Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tema zilei

Mesajde alt stupar » 14 Apr 2011, 09:10

haideti sa lasam si pe ceilalti apicultori incepatori sa-si exprime o parere.
Nu are nimeni nimic de pierdut !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde antal_bee » 14 Apr 2011, 14:37

Pai zice-ti-mi unde e ca-l rezolv eu. :D :D :D
Daca ar fi la mine in oras ar fi floare la ureche.
Repet daca ar fi. Unul din cimitire e vis-a-vis de un depozit de mat constr. Se ia un sofer cu motostivuitor se da o bere. Acesta va ridica placa astfel ca sa se poata scoate cu tot cu matca si faguri cu puiet etc. In rest cam ca si cum ai culege un roi dintr-un copac, in acest caz mormant.
In cazul dat a mentionat careva de stup cu 2 urdinise, sunt deacord cu asta dar ca sa se recupereze toata familia cu tot cu faguri nu vad alta solutie decat ridicarea placii.
Mai mentionez ca provin dintr-o familie de preoti de cateva generatii si nu am intalnit asa ceva, daca bine tin minte ceva viespi si cam atat.
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde dorindafi » 14 Apr 2011, 21:00

:mrgreen: incepator s-au nu pe timp de noapte cu 2/3 camarazi fara aprobarea preotului shi fara sa bat in ushe la intrare :D
dorindafi

Mesajde gigiploesteanu » 14 Apr 2011, 21:29

Noaptea nu se umbla la familia de albine ! Asta ar mai fi o greseala in plus pe langa altele !
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde antal_bee » 14 Apr 2011, 21:51

Da si in plus 2/3 e cam putin la o placa de aia :lol: :lol: :lol:
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde alt stupar » 14 Apr 2011, 22:38

haideti sa canalizam nitel discutia intr-o alta directie:
excludem orice miscare a placii care acopera groapa.
cum vedeti ca va evolua situatia in (sa zicem) 30 zile ?
alt stupar

Mesajde genutzu » 14 Apr 2011, 22:48

x
genutzu

Mesajde Bee Happy » 14 Apr 2011, 23:49

Pai... acum suntem in 15 apr. Peste 30 zile vom fi in 15 mai. Deci aproape de apogeul familiei.

Din ce in ce mai mult, albinele isi vor face simtita prezenta, ''bantuind'' pe cei care vor sa se apropie.

In acest interval de timp, sigur se va gasi un chirias, care sa fie stramutat in locuinta de veci.

Nimeni nu vrea panica la o inmormantare, asa ca administratorul cimitirului cauta un stupar sa scoata albinele.

Daca nu gaseste un stupar, se multumeste si cu Alt Stupar. De fapt Alt Stupar, asta si urmareste.

Urmareste pe Alt Cineva, sa scoata castanele pentru el (adica sa dea piatra la o parte)

Lui Alt Stupar ii ramane sa culeaga dulceata. :mrgreen:

PS. Faptul ca familia este scoasa din mormant, nu trebuie sa sperie pe nimeni. Samson a mancat miere de la un roi asezat intr-un hoit de leu si i-a placut. Ne apropiem de sarbatoarea invierii, asa ca nu lasa prea mult albinele sa zaca in mormant. Fa un miracol :D

PS 2. Nu uita de mierea pentru familia care detine mormanul. :)
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde victor s » 15 Apr 2011, 20:45

a venit si sfarsitul de saptamana (adica weekend-ul englezilor ) si sincer, chiar am asteptat venirea acestuia numai ca sa vad cum se rezolva situatia, (s-a complicat un pic problema din momentul in care ai spus ca piatra de mormant nu se misca de la locul ei).
orice varianta stiuta de mine de prin carti nu sta "in picioare"...orice am face, eu stiu ca albina nu paraseste puietul, decat in cazul unui puternic incendiu, deci implicit fum foarte mult.
nu stiu...pas ! :roll:
victor s

Mesajde alt stupar » 15 Apr 2011, 23:14

Duminica, adica spre sfarsitul week-endului englezesc (intocmai ca intr-o maculatura ieftina scrisa de Aghata Cristine) discutam/analizam punct cu punct.
Pana atunci, mare atentie la fotografii !!!
Nu va lasati influentati de idei preconcepute :ugeek:
alt stupar

Mesajde victor s » 16 Apr 2011, 08:04

m-am holbat de m-i s-au lipit ochii de monitor...si singurul + a fost tubul de silicon ce se reflecta in cruce...probabil pentru astuparea unor urdinise...totusi ar trebui dezlegare si pentru maestri, inainte de a posta raspunsul corect (parerea mea) ;)
victor s

Mesajde horia_ch » 16 Apr 2011, 08:39

Mai, da' parca, totusi, e ceva ciudat in pozele astea. Adica am indoieli mari ca acolo ar fi o familie de albine. Hmmm... era bun un filmulet. :?:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde trantor » 16 Apr 2011, 08:54

Mie imi par mai degraba la furat decat acasa, dar la furat de ce?
Spui ca a mai fost si primavara trecuta, dar ce se intampla acolo numai primavara? Stropitul mormitelor, multe lumanari, or mai fi si de ceara naturala?
Oricum cred ca are legatura mai mare cu obiceiurile urmasului decat cu decedatul.
....
trantor

Mesajde virgyl » 16 Apr 2011, 12:36

salutare, salutare, incerc si eu ca apicultor incepator sa-mi spun parerea despre aceasta familie de albine care se pare ca si-a ales un loc straniu pentru noi, dar mai mult ca sigur pentru ea unul cum nu se poate mai linistit cum ii place unei familii ca sa poata lucra. Este adevarat acum ca principiile morale iti spun sa nu deranjezi defunctul dar te gandesti acum ca poate nici lui nu i-ar conveni sa locuiasca acolo cu o familie de albine............ Este greu sa iei o decizie intr-un astfel de loc, dar pana la urma cred ca solutia corecta, din punctul meu de vedere , este sa se ia legatura cu apartinatorii de drept si numai cu acceptul lor, daca si legea o permite , in functie de vechimea defunctului, sa se scoata familia de acolo si sa fie pusa intr-un stup, pentru ca nu e normal sa lasam o familie intr-o cripta. Nu cerd ca cineva ar dori sa consume mierea provenita de acolo dar se cuvine sa se dea apartinatorilor o cantitate de miere de buna calitate .
Interesant subiectul, felicitari celui care l-a pus in discutie , si asteptam sa mai citim si alte pareri.
Multa sanatate ca-i mai buna decat toate.
virgyl

Mesajde alt stupar » 17 Apr 2011, 21:02

BUN
E duminica seara, dezlegam enigma.
Cu greu rezist tentatiei sa trimit MP cu raspunsul doar celor ce s-au implicat in discutie, ceilalti incepatori sa ramana cu...statul in umbra.
alt stupar

Mesajde Adi Hodis » 17 Apr 2011, 21:57

Pai zi bre, da' asha „prin umbra ” si-n soapta ... poa sa fie si prin surprindere ;) :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR