andrei_d scrie:Am un circular cu o turatie la panza de 2800 rot/min, panza fiind montata direct pe motor. Asa e din fabrica. Ca sa compenseze lipsa de turatie, circularul foloseste panza de 315 mm diametru, pentru o viteza mai mare a dintelui.
Acum am panza cu 24 de dinti, pentru taiere in lungul fibrei. Am avut niste scanduri de taiat perpendicular si panza asta distruge materialul la iesire si pe dedesubt. Era de asteptat.
Vreau sa cumpar o alta panza numai pentru taieturi perpendiculare dar nu stiu ce sa aleg si as ruga pe cineva cu experienta sa imi zica ce ar fi mai potrivit:
Panza neplacata, cu 80 de dinti, unghi de atac pozitiv 25 de grade, dinti triunghiulari. Scrie ca e pentru taiere perpendiculara lemn subtire.
Panza neplacata, cu 140 de dinti, unghi de atac pozitiv 10 de grade, dinti triunghiulari. Scrie ca e pentru taiere longitudinala si perpendiculara.
Care din ele ar fi mai buna, pentru o taietura cat mai curata, fara fibre rupte? Multumesc!
andrei_d scrie:Care din ele ar fi mai buna, pentru o taietura cat mai curata, fara fibre rupte? Multumesc!
lucky5strike scrie:Da un link cu circularul, discurile...
andrei_d scrie:Pitar, motorul meu e asincron de 2kW. Tu ai turatie mai mare la disc si daca zici ca ai motor asincron inseamna ca de la 3.000 de rot/min ridici la 4500 prin fulii si curea, ceeea ce e foarte bine. Asta permite lucrul cu un disc mai mic si pentru turatia asta unul de 250mm e bine ales. Tot insist pe diametru disc corelat cu turatie disc pentru ca am avut un disc de 24 de dinti dar care se invartea la 6.000 rot/min si taiam perpendicular fara probleme. Acum ca am schimbat aparatul si turatia a scazut, au aparut problemele.
Ca se incarca pastilele nu e problema, nu ma deranjeaza sa le curat la sfarsitul unei zile de lucru. Poti, te rog, sa imi zici de ce un disc cu pastile e mult mai bun decat unul fara?
Daca e vorba de disc cu pastile as putea sa iau si asa ceva, cu 96 de dinti:
https://www.magazinulcuscule.ro/scule/t ... u-circular

andrei_d scrie:Unde as putea gasi profile de aluminiu extrudat? Cine vinde sau cine lucreaza cu asa ceva?
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 14 vizitatori