Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 23 Noi 2014, 08:35

duma scrie:Nea Florine sară bună!
E data naibi plecarea și statul în pastoral :lol:, am găsit ceva răpită pe centura Timișoarei și asa ma manca degetele și călcâiele de numa, am spus eu când am ajuns din pastoral acasă ca îmi vine s-ai betonez în prisaca! Astăzi mai toată ziua acolo mi-a fost capul.....in ce loc sai amplasez :lol: !

Duma ,au trecut cateva zile de la postarea aceasta si intentionat am tacut. acum vin si te intreb : te-ai lecuit :?: eu asa sper ca da.
FLORINELU

Mesajde MIHAEE'E » 23 Noi 2014, 08:49

va salut domnule florinelu!
aveti pe prima pagina 3 sticle cu miere !
va rog frumos sa-mi ziceti si mie sticla aceea mai rosie, ce fel de miere contine?
multumesc frumos
MIHAEE'E

Mesajde FLORINELU » 23 Noi 2014, 09:24

MIHAEE'E scrie:va salut domnule florinelu!
va rog frumos sa-mi ziceti si mie sticla aceea mai rosie, ce fel de miere contine?
multumesc frumos

in ordine de la stanga la dreapta ,mana,tei ,poliflora, deci poliflora,de retinut ca poliflora poate fi in diterite nuante de culori in functie de florile care predomina atunci cand este cules nectarul.
FLORINELU

Mesajde MIHAEE'E » 23 Noi 2014, 09:33

FLORINELU scrie:
MIHAEE'E scrie:va salut domnule florinelu!
multumesc frumos

in ordine de la stanga la dreapta ,mana,tei ,poliflora, deci poliflora,de retinut ca poliflora poate fi in diterite nuante de culori in functie de florile care predomina atunci cand este cules nectarul.

am intrebat, ca eu am niste miere rosiatica la culoare . cand te uiti prin borcan la soare se vede un rosu aprins spre roz.
stiu ca nu e bine sa iernezi pe miere de mana! da eu cred ca peste 1/2 din rezervele din stupi e miere din asta!
acum ce sa fac , sper sa fie bine :oops:
MIHAEE'E

Mesajde FLORINELU » 23 Noi 2014, 10:31

acuma oricum nu mai ai ce face,e prea tarziu sa mai intervii,nu toata mierea mai inchisa la culoare e neaparat de mana si nu toata mierea de mana e neagra. in alta ordine de idei,daca in timpul iernii au posibilitatea sa faca mai multe zbururi de curatire nu e problema chiar daca au si miere de mana in stup.
FLORINELU

Mesajde CATALIN » 23 Noi 2014, 10:40

eu am niste miere rosiatica la culoare . cand te uiti prin borcan la soare se vede un rosu aprins spre roz.

e floarea soarelui ORIGINALA :lol:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde MIHAEE'E » 23 Noi 2014, 11:07

CATALIN scrie:
eu am niste miere rosiatica la culoare . cand te uiti prin borcan la soare se vede un rosu aprins spre roz.

e floarea soarelui ORIGINALA :lol:

am avut stupii intr-o padure de stejar cu elemente de amestec ( fag, tei, etc)
la 2 km distanta de stupi, adica la marginea padurii a fost si floarea soarelui cateva ha.
ce vroiam sa zic de miere, ca nu are un gust prea bun!si un miros pe care nu-l pot descrie! dar la fel de pronuntat, asa cum il are mierea de tei ! iar culoarea este rosu-visiniu nu rosiu spre roz cum am zis mai inainte!
ma scuzati ca am intrat peste pagina dvs. cu problema asta ! motiv pentru care nu o sa continui , sa nu dau dovada de nesimtire.
multumesc frumos !
MIHAEE'E

Mesajde CATALIN » 23 Noi 2014, 11:32

stai tati linistit vb de albine doar si daca FLORINELU o sa se irite poate sa raporteze asta si o sa se stearga ce nu-i convine
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Mircea_63 » 23 Noi 2014, 12:38

Am avut anul trecut o miere de salcam spurcat cu amorfa si culoarea... un roz superb, putin credibil la prima vedere ca totul este natural. Chiar am avut temeri, insa gustul era superb si s-a vandut ca painea calda.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde FLORINELU » 23 Noi 2014, 19:46

cand am avut prima data miere de leurda nici nu prea stiiam ce e aia leurda,am inceput sa storc si cand am vazut ca are gustul ala de usturoi m-am speriat si nu stiiam ce sa cred. am mers cu un borcanel la cineva mai vechi in apicultura ca eu eram incepator si ma lamurit ce si cum. de vandut nu am reusit sa o vand,daca dadeam un borcan mi se returna la schimb,degeaba le explicam eu ce e aia leurda ca intre timp m-am documentat. apoi ma sunat cineva care a auzit de mierea mea si ma intrebat daca mai am miere de leurda,nu ma intrebat cata am nici cu cat o dau ci a spus ca vine si o ia toata. a venit ,a luat ,a platit. la urma mi-a spus ca are 150 de familii de albine deci e apicultor si stie el de ce o cumpara,banuiam si eu dar banii imi trebuiau mie tot asa ca lui mierea de leurda.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 23 Noi 2014, 19:50

Mircea_63 scrie:Am avut anul trecut o miere de salcam spurcat cu amorfa si culoarea... un roz superb, putin credibil la prima vedere ca totul este natural. Chiar am avut temeri, insa gustul era superb si s-a vandut ca painea calda.

in zona mea nu este amorfa,nu am vazut niciodata si nici nu stiu cum arata,deci mierea are o culoare si gust mai deosebite?
FLORINELU

Mesajde proapis13 » 23 Noi 2014, 20:16

[quote="FLORINELU"
in zona mea nu este amorfa,nu am vazut niciodata si nici nu stiu cum arata,deci mierea are o culoare si gust mai deosebite?[/quote]
Daca nu stii cum arata si daca nu ai vazut amorfa asta NU inseamna ca nu este amorfa in Timis,nu ???... :lol:
Intreaba-l pe Donbazil,te lamureste el pe unde sa o gasesti... ;)
ai trecut sigur pe langa amorpha dar nu te-a interesat,acum o sa te intereseza,ai foto mai jos...
https://www.google.ro/search?q=amorpha& ... d=0CCEQsAQ
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde FLORINELU » 23 Noi 2014, 20:41

multumesc Proapis,da asa e ai dreptate,am vazut-o doar ca nu stiiam ce hram poarta,la vara o sa fiu pe faza.
FLORINELU

Mesajde BRUMITA » 23 Noi 2014, 21:25

Mulțumesc pentru răspuns. ☺
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde FLORINELU » 07 Dec 2014, 11:41

buna ziua dragi colegi de breasla si fiindca a venit si decembrie si nu mai prea avem ce sa facem pe la stupina,printre alte treburi gospodaresti pe langa casa ca uciderea unor animale domestice in vederea hranirii burtilor noastre si degustarea anumitor lichide din camari,pivnite sau pe unde le tinem ascunse de musafiri nepoftiti ne mai ocupam cate putin si de viitorul an apicol 2015. si vin eu si va intreb ce mai faceti nou pentru stupina,ce mai pregatiti pentru la anul ? binenteles daca nu e secret nu de alta dar am observat ca unii colegi sant tare secretosi nu spun nimic la altii dar in schimb ne cam trag de limba. uite eu bunaoara am incepu sa fac colectoare de polen pentru toti stupii,la fiecare separat,personalizat cum s-ar spune,deoarece am mai multe tipuri de lazi,astfel ca la primavara sa trag tare cu polenul fiindca anul acesta am fost multumit cu recolta de polen dar nu am avut colectoare pentru toate lazile,iar primii bani in stupina vin de la polen,cand o sa fie gata si prezentabile o sa pun si poze. acum pot doar sa va spun ca fac niste colectoare din polistiren extrudat combinat cu lemn. astept idei,sfaturi sau....critici!!!!.
FLORINELU

Mesajde BRUMITA » 07 Dec 2014, 19:34

Cand vor fi gata colectoarele cumpar de la tine, si eu ma gandeam la una din stupine sa pun . :)
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?