Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul cu DOUĂ mătci

Mesajde Dicu Ion » 25 Noi 2014, 17:26

Cu multa placere o postez toate fazele de intretinere ,asa cum am procedat atunci.De copiat nu mi-ar fi rusine sa spun ,dar ce am facut eu,si cu varianta de intretinere ,si mai ales cum lucram in acei stupi nu am vazut la nimeni in zona mea,si nici pe unde am umblat.Nu spun ca sa fi singurul ,daca nu am vazut si in alta parte,ca as fi lipsit de modestie .Retineti ca am folosit si caturi.Cind am primit vizita a patru colegi dupa forum ,le-am aratat acesesti stupi . Acum mai folosesc din ei doar pentru cresterea roilor,care peste iarna ,trece foarte bine,fiind doi in acelasi stup.Am totusi acum regretul ,ca nu va pot arata pe viu roii de anul acesta,ca in toamna i-am vindut .Doresc ca pe linga foto sa pun si un filmulet ,ca sa pot explica mai bine pasi.Poate credeti ca metoda este depasita dar care face stuparitul stationar ,rezultatele sint foarte bune.Ramine sa postez si apoi sa va exprimati opiniile ,dar va rog sa aveti putina rabdare pina fac mai multe foto si filmuletul.Acuma postez doar cutiile,care au ramas golale, dar informatiile care vor veni pe viitor sper sa va sadisfaca curiuzitatea,Inca odata va spun ,nu eu am descoperit roata ,si daca din colegi nostri mai in virsta au folosit aceasata varianta ,m-as bucura sa ne impartasim reciproc din experienta.
Fişiere ataşate
phpZ1RqhzAM.jpg
Dicu Ion

Mesajde Dicu Ion » 25 Noi 2014, 17:32

Asa am despartit eu stupul in doua ,cu diafragma etansa de sus pina jos,iar fiecare stup are podisor propriu ,ca atunci cind am de lucru ,sa nu deranjez ,ambele fam.
Fişiere ataşate
phppnqFbPAM.jpg
Dicu Ion

Mesajde Trantorul@ » 25 Noi 2014, 18:37

proapis13 scrie:
vulpea scrie:mult mai practic si mai fara probleme(complicatii)este daca se aplica varianta lui Dan Margarit cu 2 corpuri alaturate jos si sus cu cat comun.

Vreau si eu un link cu metoda asta,daca se poate ;)

Uite cu 3 nu cu doua ... :lol:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... R-I1pAHgUA
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde un OM » 25 Noi 2014, 18:45

Neica Marian este mai...carcotas. Stie de clipurile d-lui Margarit. Nu este nici o posibilitate ca nucleii folositi de d-l Margarit sa fie doar doi nuclei cu un cat comun. D-l Margarit are nuclei de 3,5 si 6 rame. Chiar daca luam doi nuclei de 5 rame cu o gratie Hanemann, nu poti sa ii pui un cat comun din cauza peretilor comuni nucleilor. Sau daca vrei neaparat poti, insa la prima ploaie pui o umbrela mai mare :D .
un OM

Mesajde proapis13 » 25 Noi 2014, 18:45

Trantorul@ scrie:
proapis13 scrie:
vulpea scrie:mult mai practic si mai fara probleme(complicatii)este daca se aplica varianta lui Dan Margarit cu 2 corpuri alaturate jos si sus cu cat comun.

Uite cu 3 nu cu doua ... :lol:

Am subliniat cu rosu ce ma inetreseaza :!: ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vulpea » 25 Noi 2014, 18:55

pentru "13"(imi si place numarul,pentru ca e si ziua mea de nastere):cauta "apicultura la distanta"a lui D.M.(lucrul cu 2 matci).
pentru D.I.:nu cumva in felul asta ai transformat orizontalul in vertical(2 in 1)?nu ca ar fi o problema in asta.sincer m-as invita,daca nu sunt nepoliticos,sa vad la fata locului cutiile si chiar sa-mi dai un roi facut in acestia(in orice caz nu gratis).
poate-mi spui si cum pui hanemanul pe toata lungimea stupului(ai gasit Haneman pentru orizontal sau 2 han.de 12 R ?
PS.stiu sa rezolv furtisagul in stupina proprie si chiar furtisagul provocat de stupii vecinului(secret profesional).
vulpea

Mesajde proapis13 » 25 Noi 2014, 19:10

vulpea scrie:cauta "apicultura la distanta"a lui D.M.(lucrul cu 2 matci).

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nae » 25 Noi 2014, 19:15

vulpea scrie:PS.stiu sa rezolv ... chiar furtisagul provocat de stupii vecinului(secret profesional).

Stupii vecinului nu provoaca NICIODATA-niciodata nici macar O data furtisag = :lol:
nae

Mesajde topy » 25 Noi 2014, 19:45

vulpea scrie:pentru D.I.:nu cumva in felul asta ai transformat orizontalul in vertical(2 in 1)?

vezi la hristea stupul wells.e asemanator cu ce a facut D.I. e o metoda pt.orizontali .
topy

Mesajde APISSERBAN » 25 Noi 2014, 20:02

proapis13 scrie:

apicultura la distanta 72 diverse, de la minutul 6 si 20. Sa fiti sanatos.
APISSERBAN

Mesajde Trantorul@ » 25 Noi 2014, 21:12

Na vazusi .... io macar nu am vazut toate filmele decat o parte din ele ... si stiam cam sub ce forma ai marcat tu cu rosu da ... na vb. ceea romaneasca ... care incepe cu " daca ..... "
Da io nu cred ca-i adevarat , sigur ii facatura .... doamne fereste cum sa aiba magazie doar pe 2 nuclei .... asa ceva nu se exista!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde proapis13 » 25 Noi 2014, 21:35

Trantorul@ scrie:Na vazusi ...... doamne fereste cum sa aiba magazie doar pe 2 nuclei .... asa ceva nu se exista!!! :lol:

Zambiliciule...ce aveti voi cu mine carcotasilor..vrusai sa vad cat face ,,pielea'' vulpitzei.... :lol:
Daca avea filmele pe undeva dadea repede click cu link-ul...si gataaa...
pentru tine special...vezi ca are filmulete si cu 3 nuclei alaturati cu doua caturi puse peste ele ;)
aropo de nucleii de acolo....aici noi iernam pe ,,nuclei'' de aia :lol:
proapis13

Mesajde Trantorul@ » 25 Noi 2014, 21:59

proapis13 scrie:
Trantorul@ scrie:Na vazusi ...... doamne fereste cum sa aiba magazie doar pe 2 nuclei .... asa ceva nu se exista!!! :lol:

Zambiliciule...ce aveti voi cu mine carcotasilor..vrusai sa vad cat face ,,pielea'' vulpitzei....
Daca avea filmele pe undeva dadea repede click cu link-ul...si gataaa...
pentru tine special...vezi ca are filmulete si cu 3 nuclei alaturati cu doua caturi puse peste ele ;)
aropo de nucleii de acolo....aici noi iernam pe ,,nuclei'' de aia :lol:

Io nu am absolut nimic cu tine .... si io ce link ti-am pus priam data ???!!! oare nu era cu 3 nuclei cu 2 magazii ???!!! esti cumva indragostit sau la ce-ti sta capu ? la vre-un porcusor ceva ... :lol:
Io stiu ce iernam noi si ce ierneaza ei , da gheorghe vrea si el ca dan numa ca, o luat si matca cea mai ieftina( putea sa o ia si pe cea mai scumpa daca) si are si o vatra supra aglomerata si slaba si el ii praf ... :lol:
Daca erai atent la ce am mai sris io a mei is intre 5 - 7 max rame dadant ... asta ii situatia prin zona mea deci ~ cat nuclei lor ... or fi si zone mai bune si alte rase .... si .... si .... prea multi de si/daca in apicultura mai ales cand stai cu ei doar in gradina ....
Un pierde vara!!!

Trantorul@

Mesajde paul » 25 Noi 2014, 22:15

Trantorul@ scrie:
Io nu am absolut nimic cu tine .... si io ce link ti-am pus priam data ???!!! oare nu era cu 3 nuclei cu 2 magazii ???!!! esti cumva indragostit sau la ce-ti sta capu ?

Eu cand v-am spus ca asta (proapis) habar n-are cate urechi are, voi ati crezut ca am eu ceva personal cu el ! :?
Trantorasule, eu te stiam de om serios si nu fan ... dialogul surzilor ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 25 Noi 2014, 22:27

vulpea scrie:pentru D.I.:nu cumva in felul asta ai transformat orizontalul in vertical(2 in 1)?nu ca ar fi o problema in asta.sincer m-as invita,daca nu sunt nepoliticos,sa vad la fata locului cutiile si chiar sa-mi dai un roi facut in acestia(in orice caz nu gratis).
poate-mi spui si cum pui hanemanul pe toata lungimea stupului(ai gasit Haneman pentru orizontal sau 2 han.de 12 R ?
PS.stiu sa rezolv furtisagul in stupina proprie si chiar furtisagul provocat de stupii vecinului(secret profesional).

Asta e o nesimtire crasa!
Hai spuneti-mi aia si aia, as vrea chiar sa vad la fata locului. In rest... stiu eu niste chestii, dar eu nu spun la nimeni.

Puteai sa fi tacut, dar vorba ceea: Prostul nu prost destul daca nu e si fudul.

O consider sfidare si jignire a colegilor, un fel de a le spune in fata ca sunt fraieri.
Din partea mea ai 7 zile de banare, dar este suficient ca macar un singur coleg de pe forum sa iti ia apararea si ridic banarea. Coleg de pe forum, nu... diaspora. :(
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 25 Noi 2014, 22:33

paul scrie:Eu cand v-am spus ca asta (proapis) habar n-are cate urechi are, voi ati crezut ca am eu ceva personal cu el ! :?
Trantorasule, eu te stiam de om serios si nu fan ... dialogul surzilor ! :lol:

Paulica.....apelativul ,,asta'' la noi la oletni este jignitor
ASTA sa-i zici....... sau aluia pe care il barbieresti in fiecare dimineata...daca il barbieresti :oops:
sa iti fie rusine :oops: ....iar te certasi cu mama-soacra si refulezi pe forum ??? :lol:
reciteste ce a scris vulpita si ce am subliniat eu si ai sa te convingi ca bati campii ...
sau nu intelegi olteneste...este o nuanta pe care neuronul tau a ratat-o ?????....te ajut .....
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR