Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: paul

Mesajde BRUMITA » 29 Noi 2014, 22:52

Cartea Pas cu Pas o puteti comanda online www.curteaveche.ro. Sotul a gasit-o la Bucuresti la o librarie costa 15 lei, ai ce sa citesti in ea.
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde paul » 30 Noi 2014, 09:15

Multumesc frumos de informatie ! Voi incerca sa intru pe site-ul lor, sa le studiez oferta (titluri) si sa comand. :)
In general, am cam fost dezamagit de titlurile si autorii ... la moda ! Imi amintesc de Alchimistul lui Coelho, ce mai "vuiet", ce mai "zbucium", am facut o groaza de combinatii sa pot intra in posesia ei, si cand colo ... un roman dezamagitor, chiar daca ideea era un truism ! ;) Oarecum in aceeasi nota,chiar daca mai putin dezamagitor a fost Numele Trandafirului a lui Umberto Eco. Sa nu mai spun de Codul lui Da Vinci ! Asa ca ... imi pastrez rezerva ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 30 Noi 2014, 14:15

BRUMITA scrie:Cartea Pas cu Pas o puteti comanda online http://www.curteaveche.ro. Sotul a gasit-o la Bucuresti la o librarie costa 15 lei, ai ce sa citesti in ea.

Sau poți să-mi dai o adresa de e-mail si.......nu te costa nimic. :P
irina

Mesajde paul » 30 Noi 2014, 15:06

irina scrie:
BRUMITA scrie:Cartea Pas cu Pas o puteti comanda online http://www.curteaveche.ro. Sotul a gasit-o la Bucuresti la o librarie costa 15 lei, ai ce sa citesti in ea.

Sau poți să-mi dai o adresa de e-mail si.......nu te costa nimic. :P

Aici ... iarasi n-am inteles ! Oferta era pentru mine sau pentru Brumita ??? :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 30 Noi 2014, 22:00

paul scrie:Aici ... iarasi n-am inteles ! Oferta era pentru mine sau pentru Brumita ??? :oops:

Oferta era pentru tine.Motivul e simplu......ai fost singurul interesat :lol:
irina

Mesajde paul » 01 Dec 2014, 10:06

irina scrie:Oferta era pentru tine.Motivul e simplu......ai fost singurul interesat :lol:

Multumesc frumos ! Raman profund indatorat ! :idea:
O sa-ti transmit maine pe MP adresa de mail de la serviciu, deoarece la PC-ul de acasa imbatranesc pana incarca sau descarca ceva. Mircea 63 poate sa confirme !
LE ... rog carcotasii sa nu mai interpreteze ca am seviciu "de stat" la ... stat ! :oops: :oops: :oops:
paul

Mesajde BRUMITA » 02 Dec 2014, 15:58

Pana gasiti Pas cu Pas cititi Albina-Regina soarelui {documentar pe net}.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde paul » 02 Dec 2014, 21:20

BRUMITA scrie:Pana gasiti Pas cu Pas cititi Albina-Regina soarelui {documentar pe net}.

Am gasit ... pasii ! :P
Multumesc frumos pentru recomandare !
paul

Mesajde BRUMITA » 08 Dec 2014, 22:39

Cum stati cu cititul ? Ati mai facut vreun pas ? :D :D :D
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde paul » 08 Dec 2014, 22:57

BRUMITA scrie:Cum stati cu cititul ? Ati mai facut vreun pas ? :D :D :D

Nu stau ... prea bine ! ;)
Mosi, cumparaturi, sefi care cer situatii peste situatii,casa ravasita, nevasta nervoasa, copilul face fite , naveta, zapada, mama care-mi reaminteste ca s-au facut vreo 2 luni de cand n-am vizitat-o, popa la biserica la fel .... :oops:
paul

Mesajde CATALIN » 28 Mai 2015, 22:27

CE tot bantuiesti p aci fratelo....sa te lasi de ALBINE :o ????
BAGATI BAI baietel mintile in cap...de fapt am dat-o si eu cu aiureli d astea si mia trecut repede repede
pai acum fac parte di modul tau de viata paule...ce crezi ca e asa usor??
lasa-i acolo in curte trage miere doar toamna si viziteaza 1data la 2 saptamani...pana-ti trec nervi!!!
auzi la el TALENT
ia dispari d aci daca nu mai vrei sa fi albinar :twisted:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde paul » 29 Mai 2015, 09:13

CATALIN scrie:ia dispari d aci daca nu mai vrei sa fi albinar :twisted:

Asa am sa fac ! :idea:
paul

Mesajde CATALIN » 29 Mai 2015, 22:11

BAI PAULE....am o gramada de treaba pe la tara tre sa-mi ridic..CONAC
pai daca pleci asa ca un las las ca-ti dau eu la temelie cu sentimente
mai am cateva zile si termin in mare ce mi-am propus pe laq casa...dupa am sa fac un filmulet special pt pustiu acum si TU
ia sa vezii tu cum te razgandesti
pe bune nene...suntem si noi oameni maturi ce drac....
ps. sti cum e pana la urma decizia iti apartine...insa eu te rog doar sa te mai si gandesti... ;)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde alin75 » 18 Iun 2015, 07:34

Salut Paul! Aseara am reusit sa vad ultimul live si am remarcat ca una din discutii de a fost legata de transport.
Eu am spus prin primele live-uri, ca am o remorca. Incerc sa o descriu pe a mea:
1. este de 2,5T detarata la 2T/2 axe/bara torsiunea/cauciucuri normale, dar recomand C-uri pentru mai mult siguranta;
2. este de 4,2X2m, cu obloane;
3. rastelul este facut pentru 9 cutii pe linie X 4 = 36 cutii + randul 3 unde sunt 10 cutii pe linie x2 = 20 roiuri;
4. pe culoar intra 10 cutii x 2 sau 3 randuri (aici eu duc randul 3---> este coborat la trasnport/este mai bine echilibrata in miscare).
5. rotile sunt sub remorca, deci urmeaza traiectoria masinii tragatoare (important).

Calcule: 36 stupi x50kg =1800kg, deci cu roiuri sare lejer de 2T, stelaj estimez un 200 kg (il dau jos cu 6 baieti atunci cand fac ITP-ul) plus remorca in sine. Deci asa la limita este la un 2,5T motiv pentru care trebuie o masina mai ok (parerea mea este ca una cu motor de minim 2,5 este ok); eu am spus ca trag cu un rover (4x4) cu motor de 2 si are momente cand se simte. Obligatoriu categoria E.
Vorbeam atunci cu Adi si spuneam ca eu visez la asa ceva https://www.youtube.com/watch?v=KV4RDwSl8aY
Referitor la modul de lucru pe culoar, gandeste-te ca ai cel putin 1 m loc de manevra. Priveste pe colegi https://www.youtube.com/watch?v=m4Zs_t9Jrj8
Avantaje: faci 2-3 "containere" pe care le transporti cu o remorca la care taxa pe an se invarte la un 60 RON + taxele pentru o masina pana in 2000 care sunt pe la un 500 pe rotund (ITP, Rovinieta, impozit, asigurare/nu am stat sa fac calcul la centima). La masina peste 2000 se schimba povestea! Containere astea asa cum vorbeati se pot amplasa mai "lejer" asa cum fac si colegii nostri.
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde paul » 21 Iun 2015, 11:25

alin75 scrie:Vorbeam atunci cu Adi si spuneam ca eu visez la asa ceva https://www.youtube.com/watch?v=KV4RDwSl8aY
.

Aline ... MULTUMESC FRUMOS pentru expunere !!! M-ai pus si mai tare pe ... ganduri ! :lol:
Apropos ... ai idee cam cat ar ajunge o asemenea remorca( ca cea din filmulet) cu tot cu stelaj la firma din Timisoara ??? Ar fi ideal sa mi-o pot permite, fara sa ma mai incurc cu meseriasi, materiale ... etc ! ;)
paul

Mesajde alin75 » 21 Iun 2015, 11:30

Salut Paul! Colegul are in toate postarile numarul de telefon afisat pe masini. Noteaza si intreba-l direct. Ma bucur ca ti-a placut ideea....
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?