Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde andrei_d » 19 Noi 2014, 12:36

va multumesc amandurora!
andrei_d

Mesajde almasel » 19 Noi 2014, 22:05

andrei_d scrie:Unde as putea gasi profile de aluminiu extrudat? Cine vinde sau cine lucreaza cu asa ceva?

Imagine

cu profile de genul asta lucram la mine la serviciu. Originalul se numeste profil Bosch, astia l-au inventat, dar si replicile sunt destul de fiabile.
le cumparam de la rextroth (sau ceva de genul), buna calitatea, dar fugi in lume cand vezi pretul: cel de 45x45 mm (patrat) este 22 euro/ metru linear + TVA. M-am lasat pagubas sa imi cumpar si pentru mine, ca sunt prea scumpe.
pentru imbinari se foloseste un coltar si 2 suruburi, costa in jur de 3 euro + TVA/ buc.
pentru chestii care necesita multa precizie si in system industrial merge, dar pentru uz gospodaresc nu merita datorita costurilor.
daca vrei cauta pe net la mana a doua, nu au nici pe naiba. noi avem in fabrica posturi de lucru facute de 20- 25 ani din profile din astea si nu au nici macar o indoitura sau uzura. la mana a doua se gasesc pe forumurile cu tematica CNC, se folosesc de obicei pentru cadrele frezelor CNC homemade.
almasel

Mesajde almasel » 19 Noi 2014, 22:13

uite un exemplu de lucrare pe care am facut-o cu colegii mei care foloseste ca si support profilul bosch 45x45:
-posturi de asamblare (sau bancuri)
-tester electric
-tester etans
Fişiere ataşate
rsz_img_5311.jpg
almasel

Mesajde andrei_d » 19 Noi 2014, 23:11

LEGO pentru oameni mari :) Incerc si cu SH, nu e deloc o idee rea.
andrei_d

Mesajde State » 19 Noi 2014, 23:37

N-ai zis ce vrei sa faci cu ele. :P
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde andrei_d » 19 Noi 2014, 23:41

cautand lucruri legate de CNC, am gasit asta: http://www.pro-cnc.ro/profile_de_aluminiu.html
preturile par sa fie normale.

ca alternativa la profilul de aliminiu se pot folosi axe si rulmenti liniari asa cum au mesele mobile ale circularelor de pal
http://www.pro-cnc.ro/module.html
andrei_d

Mesajde andrei_d » 19 Noi 2014, 23:44

State scrie:N-ai zis ce vrei sa faci cu ele. :P

ghidaj pentru o sanie folosita la taieturi perpendiculare si ghidaj pentru limitatorul paralel (cornierul care sta paralel cu panza)
andrei_d

Mesajde almasel » 20 Noi 2014, 20:28

andrei_d scrie:
State scrie:N-ai zis ce vrei sa faci cu ele. :P

ghidaj pentru o sanie folosita la taieturi perpendiculare si ghidaj pentru limitatorul paralel (cornierul care sta paralel cu panza)

Pentru ambele poti folosi rulmenti liniari si bara, ambele folosite tot la CNC-uri. Sunt foarte precise si trainice.
Pe de alta parte pentru sanie poti folosi role pentru portile automate care culiseaza fie pe cornier, fie pe teava rotunda sau bara, in functie de profilul rotii (in V sau U). Si in cazul acesta sistemul este foarte precis daca folosesti asamblarea mecanica, nu sudura. Exista diverse sisteme de prindere cu suruburi, care sunt foarte exacte- folosite tot la CNC-uri. Pentru circular la masa mobile eu am folosit 4 roti de poarta cu profil V, care culiseaza pe cornier si este foarte precise, fara jocuri, abateri etc.
almasel

Mesajde andrei_d » 21 Noi 2014, 01:29

Deci acum cateva ore fix la role de poarta si teava am ajuns cu cautarile. Chiar ma intrebam daca au joc sau nu. Am vazut si profil V (cornier) si de asta eram sigur ca ar avea joc dar daca zici ca nu are, e perfect. Presupun ca pentru cornier sau teava nu e nevoie de rectificat, doar sa folosesti materiale drepte, nelovite?

Am vazut la cineva masa mare pentru taiat pal si era tot pe sistemul asta de teava si rola U.
andrei_d

Mesajde andrei_d » 06 Dec 2014, 15:55

ce se intampla daca fac ramele din scandura verde? Materialul e brad. Iese dezastru sau rezultatul e acceptabil? Experienta practica, teoretic stiu si eu :)
andrei_d

Mesajde balu » 06 Dec 2014, 20:34

Baggi la crescut?
balu

Mesajde cristi_vidican » 06 Dec 2014, 23:45

andrei_d scrie:ce se intampla daca fac ramele din scandura verde? Materialul e brad. Iese dezastru sau rezultatul e acceptabil? Experienta practica, teoretic stiu si eu :)

Se vor curba.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde andrei_d » 07 Dec 2014, 00:01

da, le pun foita si le dau le crescut
andrei_d

Mesajde mausica » 07 Dec 2014, 00:22

cristi_vidican scrie:
andrei_d scrie:ce se intampla daca fac ramele din scandura verde? Materialul e brad. Iese dezastru sau rezultatul e acceptabil? Experienta practica, teoretic stiu si eu :)

Se vor curba.

Daca iti plac curbele.....e acceptabil :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde andrei_d » 07 Dec 2014, 12:27

:) e clar, stau cuminte si il las la uscat. Multumesc!
andrei_d

Mesajde mausica » 07 Dec 2014, 13:17

andrei_d scrie::) e clar, stau cuminte si il las la uscat. Multumesc!

Mai bine cauta material uscat,sau pune-l pe al tau la uscat si o sa fi mai multumit.
Eu am patit ceva de genu......am cumparat ceva rame si in pachetele pe care le-am primit erau si rame cu material in care lemnul nu era bine uscat.Le-am asamblat pus foita bagat in stup insa la o vreme......nu vrei sa stii cum arata :oops: :oops: mai bine fa un lucru de calitate si o sa fi mai multumit(parerea mea).
Spor !!!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE