Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Furtisag...Pro sau Contra

Mesajde teinegru64 » 22 Noi 2014, 14:58

Nuuu...aia, nu sunt apicultori.Sunt clienti...care vor cumpara in fiecare an ...miere si familii de albine ...doar din orgoliul de a fi numiti stupari.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde proapis13 » 22 Noi 2014, 15:18

alexx scrie:De acord...dar ce ne facem ca furtisagul este o problema a apicultorului incepator si e pacat sa nu fie documentat de la sursa aceasta problema trebuie dezbatuta pentru ca DA sunt unii apicultori care sunt pro furtisag va asigur domnule teinegru

Pentru ,,documentarea'' apicultorului incepator este alt topic dedicat furtisagului pe ca e TU nu l-ai citit ;)...de-aia ai deschis unul nou..
Tu esti unul dintre apicultorii PRO - furtisag...ma asteptam sa scrii ca ai rezolvat cumva problema ....
Totul se plateste in viata...in apicultira se tripleaza ,,plata''.....vorbim la primavara :oops:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alexx » 23 Noi 2014, 04:02

proapis13 scrie:
alexx scrie:De acord...dar ce ne facem ca furtisagul este o problema a apicultorului incepator si e pacat sa nu fie documentat de la sursa aceasta problema trebuie dezbatuta pentru ca DA sunt unii apicultori care sunt pro furtisag va asigur domnule teinegru

Pentru ,,documentarea'' apicultorului incepator este alt topic dedicat furtisagului pe ca e TU nu l-ai citit ;)...de-aia ai deschis unul nou..
Tu esti unul dintre apicultorii PRO - furtisag...ma asteptam sa scrii ca ai rezolvat cumva problema ....
Totul se plateste in viata...in apicultira se tripleaza ,,plata''.....vorbim la primavara :oops:

Va salut cu respect domnule proapis13 si va asigur ca l.am citit (adevarat ca poate nu in profunzime) pentru ca in primavara am avut niste probleme cu furtisagul in stupina proprie si din cauza asta va mai asigur ca sunt contra furtisagului pentru ca eu chiar nu cred ca albinele mele aveau nevoie de hrana suplimentara in noiembrie pentru ca stiu ce am lasat acolo...oricum problema a rezolvat.o vremea pentru ca albinele nu au mai iesit fiind foarte frig
app chiar nu stiu cum puteam rezolva daca omul nici macar nu e din localitate si vine doar cand are timp
alexx

Mesajde TDI » 23 Noi 2014, 04:07

Furtisagul e o sursa de hrana, e instinctul care le permite sa se dezvolte si sa roiasca, de asta exista albinele. E singura chestie pe care o putem explica.
TDI

Mesajde FLORINELU » 23 Noi 2014, 09:08

e bine cand totul se termina cu bine,dar din pacate la tine nu sa prea terminat cu furtisagul Alexx doar sa intrerupt din cauza frigului,vorba lui Proapis: mai vorbim la primavara si stiel bine ce spune eu .iti spun doar ca daca albinele tale s-au invatat asa de bine la furat si nu ai curmat fenomenul din fasa cu greu o sa le dezveti,dupa ce vor termina cu stupii din vecini vor incepe batalia la tine si uite asa se decimeaza o stupina de nu mai ramane mare lucru din ea. eu am avut asa un furtisag in urma cu vreo 12 ani incat peste tot erau doar albine moarte,a fost singurul si nu as vrea sa mai vad,a fost mare razboi,macel ce mai. tu zici ca vecinul vine doar odata pe saptamana pe la stupi,dar e destul,nu trebuie sa vii des la ei ci sa le faci ce ,cum si cand trebuie. Alexx, pune mana pe carte in iarna asta,carte de apicultura nu alte alea,citeste mult si baga la cap fiindca mai ai multe de invatat (ca noi toti de altfel) despre cresterea albinelor. eu unul iti urez mult succes.
FLORINELU

Mesajde alexx » 23 Noi 2014, 11:03

FLORINELU scrie:e bine cand totul se termina cu bine,dar din pacate la tine nu sa prea terminat cu furtisagul Alexx doar sa intrerupt din cauza frigului,vorba lui Proapis: mai vorbim la primavara si stiel bine ce spune eu .iti spun doar ca daca albinele tale s-au invatat asa de bine la furat si nu ai curmat fenomenul din fasa cu greu o sa le dezveti,dupa ce vor termina cu stupii din vecini vor incepe batalia la tine si uite asa se decimeaza o stupina de nu mai ramane mare lucru din ea. eu am avut asa un furtisag in urma cu vreo 12 ani incat peste tot erau doar albine moarte,a fost singurul si nu as vrea sa mai vad,a fost mare razboi,macel ce mai. tu zici ca vecinul vine doar odata pe saptamana pe la stupi,dar e destul,nu trebuie sa vii des la ei ci sa le faci ce ,cum si cand trebuie. Alexx, pune mana pe carte in iarna asta,carte de apicultura nu alte alea,citeste mult si baga la cap fiindca mai ai multe de invatat (ca noi toti de altfel) despre cresterea albinelor. eu unul iti urez mult succes.

Eu am incercat anul asta ca sa numai inmultesc asa mult sa ii tin cat mai puternici si sper sa numai am probleme cum am avut primavara asta la 3 din stupi(i.am mutat atunci si i.am adus cand s.au linistit spiritele am crezut atunci ca asa e cel mai bine nu motorina nu fum nu urdinis micsorat pentru ca numai era cazu) bineinteles ca ele vor incerca si in stupina mea dar sper sa nu reuseasca
alexx

Mesajde vulpea » 23 Noi 2014, 14:43

pentru alexx:exista o solutie de rezolvare cu stupii "furaciosi"-sunt de acord sa ti-i cumpar eu.(2 stupi sunt,sau 3?)
vulpea

Mesajde alexx » 23 Noi 2014, 15:35

vulpea scrie:pentru alexx:exista o solutie de rezolvare cu stupii "furaciosi"-sunt de acord sa ti-i cumpar eu.(2 stupi sunt,sau 3?)

Ha Ha...imi pare rau sa te dezamagesc dar nu sunt de vanzare cine a zis ca vrea sa scape de ei???eu nu imi amintesc paragraful cand zic eu asta...si app vezi ca la unii apicultori un stup poate face cat 3 la altul si ar fi prea costisitori pentru dumneata sau mai bine zis NU AU PRET si inca ceva Cornelioandanciu chiar are dreptate la unii chiar li se potrivesc nickurile :o
alexx

Mesajde thomas » 23 Noi 2014, 22:20

Dupa cum am mai postat si in topicul despre furtisag, am o problema aproape identica:
2 vetre la 50m una de alta. 2 stupi fac autostrada de la unul la altul. nu albine moarte, nu batai la urdinis. asta acum 2 saptamani. saptamana care tocmai s.a incheiat au stat cuminti ca a fost ploaie si ceata.
zburau si sub 10 grade, de la 9 dimineata pana pe la apus. i.am verificat pe amandoi atunci si aveau matcile si mierea. ori erau la inceput de furtisag, ori un fenomen pe care nu mi.l explic.
Mentionez ca ambii sunt familii puternice si au miere indeajuns.
Ce solutii ar fi in caz ca reincepe, daca se indreapta timpul si cresc temperaturile?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde vulpea » 23 Noi 2014, 22:45

pentru a+c:am facut doar o propunere decenta(nu am zis ca vrei sa vinzi)si totodata nu inteleg atacul la persoana,chiar crezi ca esti interesant cu asa remarca?.nu cred ca nickname.ul caracterizeaza un om.si ca totusi se te lamuresc ce e cu acest nickname,precizez ca ma numesc Dan VULPE si imi stimez numele.cu condescendenta,al dvs.neagresiv forumist !.
vulpea

Mesajde alexx » 23 Noi 2014, 23:32

vulpea scrie:pentru a+c:am facut doar o propunere decenta(nu am zis ca vrei sa vinzi)si totodata nu inteleg atacul la persoana,chiar crezi ca esti interesant cu asa remarca?.nu cred ca nickname.ul caracterizeaza un om.si ca totusi se te lamuresc ce e cu acest nickname,precizez ca ma numesc Dan VULPE si imi stimez numele.cu condescendenta,al dvs.neagresiv forumist !.

Imi pare bine domnul Dan Vulpe...respect
alexx

Mesajde ignatov andrei » 23 Noi 2014, 23:43

vulpea scrie:precizez ca ma numesc Dan VULPE si imi stimez numele.cu condescendenta,al dvs.neagresiv forumist !.

vulpea scrie:prostul daca nu e si fudul parca nu e prost destul.este rusnacule?stii dece a murit Tanase comicul
celebrul al Romaniei?pentru ca a zis cand trebuia''pan-acuma davai das si deacuma davai ceas''(ca nici de ceas nu stiau pana la acea data).cine,rusii cumva?.

S-ar parea ca si "Ignatov Andrei" este tot un nick, nu-i asa... mai "neagresivule" ?!? ;)
ignatov andrei

Mesajde alexx » 01 Dec 2014, 16:06

Sa speram ca la primavara nu vor mai fi probleme nici de o parte nici de alta nu de alta dar pana la urama albina trebuie sa polenizeze nu sa fure....chiar daca si furtisagul,sa fim sinceri este o metoda de selectie a famililor care merita sa supravietuiasca
alexx

Mesajde MIHAEE'E » 01 Dec 2014, 20:10

alexx scrie:Sa speram ca la primavara nu vor mai fi probleme nici de o parte nici de alta nu de alta dar pana la urama albina trebuie sa polenizeze nu sa fure....chiar daca si furtisagul,sa fim sinceri este o metoda de selectie a famililor care merita sa supravietuiasca

salut alexx . pana sa speri ca la primavara nu o sa fie probleme! mai bine gandeste "contra" in sensul ca, ai putea sa-ti muti albinele undeva, unde sa nu mai fi in apropierea vecinului tau ! ziceai ca te ocupi cu agricultura- pai tocmai pentru binele tau, ai putea sa gasesti un loc'sor foarte bun
MIHAEE'E

Mesajde alexx » 24 Dec 2014, 16:00

Salut astazi mi sa intamplat acelasi lucru pana la 12 orientare apoi au inceput albinele sa cada ca lemnul cand mam uitat directia catre apicultorii vecini zic apicultori pentru ca a mai adus cineva stupi cam la 300 m de mine parca e salcamul inflorit
alexx

Mesajde Florin Dobre » 24 Dec 2014, 16:41

alexx scrie:... zic apicultori pentru ca a mai adus cineva stupi cam la 300 m de mine parca e salcamul inflorit

Or fi auzit ca merge bine culesul in zona ta.:))
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR