Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Intrebare - Magazin apicol Silistra, Bulgaria

Mesajde Diygenes » 22 Noi 2014, 23:46

Salut !

Sunt nou pe forum (si in apicultura) dupa cum se observa, acesta fiind primul meu post. Sunt din Calarasi si de foarte mult timp tot aud pe la apicultorii din jurul meu ca isi achizitioneaza faguri din silistra. De explicat mi-au explicat vag (sub pretextul ca nu stiu cum sa explice) unde anume se afla magazinul, dar nici unul nu mi-a explicat la fel. I-am rugat sa ma anunte si pe mine in momentul in care se duc sa achizitioneze pentru ei ceva, sau daca n-au timp de mine macar sa cumpere si pentru mine contracost, bineinteles. Nici asta nu s-a intamplat.. Va rog sa imi indicati cumva in google maps, sau sa imi dati o adresa macar, ceva, orice. Tot ce tin minte (caci nu mi-au explicat de curand) este ca magazinul s-ar afla undeva in jurul pietei.

Multumesc pentru timpul acordat si pentru eventualul ajutor pe care mi-l veti oferi !
Diygenes

Re: Intrebare - Magazin apicol Silistra, Bulgaria

Mesajde vlad » 23 Noi 2014, 08:53

de la tine pana la silistra nu cred sa ai mai mult de 20 km. e ca o plimbare cu masina. treci dunarea si apoi intrebi . sigur vei gasi si vorbitori de romana la bac . dar n-am auzit prea multa lume sa fie multumita de fagurii bulgaresti , ba mai mult , la targ ,desi aveau cel mai mic scazamant si cea mai mica manopera / kg de ceara la schimb , lumea ii cam evita .
vlad

Mesajde alexandruCL » 23 Noi 2014, 10:22

cauta adresa asta pe google maps: ulitsa "Shar Planina", Silistra, Силистра, Bulgaria
magazinul este pe partea stanga cum vii de la piata centrala. il poti gasi si pe street view. succes
alexandruCL

Mesajde Diygenes » 23 Noi 2014, 13:33

N-am specificat, dar am un handicap locomotor si ma deplasez intr-un scaun cu rotile, de-asta am vrut sa ma duc la sigur. Am mai fost si am intrebat de "pcelar" -conform google translate- , dar nu am gasit.

Va multumesc mult pentru observatii in legatura cu calitatea fagurilor si pentru adresa !

Ca o paranteza, de unde nemultumirea pentru fagurii bulgaresti ? Prea multa parafina ?
Diygenes

Mesajde vlad » 24 Noi 2014, 22:33

probabil ca da. eu sunt adeptul ideii ca , ,, calea cunoscuta e cea mai scurta " , asa ca pentru catva banuti in plus am ales sa iau faguri tot de la cine stiam . stii cum se spune ,, nu ma doare , nu ma leg , / nu ma manca , nu ma frec "
vlad

Mesajde Gicuta » 25 Noi 2014, 11:29

Salut, Intr-adevar cauta strada Shar Planina. Strada este undeva la dreapta cum iesi din piata din Silistra. Am fost acum 2 saptamani, dar toate sunt scumpe acolo. Am plecat dezumflat de acolo. Toate cele bune!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde Diygenes » 26 Noi 2014, 01:00

Multumesc inca odata pentru raspunsuri !

Am identifcicat locatia pana la urma, in google maps. Nu tin mortis sa iau de acolo, dar fiind incepator nu am un furnizor de incredere inca. Incerc sa aflu care este solutia cea mai sigura si bineinteles prietenoasa cu buzunarul meu. Tocmai din cauza pretului tindeam sa ma documentez mai bine despre fagurii din Silistra, deoarece acei apicultori de care am pomenit in primul post ii laudau a fi foarte ieftini. Sfatuiti-ma dumneavoastra ce sa fac, de unde sa iau. Nu intorc banii cu lopata si nu as vrea sa ma arunc sa cumpar legat la ochi.

Am gasit anunt pe www. cu faguri la 28 lei/kg cu 10% parafina si 30 de lei fara parafina, respectivul mentionand ca cei cu parafina sunt mai maleabili si nu crapa/nu se rup, numai ca vanzatorul nu a raspuns. Alta sursa cu preturi relativ la fel de mici sunt ? Sau mai bine zis, se preteaza sa caut faguri asa de ieftini sau e ceva in neregula cu ei ?

Stima !
Diygenes

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE