Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul cu DOUĂ mătci

Mesajde Diaconu » 30 Noi 2014, 18:12

2 in 1 este singura solutie care iti asigura siguranta unei productii adevarate.Acuma ,ca familiile sunt alaturate sau suprapuse ,in orizontal sau vertical putin conteaza,spatiu sa fie.
Lupule,te asigur ca nu ai sa ramai dezamagit,experimenteaza si ai sa descoperi incet,incet tot ce si cum ;)

Dle Mircea da i drumu si la VULPE daca nu ai facut o deja :) cred ca a facut din prostie ceea ce a facut si nu din rautate
Diaconu

Mesajde lupu_albinelor » 30 Noi 2014, 18:15

teinegru64 scrie:
lupu_albinelor scrie:tocmai de asta am zis ca o diafrgama cu gaurele pentru uniformizare feromon ar face ca cele 2 unitati sa se dezvolte egal.

Cunosc aceasta boala...Dupa asta vei pune si un vantilator...pentru uniformizare miros...si vei avea o familie beton.Salut Bunka.

Serios?! Pe asta nu o stiam.Uimeste-ne!!!! :mrgreen:
"Nihil sine Deo"
lupu_albinelor

Mesajde lupu_albinelor » 30 Noi 2014, 18:21

Diaconu scrie:2 in 1 este singura solutie care iti asigura siguranta unei productii adevarate.Acuma ,ca familiile sunt alaturate sau suprapuse ,in orizontal sau vertical putin conteaza,spatiu sa fie.
Lupule,te asigur ca nu ai sa ramai dezamagit,experimenteaza si ai sa descoperi incet,incet tot ce si cum ;)

Asa voi face,indiferent de ce aud in stanga sau dreapta.Multumesc.
"Nihil sine Deo"
lupu_albinelor

Mesajde nae » 30 Noi 2014, 19:32

Diaconu scrie:2 in 1 este singura solutie care iti asigura siguranta unei productii adevarate.Acuma ,ca familiile sunt alaturate sau suprapuse ,in orizontal sau vertical putin conteaza,spatiu sa fie.

Ai si argumente sau trebuie sa te cred pe cuvant ?
nae

Mesajde Diaconu » 30 Noi 2014, 20:49

Ai si argumente sau trebuie sa te cred pe cuvant ?[/quote]
Spune nae, ce anume vrei sa stii si ma ocup de tine asa incetu cu incetu in limita posibilitatilor . . . cum asi putea scrie toata tehnologia deodata ??? :o sau tu nici macar nu esti curios . . .
Diaconu

Mesajde nae » 30 Noi 2014, 20:55

Diaconu scrie:2 in 1 este singura solutie care iti asigura siguranta unei productii adevarate.
;)
Acuma ,ca familiile sunt alaturate sau suprapuse ,in orizontal sau vertical putin conteaza ;)

Nu-ti pierde timpul cu mine = ai spus TOT
:lol: :lol: :lol:
nae

Mesajde Diaconu » 30 Noi 2014, 21:19

A fost pe vremuri nae,orizontali ce gemeau de miere,acum e la moda verticalul si mierea ramane in pomi . . . deci 2 in1 ar fi o solutie
(nu sunt aici sa ma tiganesc cu tine.pur si simplu nu am timp)
Diaconu

Mesajde lupu_albinelor » 30 Noi 2014, 22:00

nae scrie:Topicul a inceput cu doua matci anecbalice si s-a ajuns la intretinerea fam 3.14 cu 2-7 matci , boala involutiei se manifesta doar la noi sau si in alte parti ?
1- intretinerea a doua fam in cutie comuna despartite de diafragma(pe orizontala) e o inventie PROASTA si nu -ti trebuie capul cat galeata ci doar sa gandesti(albina nu incalzeste lada ;) ) .
2-o fam slaba iernata DEASUPRA uneia bune care ''pierde'' caldura = DA , ajuta .
3- (preluare dupa DM ) 2-3 matci a caror fam comunica in stadiul de roi e SINGURA garantie ca sunt BUNE ,tu le evaluezi ochiometric = albina e CTC-ul calificat .
N-am matci selectionate, sunt pe genunchi ,dar imi umplu lada la rapita-salcam SINGURE (nu toate) = SIGUR nu am material mai bun decat dv , DECI ?
Nu aveti nevoie de doua-3 matci ci de fainosag ...

Topicul a inceput cu stupul cu 2 matci(anecbalice SAU NU),in special folosirea familiilor mai slabe, pentru o mai buna valorificare a culesului.Referitor la iernare,personal cred ca asta ar fi un avantaj secundar. Daca tu crezi ca albinele tale,neselectionate,iti umplu lada la rapita-salcam(nu toate),nu ai de unde stii cum un stup cu 2 matci,poate face acelasi lucru,mai repede,si mai mult. DECI?
"Nihil sine Deo"
lupu_albinelor

Mesajde nae » 30 Noi 2014, 22:27

lupu_albinelor scrie: DECI?

Mai am multe de invatat sunt sigur ...
nae

Mesajde lupu_albinelor » 30 Noi 2014, 22:42

:mrgreen:
"Nihil sine Deo"
lupu_albinelor

Mesajde valigorj » 01 Dec 2014, 10:36

LA MULȚI ANI ROMÂNIA ! UN BUN REZULTAT PRO EUROPA IN R.MOLDOVA ! DOAMNE AJUTA !
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde peterneamt » 01 Dec 2014, 11:40

valigorj scrie:LA MULȚI ANI ROMÂNIA ! UN BUN REZULTAT PRO EUROPA IN R.MOLDOVA ! DOAMNE AJUTA !

Încă sunt două familii separate dar la care se lucrează pentru egalizarea mirosului , fiindcă la familia mai mică ia fost schimbat niţel,..... cu rase nordice...........
ps. La mulţi ani Vali ! ;)
peterneamt

Mesajde vlad » 01 Dec 2014, 12:07

La multi ani ! Eu zic ca e o singura familie din care vor unii sa faca neaparat un roi . Ce nu stiu ei e ca diafragma nu e etansa .
vlad

Mesajde nae » 01 Dec 2014, 15:58

lupu_albinelor scrie::mrgreen:

!?
;)
nae

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR