ai parte de toate culorile posibile ale mucegaiului atat in stup cat si pe impachetaj...sa mai pomenesc si despre condensul de pe polistirenul din interior ???
Ate teinegru o fotografie cu ce-ti scriu eu aici caut-o si o sa te lamuresti ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dicu Ion » 06 Noi 2014, 20:10

Beeek ,bunicutul la care faci referire cred ca sint eu,si ma bucur ca ma numiti asa ca poate la uni dintre dv .chiar ca va sint bunic.
Intodeauna cind postez ceva ,cred ca ati vazut ca specific de fiecare data ,CA ASA FAC EU ,si nu spun la nimeni FACETI CUM FAC EU,tocmai pentru faptul ca in apicultura nu exista un sablon ,s-au o linie pe care s-o urmam toti,si sa avem aceleasi rezultate.
Referitor la impachetare ,eu zic ca fiecare sa faca cum crede ca a avut rezultate practice mai bune,si aici intervine problema care este cea mai importanta ,adica zona unde avem stupina.Va dau un exemplu personal.Mai am o vatra la Patirlagele ,este zona de munte, dar conditiile atmosferice difera foarte mult fata de cele de la Urziceni unde sint la cimpie.La Patirlagele le fac un impachetaj sumar si trece foarte bine iarna ,dar daca la Urziceni as face impachetajul la fel cu siguranta a-si avea pierderi mari .Zonele ne imparte si pe noi apicultori in tabere diferite ,si lucrul cel mai rau este atunci cind credem ca numai ce fac eu personal in stupina mea este bun ,iar ce face BUNICUTI este invechit si nu trebuie luat in seama.Domnule Beeek sa nu credeti ca sint suparat ,ca in stupina am expermentat tot felul de impachetari ,si am intores stupi in toate felurile iar mie mi sa potrivit impachetare care a spus-o si colegul Muntoiu.Teoretic aveti dreptate ,dar daca dv credeti ca un apicultor in ciitiva ani nu reuseste ca in zona lui sa descopere care impachetaj se preteaza cel mai bine ,atunci chiar se lasa batut de vint ,si se apleaca cind intr-o parte cind in cealalta cum citeste postarile pe forum.
Este adevarat ca si apicultura a evolua dar aici depinde la care evolutie va referiti,si sint dispus sa discutam pe aceasta tema ,sa vedem daca bunicu are dreptate s-au nu.Eu va apreciez pe toti ,ca fiecare doreste sa impartaseasca ceva din experienta proprie ,dar ce merge la dv poate nu se potriveste la altul desi tratam aceleasi probleme.De la bunicu numai bine.
Dicu Ion

Mesajde Muntoiu Radu » 06 Noi 2014, 21:00

Closcutz scrie:Daca ai populatie si hrana e foarte bine ca ai bagat polistiren in capac... in rest n-ai nevoie de alt impachetaj si nici de cat gol deasupra! Daca vrei mata sa accepti, daca nu la stupi de putere egala fa experiment: la unii intercalezi cat gol intre cuib si capac, iar pe altii ii lasi in pace. Sa vezi ce mai zici la anu'.

Sincer sa fiu asa am vrut sa fac initial, dar pana la urma i-am facut la fel pe toti. S-ar putea sa o fac in Ianuarie, cand incepe ponta. Acum nu cred ca s-ar observa nici o diferenta.
Muntoiu Radu

Mesajde Muntoiu Radu » 06 Noi 2014, 21:07

proapis13 scrie:Uiti ca transferul termic la polistiren are loc la interior nu la exterior ; deci condensul unde apare...??????????????

Nu are loc nici un transfer de caldura, polistirenul e izolator termic.

proapis13 scrie:La doua saptamani dupa ce temperatura v-a cobora sub limita inghetului si umiditatea atmosferica v-a cobora spre 10% o sa ai parte de toate culorile posibile ale mucegaiului atat in stup cat si pe impachetaj...sa mai pomenesc si despre condensul de pe polistirenul din interior ???

Trecem peste faptul ca nu explici nimic - Am avut deja temperaturi negative in zona (si am avut si puiet). Totul e uscat. Maine ajung si le deschid ca vad ca-i cald, ca sa vad cum se prezinta si la interior, dar pun pariu ca e uscat si bine si acolo...
Ultima oară modificat de Muntoiu Radu pe 06 Noi 2014, 21:13, modificat 1 dată în total.
Muntoiu Radu

Mesajde Muntoiu Radu » 06 Noi 2014, 21:12

Cred ca am spus tot ce era de spus aici despre teoria din spatele experimentului meu. Nu voi mai reveni pe acest topic decat ca sa postez fotografii si sa expun rezultatele. Altfel ne invartim in jurul cozii degeaba...
Vorba lunga saracia omului.
Muntoiu Radu

Mesajde proapis13 » 06 Noi 2014, 21:32

Muntoiu Radu scrie:Cred ca am spus tot ce era de spus aici despre teoria din spatele experimentului meu.
Altfel ne invartim in jurul cozii degeaba...

TU te invarti de la deschiderea acestui topic....
Vezi ca NU intelegi inca ,,impachetarea'' de-mi scrii mie ca la tine NU are loc niciun transfer termic deoarece ai polistirenul impachetat :lol:
Muntoiu Radu scrie:
proapis13 scrie:Uiti ca transferul termic la polistiren are loc la interior nu la exterior ; deci condensul unde apare...??????????????

proapis13 scrie:La doua saptamani dupa ce temperatura v-a cobora sub limita inghetului si umiditatea atmosferica v-a cobora spre 10% o sa ai parte de toate culorile posibile ale mucegaiului atat in stup cat si pe impachetaj...sa mai pomenesc si despre condensul de pe polistirenul din interior ???

Trecem peste faptul ca nu explici nimic - Am avut deja temperaturi negative in zona (si am avut si puiet). Totul e uscat. Maine ajung si le deschid ca vad ca-i cald, ca sa vad cum se prezinta si la interior, dar pun pariu ca e uscat si bine si acolo...

NU este vina mea ca tu nu intelegi ce-ti explic in fraza de mai sus
O sa intelegi cand o sa te lovesti de ce am scris mai sus....
Daca tot ai citit toate cele s-au scris despre impachetari nu ai retinut cand este ce-a mai mica umiditate atmosferica iarna si de ce ??
Ce se intampla daca se intrunesc conditiile la ce am subliniat cu rosu ???
Citeste si da mai departe ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 07 Noi 2014, 10:08

grea boala asta a incepatorilor... experimente, experimente, experimente :lol:

Bai frate... (si aici nu ma refer doar la colegul Muntoiu) ia si mergi pe cai batatorite si dupa niste ani, cand te vei fi familiarizat bine de tot cu tehnicile clasice nu ai decat sa tot faci experimente si "inovatii"
Asa... tu inca nu stapanesti nici elementarele si deja te si visezi mare inovator.
Naibii, zici ca-i un facut, nu-i sezon sa nu mai apara inca un pinguin cu experienta cat varsta albinei de sezon activ ;) da` cu vise de-a revolutiona apicultura... cat cuprinde :twisted:

In fine, banii omului, timpul tot al lui, albinele nimanui.
Bine zic baietii, cum de nu se gaseste unu` sa si patenteze roata si sa-si ia si brevet de inventie, ca doar el a inventat-o ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cosming » 07 Noi 2014, 13:41

alt stupar scrie:grea boala asta a incepatorilor... experimente, experimente, experimente :lol:

Bai frate... (si aici nu ma refer doar la colegul Muntoiu) ia si mergi pe cai batatorite si dupa niste ani, cand te vei fi familiarizat bine de tot cu tehnicile clasice nu ai decat sa tot faci experimente si "inovatii"
Asa... tu inca nu stapanesti nici elementarele si deja te si visezi mare inovator.
Naibii, zici ca-i un facut, nu-i sezon sa nu mai apara inca un pinguin cu experienta cat varsta albinei de sezon activ ;) da` cu vise de-a revolutiona apicultura... cat cuprinde :twisted:

In fine, banii omului, timpul tot al lui, albinele nimanui.
Bine zic baietii, cum de nu se gaseste unu` sa si patenteze roata si sa-si ia si brevet de inventie, ca doar el a inventat-o ???

Si apoi aici e frumusetea ca e un domeniu unde se poate experimenta. Chiar cu referire la coleg, inovator nu este ca aplica si altii acest mod de lucru; mai greu e ca nu intelege ca fenomen ce se intampla pe o astfel de impachetare. E ca si cum am o casa cu etaj si intre parter si etaj am o patura. Vreau sa tin parterul cu 2 grade mai mult ca afara. Oare consumul de energie nu e mai mare decat in situatia unui plafon din polistiren? De aerisire nu mai pomenesc, stup cu fundul plin fara aerisire corespunzatoare(urdinis largit corespunzator cu ramele ocupate de albina sau varianta cu fanta de o palma in podisor) e sursa de mucegai!Nu vrei mucegai atunci materiale absorbante(aici e cu dus si intors) sau aerisire corespunzatoare! In zona de munte unde e mai frig conteaza, le ia sdreaqu de albine cu patura si etajul in cap in schimb mai la ses se preteaza o astfel de impachetare dar isi are rostul? Fiecare dupa idei, fler,etc. dar in perspectiva la cateva zeci de stupi o astfel de metoda e paguboasa. Miere marfa consumata aiurea de albine, costuri de aiurea cu caturile-etaj... Pozele postate pe prima pagina sunt aiurea, mai intra alt incepator si ia de bun.
cosming

Mesajde teinegru64 » 07 Noi 2014, 14:10

Daca patura e nonabsorbanta....si peste patura mai rasfira ceva asemanator.... la primavara ,va fi cel mai fericit.Si totusi, in urmatoarele primaveri...cineva va avea idei inovatoare in ....cresterea melcilor.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde topy » 07 Noi 2014, 18:35

Muntoiu Radu scrie:

http://topy1.sunphoto.ro/experiment/83958785
are polistiren de 10 cm in capac..... :o
topy

Mesajde teinegru64 » 07 Noi 2014, 20:18

topy scrie:
Muntoiu Radu scrie:

http://topy1.sunphoto.ro/experiment/83958785
are polistiren de 10 cm in capac..... :o

Mda... superba poza.Daca stuparitul are o colectie de foto ...acolo ii e locul.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Muntoiu Radu » 08 Noi 2014, 19:00

Nici o schimbare in stupi.
Poze (facute pt alt site), cum am promis :

dbbbf.JPG
Fişiere ataşate
dbgfb.JPG
Ultima oară modificat de Muntoiu Radu pe 08 Noi 2014, 19:02, modificat 1 dată în total.
Muntoiu Radu

Mesajde Muntoiu Radu » 08 Noi 2014, 19:02

dfbdb.JPG
Fişiere ataşate
fgnfgn.JPG
Muntoiu Radu

Mesajde Muntoiu Radu » 08 Noi 2014, 19:04

Sa nu poata iesi in spatiul de langa sau deasupra cuibului, altfel raman acolo si mor :
Fişiere ataşate
sasas.JPG
Muntoiu Radu

Mesajde stupar » 09 Noi 2014, 12:55

Peste gratii de soarece nu mai pune si plasa,sa poate iesii albinele cand vor,cand timpul mai cald,sa scote cadavrele.Altfel,se aduna moartaciunile si rezidurile de ceara,se astupa urdinisul,se mareste condenzul,din lipsa de aerisire si pericol de sufocare.
Condenzul nu apare acuma cand nu este puiet si in februarie cand incepe sa apara puietul,cand in cuib se face 34 grade.
stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR