Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde Florin Dobre » 05 Dec 2014, 22:57

N-am probleme cu pitigoii si alte zburatoare. Oare datorita celor 3 caini care patruleaza printre stupi? :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 05 Dec 2014, 23:17

Florin Dobre scrie:N-am probleme cu pitigoii si alte zburatoare. Oare datorita celor 3 caini care patruleaza printre stupi? :)

Nu e numai din cauza cainilor,cand te apropii de stupina cu soarele din spate zici ca e eclipsa ... :lol:
Daca patrulai si tu zilnic prin aer curat nu aveai imunitatea slabita ; chiar atat de rau ti-a fost de nu ai mai intrat pe forum ?? ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 05 Dec 2014, 23:40

In revistele mai vechi, era indicat sa lipesti un bob de grau otravit (din cel pentru soareci) de o albina (mai multe perechi din astea) si sa le lasi pe capace, sa le manance prigoriile.
jenica67

Mesajde Florin Dobre » 05 Dec 2014, 23:47

proapis13 scrie:Nu e numai din cauza cainilor,cand te apropii de stupina cu soarele din spate zici ca e eclipsa ... :lol:
Daca patrulai si tu zilnic prin aer curat nu aveai imunitatea slabita ; chiar atat de rau ti-a fost de nu ai mai intrat pe forum ?? ;)

Cine vorbeste...micutul de tine. :D
Am tras cam o saptamana cu gripa dar n-a fost mare bai. Doar ca m-a lovit o lehamite dupa asta...probabil din cauza ca incerc sa las tigarile. :D
Zilnic fac un tur intre stupi...nimic deosebit. N-au mai iesit de pe 11.11. O sa incep sa-i ascult periodic.
Am in zona pitigoi si chiar ciocanitori. Dar nu prea au spor in a se aseza pe stupi. Din 3 caini tot se gasete unul sa faca gat la zburatoare. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 06 Dec 2014, 00:02

De cand ???
Care va suti farul de pe cer ? :lol:
La mine astazi s-a zburat de numa`. Chiar am dus niste stupi de pe o locatie la un pavilion, ca aveam trei gauri si ma plictiseam. Pe bune, 12* !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Florin Dobre » 06 Dec 2014, 00:13

Alt continent Adi. Am avut si zapada pe ei iar acum e o atmosfera bacoviana. :lol:
La cat au furat politicienii nu m-ar mira sa ne lase si fara far pe cer. Nu l-am mai vazut de 3 saptamani...nori, ploaie, ceata, zapada, frig, naspa. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde vlad » 06 Dec 2014, 08:41

istoria se repeta , cel putin pana la aceasta data . n-am mai vazut soarele de vreo trei saptamani , de zborce sa mai vb , cred ca mai bine de o luna . pana acum e la fel ca anul trecut , la noi in S-E , e iarna , in V primavara .
colegului care are probleme cu pitigoii ii sugerez sa foloseasca plasa rabitz ( o gaseste la orice centru de materiale de constructii , pusa in fata stupilor si deasupra , la o distanta de15-20 cm de stup
vlad

Mesajde paul » 06 Dec 2014, 09:28

alt stupar scrie:La mine astazi s-a zburat de numa`. Chiar am dus niste stupi de pe o locatie la un pavilion, ca aveam trei gauri si ma plictiseam. Pe bune, 12* !

Ce sa-i faci ? La tati ni-i greu ... ! ;)
La mine n-or mai zburat din 20 octombrie. Acusica se fac 50 de zile fara zbor. Da' ... nu-i bai ! Stuparii nu-s meseriasi. In Vest, albinele zboara "de numa", stupari-s profy, ce mai ... Edenul pe Pamant (pentru albine) ! 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 06 Dec 2014, 14:20

Acum 10 minute am vazut pe una ce intra pe urdinis cu polen. :D
De unde, cum...ea stie.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde andrei_calinescu » 06 Dec 2014, 15:19

Mircea_63 scrie:Acum 10 minute am vazut pe una ce intra pe urdinis cu polen. :D
De unde, cum...ea stie.

La ce temperaturi aveti acolo, cred ca au si puiet unii din ei.
andrei_calinescu

Mesajde vslsilviu » 06 Dec 2014, 15:47

De unde, cum...ea stie.

Nu era suficient ca la noi a inceput din nou sa toarne! :(
vslsilviu

Mesajde CORNEL V. » 06 Dec 2014, 17:09

alt stupar scrie:De cand ???
Care va suti farul de pe cer ? :lol:
La mine astazi s-a zburat de numa`. Chiar am dus niste stupi de pe o locatie la un pavilion, ca aveam trei gauri si ma plictiseam. Pe bune, 12* !

Salut Adi
Zi-mi si mie cum mai arata soarele,ca la mine nu l-am mai vazut demult :) ...doar ploaie ,ploaie si iar ploaie...si frig,mai mult de 4 grade nu este.
CORNEL V.

Mesajde 7Rame » 06 Dec 2014, 21:57

Ca si anul trecut, pana acum< Banatu'-i fruncea!!
Dar nici la mine nu ma vaiet, chiar daca nu am vz soare de cateva saptamani, ici colo cate un minus 1-2> In rest, 3-5 grade, constant.
Ce draq' sa vrei maiu mult decat atat? Si se pare ca pana la 20 dec tot asa va fi.
Pai sta albina nici nu o mai auzi nici cu stretoscopul!!! Asa de relaxata, nici ei nu-i vine sa creada! :D
Intervale foarte mari cand incalzesc, consum minim, uzura spre zero. Picate jos doar 3-4-5. Daca pasesc mai greu prin fata lor...astea sunt in stare sa sara la picioare, deci, le mai las asa cam pana la Craciun.
Chiar dk ma plictisesc. Tot de plictiseala mi-a fugit si cainele!!
E buna treaba pana acum, nu va mai prostiti, va sperie niste zapada si catea grade reci..ganditi-va cat de fericita e albina, e in perioada de repaus, daca au de toate, va fi cu zambet pe buze.
Eu astept februarie, acolo de regula e baiu'
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Florin Dobre » 06 Dec 2014, 22:08

De unde, cum...ea stie.

Ce iti mai place sa bagi batul prin gard fratioare! :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde un OM » 06 Dec 2014, 22:28

Si cand te gandesti ca ar putea fi toxic :D ?
un OM

Mesajde Mircea_63 » 06 Dec 2014, 22:35

Avea o culoare nesanatoasa! :cry: Semn sigur ca e natural, stii... ca si aia care cumpara legume urate pe motiv ca sunt fara chimicale. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR