Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Crotalierea stupilor !

Mesajde modigliani » 16 Noi 2011, 11:42

Postarea mea de mai sus NU ESTE UN ANUNT ! Este o directionare catre informatia ceruta in topic de catre d-l Vintila . Nu confundati userul Modigliani de pe Stuparitul cu userul Modigliani de pe Anunturi Apicole . Sunt doua "entitati" , cu motivatii diferite , in sectiuni diferite ( chiar daca eu personal sunt autorul ambelor ..... ) . Va rog discerneti .
modigliani

Mesajde iosca » 16 Noi 2011, 12:57

modigliani scrie: Nu confundati userul Modigliani de pe Stuparitul cu userul Modigliani de pe Anunturi Apicole . Sunt doua "entitati" , cu motivatii diferite , in sectiuni diferite ( chiar daca eu personal sunt autorul ambelor ..... ) . Va rog discerneti .

Ce sa DISCERNEM ? :P Ca entitatea "userul Modigliani de pe Stuparitul" nu-i motivata deloc, sa-i creasca vanzarile entitatii "userul Modigliani de pe Anunturi Apicole" :?: Ba chiar s-or incaiera cand se-ntalnesc !? Cred ca va e f greu sa le struniti pe amandoua !? :lol:

( Sincere scuze d-lui Modigliani si tot respectul ! Pur si simplu, m-ati prins intr-un moment vesel si mi-a fost greu sa m-abtin :P . Considerati-l un comentariu amical, prietenesc fara nici o urma de rautate. Toate cele bune ambelor entitati ! :P)
Ultima oară modificat de iosca pe 16 Noi 2011, 18:02, modificat 1 dată în total.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde mircea » 16 Noi 2011, 15:51

Mesaje, oarecum la limita regulamentului.
Pentru evitarea unor situatii neplacute, link-ul va fi editat.
Va rog sa pastrati tematica subiectului : Crotalierea stupilor.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde modigliani » 16 Noi 2011, 21:50

iosca scrie:Ce sa DISCERNEM ? :P Ca entitatea "userul Modigliani de pe Stuparitul" nu-i motivata deloc, sa-i creasca vanzarile entitatii "userul Modigliani de pe Anunturi Apicole" :?: Ba chiar s-or incaiera cand se-ntalnesc !? Cred ca va e f greu sa le struniti pe amandoua !? :lol:

( Sincere scuze d-lui Modigliani si tot respectul ! Pur si simplu, m-ati prins intr-un moment vesel si mi-a fost greu sa m-abtin :P . Considerati-l un comentariu amical, prietenesc fara nici o urma de rautate. Toate cele bune ambelor entitati ! :P)

Hai sa incerc sa ma explic :

Sunt doua forumuri diferite , cu doua destinatii diferite . Intamplator m-am nimerit initial aici , si la fel de intamplator am descoperit acest topic .

Am intervenit de pe pozitia de executant al acestui tip de lucrari , si-am facut-o , sper eu , in sprijinul comunitatii stuparilor . Am expus plin de solicitudine variante tehnice de executie , am simplificat , am experimentat , am aratat "ce si cum" , etc . Si-am spus in mod clar ca ceea ce fac nu este in scop comercial ( aici , pe acest forum ! ) .

Firesc , .... nimic mai firesc , sa-mi vina ideea de-a trece in randul executantilor ofertanti ai acestor crotali . Dupa elaborarea variantelor tehnice , dupa obtinerea preturilor de la furnizorii diferitelor materiale , dupa stabilirea ferma a unui plan de executie si dupa evaluarea potentialului de executie/livrare ( cantitate/timp) a micutei societati ce-o conduc ..... am trecut ( dpdv al executantului ) la Anunturi Apicole .

Concret ( asta pentru a preveni eventualele carcoteli ulterioare acestui post ) , .... din asta traiesc ! Sunt bun in ceea ce fac , ma straduiesc sa evoluez , ..... n-o sa-mi fie acum rusine ca fac productie publicitara/signalistica din doar cateva commenturi venite din sarcasm pe forum . Asa cum dvs castigati din miere ( sau altele ) , asa eu asta fac ! Nu fur !

Pe viitor :

In acest topic va stau la dispozitie cu toata deschiderea referitor la detalii tehnice ,
In celalat forum ( topic ) am sa-mi promovez afacerea/oportunitatea . ( doua chestiuni diferite , doua "entitati" electronice diferite )

Cine vede lucrurile ca fiind publicitate mascata .... greseste . Este adevarat , total adevarat ( nu ma eschivez deloc si sunt franc pana la capat ) , ca am sa "jonglez" intre cele doua forumuri/topicuri cat am sa pot de subtil . Dar in loc sa vadeti asta ca pe un lucru gresit sau inoportun poate-ar trebui vazut , pur si simplu , ca pe o eventuala colaborare benefica pentru ambele parti . D-vs cereti ( pentru ca asta faceti ) , eu ofer ( pentru ca asta fac ) . Este simplu ( si poate deveni elegant ) .

Multumesc si sper ca nu am fost prost inteles ( si de data asta ) .
modigliani

Mesajde iosca » 17 Noi 2011, 09:33

Nu-i nevoie să vă explicaţi despre o eventuală reclamă aici, pt că, pt mine cel puţin, sunt utile informaţiile postate de d-voastră aici sau dincolo (aşa cum ştiţi din discuţia telefonică).
Pe mine pur şi simplu m-au amuzat cele două entităţi (şi-o să vă mai tachinez în viitor cu ele :P ) şi atât.

iosca

Mesajde modigliani » 17 Noi 2011, 10:29

iosca scrie:o să vă mai tachinez în viitor cu ele

;) ;) ;)
modigliani

Mesajde akmm » 17 Noi 2011, 16:37

gica scrie: - proapi sa vad si eu minunea asta.Cred ca va fi invers.Anul ce vine nu cred sa fie impozit pe stupi dar mult nu mai este.

Excelent!
In cazul acesta concret tocmai bine avem timp de gandire......
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde adycnst » 17 Noi 2011, 22:00

cine se baga la un protest impotriva aberatiei!?... :mrgreen: pun pariu ca nimeni, toti vor fugi pe sub mese, pe sub stupii ce au inceput sa ierneze, etc...cineva ma intreba cata bere beau....Multaaaa, eu insa intreb, ce faceti sa opriti masura aceasta stupida!? - NIMIC! cred ca daca un ****** de la un minister ne va pune maine sa crotaliem trantorii(aberant) ne majoritatea ne vom gandi cum dracu sa facem asta si nicidecum sa mergem la minister sa ne sustinem drepturile!?...asta este diferenta intre noi si Europa civilizata, trist dar adevarat! :roll:
adycnst

Mesajde nae » 17 Noi 2011, 22:15

Asemanarea este ca si in UE se fura. Deosebirea :pretul la franzela lor ramane neschimbat la NOI scad veniturile cu 25%
nae

Mesajde Donbazil » 17 Noi 2011, 22:30

adycnst scrie:cine se baga la un protest impotriva aberatiei!?... :mrgreen: pun pariu ca nimeni, toti vor fugi pe sub mese, pe sub stupii ce au inceput sa ierneze, etc...cineva ma intreba cata bere beau....Multaaaa, eu insa intreb, ce faceti sa opriti masura aceasta stupida!? - NIMIC! cred ca daca un ****** de la un minister ne va pune maine sa crotaliem trantorii(aberant) ne majoritatea ne vom gandi cum dracu sa facem asta si nicidecum sa mergem la minister sa ne sustinem drepturile!?...asta este diferenta intre noi si Europa civilizata, trist dar adevarat! :roll:

Sal'tare!
Dragul meu este doar parerea ta ca o evidenta exacta ( sau ma rog, aproape exacta) a numarului de stupi din Romania este o aberatie.......
Este FOARTE BINE ca se incearca a se pune ordine......
Unde nu-i ordine e haos......
Iar unde-i haos, smecherii de tot felul profita de naivii cinstiti.....
Eu nu sunt un " smecher", eu muncesc cinstit si castigul meu vreau sa fie legal si nu-mi convine ca un "destept", prin inginerii financiare sa ia ce mi se cuvine mie......
Pentru ce sa faci protest? Pentru Lege?.....Pai atunci tu esti cel faradelege.....
(Ca sa nu mai zic de prostia cu crotalierea trantorilor care ai plasat-o asa la ...'sto).....
Da, este adevarat ca intre noi si europa civilizata este o mare diferentza: EI RESPECTA LEGILE......Trist dar adevarat, ca sa fiu si eu de acord cu tine macar o data......
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde rascanu » 18 Noi 2011, 10:30

salutare,

nu pot scrie aici ca cica fac reclama.

am deschis un topic pe anunturi apicole, unde se poate vedea si un film cu producerea crotaliilor.

PS: cine se uita pe datele MADR (ma refer la efective de albine si productie) isi da seama cat sunt incorecte acele inregistrari.
mai bine zis, sunt multe proiecte neacoperite, si asta pune in pericol pe cel ce este eligibil pt bani europeni.
rascanu

Mesajde neculai.luca » 18 Noi 2011, 10:35

MyBees scrie:Crotalierea este obligatorie pentru cei care acceseaza fondurile(in cativa ani, mai mult ca sigur va fi pentru toti, dar nu acum)

Daca eu iti dau 3 lei si tu ma furi de imi sare basca din cap, este normal sa ma protejez. Asa ca eu gasesc normala "crotalierea"

In privinta modalitatii pe care au gasit-o... Stiu ca inainte de luarea deciziilor, apicultorii au fost invitati la discutii pentru a gasi o varianta optima. Bineinteles, prin intermediul asociatiilor, pentru ca nimeni nu bate niciodata din poarta in poarta sa ceara parerea lui Nea Costel, sau nea Fanel...
Mai departe, ca pe apicultori i-a durut la basca sau ca asociatiile nu si-au facut treaba, nu stiu... cert este ca decizia a ramas in carca capetelor luminate din varf... Si ei atat au putut.

Si acum avem exact ceea ce meritam si nimic mai mult.

Acum dati in mine, ca duc :)

Saltare Donbazil,

Problema se pune și pentru cei cinstiți așa cum foarte bine a concluzionat colegul My Bees!
Din câte reiese legea are mari lacune. De ce nu s-a făcut o dezbatere de genul acesta pe proiectul de lege și apoi să se adopte o lege bună?
Cel puțin pentru ACA forumurile noastre de discuții sunt ""agenturili"".Dar nu văd nici la celelalte forme asociative o abordare mai deosebită.
Acum noi ce să facem cu observațiile critice îndreptățite ?
Să plecăm capul și să spunem "mioritic" : ASTA-I SITUAȚIA ?
Chiar nu crezi deloc că și de-aceea suntem la coada Europei ?
Cu așa atitudine nu cred că prea repede o

Să auzim de bine !
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde adycnst » 18 Noi 2011, 15:43

salutare din nou,
eu nu spun sa nu se faca nimic impotriva faradelegilor, dipotriva cine fura sa faca puscarie!...dar nu vreau eu, sau oricine de aici sa dau/dea, bani aiurea pentru ca niste incopetenti de la APIA, diverse ministere si autoritati, pe care, atentie, tot noi ii platim din taxele si impozitele noastre, nu sunt in stare sa prinda hotii!!!...(chestia cu croptalierea trantorilor nu am bagat-o la misto) :mrgreen:
adycnst

Mesajde iosca » 18 Noi 2011, 16:01

Vrem-nu vrem, crotalierea e ca şi făcută. Ce rost mai au discuţiile "dacă-i bine sau nu" ?
Pe mine mă deranjază c-o să cheltui nişte bani pt asta. Da' asta e' !

iosca

Mesajde Bogdan.ag » 19 Noi 2011, 01:50

Am doar cateva nelamuriri care sunt convins ca-mi vor fi elucidate de ferventii sustinatori ai crotalierii .
1. Modul de fixare al placutelor este unul banal: si un copil le poate monta/demonta cu o surubelnita
2. Daca nu se impune crotalierea pentru toate familiile de albine ce s-a rezolvat ?
3. Mai degraba sunt ajutati hotii : monteaza placute in locul celor furate cu stupii si gata : sunt acoperiti din punct de vedere legal .
Singurul avantaj ramane faptul ca se vor umple conturile unor "firme mari" producatoare de ...placute :D
Mi s-ar fi parut corect si normal sa existe un pret unic in Romania pentru placute , iar modul de fixare sa fie bine pus la punct .
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde ALBINEL 1984 » 19 Noi 2011, 13:26

Bogdan.ag scrie:Am doar cateva nelamuriri care sunt convins ca-mi vor fi elucidate de ferventii sustinatori ai crotalierii .
1. Modul de fixare al placutelor este unul banal: si un copil le poate monta/demonta cu o surubelnita
2. Daca nu se impune crotalierea pentru toate familiile de albine ce s-a rezolvat ?
3. Mai degraba sunt ajutati hotii : monteaza placute in locul celor furate cu stupii si gata : sunt acoperiti din punct de vedere legal .
Singurul avantaj ramane faptul ca se vor umple conturile unor "firme mari" producatoare de ...placute :D
Mi s-ar fi parut corect si normal sa existe un pret unic in Romania pentru placute , iar modul de fixare sa fie bine pus la punct .

ce e greu sa indentifici lada furata? ...ca are alt numar? :o ,indentificarea se verea ca o situatie exacta a efectivelor intrate la programe de finantare fie pna sau masuri 112, 141
ALBINEL 1984

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE