Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde gabimihai » 02 Dec 2014, 21:51

Hibernare linistita. Zapada cazuta peste 15 cm si cea care va cadea e speranta primaverii.
Fişiere ataşate
P1100689.JPG
P1100688.JPG
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde gabimihai » 02 Dec 2014, 21:51

x
Fişiere ataşate
P1100690.JPG
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde alt stupar » 02 Dec 2014, 22:09

frumos peisaj.

Kilu` de morcovi... cat e kilu` ? :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde gica.mosu » 02 Dec 2014, 22:22

alt stupar scrie:frumos peisaj.

Kilu` de morcovi... cat e kilu` ? :D

Adi,intreaba-l pi Paul=nu va spune pt ca nu ari :D Ms de ieri au fost asa "la moma"=voi chiar credit ca razasul meu sta cu stupii as di rau :?: ....Cand la-ti auzat ca i-a murit o familie... :P In legatura cu zapad=iarna...scrieai uneva la vremea...Da doamneee....Si uite cine cere si unde ningeee :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nae » 02 Dec 2014, 22:28

N-am citit tot :( .
N-ai rezerve sau sunt ''improprii''(mierea necapacita =''otet'' , acum sau maine ) baga TURTE .
Turta uzeaza, bla-bla-bla , dar SALVEAZA .
nae

Mesajde Gicuta » 03 Dec 2014, 14:33

paul scrie:Cred ca am o problema ! De fapt ... doua ! :oops:
Zilele trecute am inlocuit folia de deasupra ramelor cu sac de rafie, pentru a crea sistemul horn in vederea iernarii. Am stupii cu fund plin.

Din cauza unui sistem de stimulare pe care l-am incercat anul trecut, mi-au ramas foliile gaurite (un patrat de 5x5...cu aprox). Le-am pastrat anul trecut deasupra cuiburilor avand fund plin si am fost multumit in primavara sa vad umezeala in cateva locuri si aceea fara urmari semnificative. Anul acesta le-anm folosit din nou. Din cauza capilaritatii s-ar putea sa-ti retina o parte din umezeala deasupra cuibului. O sa vezi la primavara daca a fost bine :D. Toate cele bune!
(..) nu conteaza atat de mult soiul (de albine), ci prostul din spatele soiului. (Kamy)
Gicuta

Mesajde Kodrea » 05 Dec 2014, 18:55

Datorita faptului ca ma confrunt cu atac puternic din partea pitigoilor,am hotarat sa montez in fata gratarului la urdinis,sita metalica care sa faca imposibila iesirea albinelor la atacul pitigoiului. Bineinteles ca la temperatura care va permite zborul albinelor,voi inlatura sita din fata urdinisului. Este oare aceasta o solutie,sau poate cunoasteti alte metode de combatere a decimarii albinelor de catre pasari !
Kodrea

Mesajde Mircea_63 » 05 Dec 2014, 18:59

Este o solutie. Oricum, mult mai buna decat nimic.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 05 Dec 2014, 19:10

Nu inteleg ce sita si cum e pusa dar ideea nu-i BUNA .
D-ta trebuie sa opresti pitigoiul sa DERANJEZE nu albina sa evadeze ;) , ea poate ''parasi'' ghemul si ingheta pe fund ''linistita'' + obtureaza iesirea.
Incercati sa-i hraniti cu slanina (la mine nu a mers ) .
nae

Mesajde Mircea_63 » 05 Dec 2014, 19:23

Pe frigul asta nu mai "evadeaza". Sta suficient de mult in ghem pana la zborul de curatire. N-am fost in situatia asta, dar la nevoie m-as incumeta ca la stupii fund antivarroa sa inchid complet urdinisul la vremea asta. De exemplu pentru o saptamana nici nu m-as stresa.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 05 Dec 2014, 19:26

nae scrie:Incercati sa-i hraniti cu slanina (la mine nu a mers ) .

Merge ... la fix !
Se fac pitigoii ca ... porumbeii ! Consuma albine doar la desert ( mai putine) ;) ! Numai ca ... tre' sa puneti la bataie vro juma' de porc ! :lol:
Solutie sigura ... pocnitori din astea care se vand acum pe la colturi ! Cu maxim 2 cutii ati rezolvat problema ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde un OM » 05 Dec 2014, 21:14

La mine nu a mers faza cu inchidera urdinisului. Se bagau pe sub lanti, se agatau de sita si agatau albine de pe fund. Ii hraneam cu floarea soarelui pusa intr-un sac de cartofi, dat in doua. Macar sa se chinuie :mrgreen:. Deocamdata au ce sa manance pe camp. Odata cu zapada si gerul vor reveni.
un OM

Mesajde ionut iasi » 05 Dec 2014, 22:03

Cred ca ar merge de protejat stupii cu o plasa de pescuit din aia cu ochiuri mici si plasa sa fie pusa pe un cadru in asa fel sa nu atinga stupii...cadrul poate sa fie din lemn,tevi,scanduri etc etc si asta e doar parerea mea de incepator si trebuie tratata ca atare :)
ionut iasi

Mesajde TDI » 05 Dec 2014, 22:13

Si eu am luat in calcul ideea. E chiar buna pana la un număr de stupi...
TDI

Mesajde proapis13 » 05 Dec 2014, 22:24

Am vazut la un coleg apicultor dar nu mai tin minte unde ; vara folosea plasa impotriva prigoriilor si iarna impotriva pitigoilor si ciocanitorilor :!:
Fişiere ataşate
razbunarea albinelor.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ionut iasi » 05 Dec 2014, 22:49

Dar NU asa ceva ...cu ochiuri mult mai mici si ata mai groasa.
ionut iasi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR