Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

7 Decembrie Sf.Ambrozie .

Mesajde nelu stuparu » 07 Dec 2012, 19:31

La multi ani tuturor stuparilor ! .Sf Ambrozie sa va ocroteasca pe voi si albinele voastre .
nelu stuparu

Re: 7 Decembrie Sf.Ambrozie .

Mesajde csaa » 07 Dec 2012, 19:39

Doamne ajuta!
csaa

Mesajde augustin » 07 Dec 2012, 20:22

Doamne-ajuta, miere multa.
Nu cred ca ar fi o incalcare a regulamentului daca pun urmatorul link:
http://www.scribd.com/doc/34982888/Ambrozie
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Gheorghevici Iulian » 08 Dec 2012, 00:28

La multi ani tuturor apicultorilor.
Gheorghevici Iulian

Mesajde Adi Hodis » 08 Dec 2012, 08:26

proapis13 scrie:Doresc si cred ca toti sunteti in asentimentul meu ca acest topic sa fie o continuare a topicului de pe vechiul forum in amintirea colegului nostru Gica Romanescu,D-zeu sa-l ierte
Am vazut topicul deschis de catre colegul nelu stuparu aici http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=38&t=3085
salve :D
http://stuparitul.3xforum.ro/post/7407/ ... TUPARILOR/
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde vslsilviu » 07 Dec 2014, 19:06

In amintirea celui care ne-a invatat despre Sfantul Abrozie, dragi colegi va urez multa sanatate, albine sanatoase si familii fericite!

Gustati o lingura de miere si inaltati un gand pentru anul care a inceput!

La multi ani!

Imagine
vslsilviu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Dec 2014, 19:15

Sfîntul Ambrozie, cel numit cu numele dulceţii, s-a născut în marea cetate a Mediolanului cea mult vestită, din părinţi dreptcredincioşi şi de neam bun. Tatăl lui era prefectul Galiei, cu numele tot Ambrozie; căci acesta, iubindu-şi fiul, i-a pus numele său. Cîtă dulceaţă duhovnicească avea să aibă Biserica lui Hristos de la Sfîntul Ambrozie s-a văzut mai înainte, încă din scutecele lui. Căci fiind el prunc înfăşat şi dormind odată ziua afară cu gura deschisă, deodată, zburînd un roi de albine, a venit asupra lui, acoperindu-i faţa şi gura; apoi se vedeau albinele intrînd şi ieşind din gura pruncului, unde puneau miere pe limba lui. Văzînd aceasta, doica lui a vrut să izgonească albinele, temîndu-se să nu vatăme pruncul; dar tatăl lui, care privea acea minune, a oprit-o vrînd să vadă în ce chip va fi sfîrşitul acelei minuni. După puţin timp albinele, ridicîndu-se, au zburat pînă nu s-au mai văzut. Iar tatăl lui, înspăimîntîndu-se, a zis: "De va trăi pruncul acesta va fi mare în popor, pentru că încă de acum din pruncie a arătat Domnul pe sluga Sa. Căci se va împlini asupra lui la vreme Scriptura care zice; Fagur de miere sînt cuvintele cele bune şi dulceaţa lor este vindecarea sufletelor. Pentru că roiul acela era închipuire a învăţăturilor şi scripturilor lui, ce avea să le dea cu dulce grăire către popor, îndulcind inimile omeneşti şi ridicîndu-le de pe pămînt către cer.
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ignatov andrei » 08 Dec 2014, 00:07

ves.lucian.zabrani scrie:Sfîntul Ambrozie, cel numit cu numele dulceţii, s-a născut în marea cetate a Mediolanului cea mult vestită, din părinţi dreptcredincioşi şi de neam bun. Tatăl lui era prefectul Galiei, cu numele tot Ambrozie; căci acesta, iubindu-şi fiul, i-a pus numele său. Cîtă dulceaţă duhovnicească avea să aibă Biserica lui Hristos de la Sfîntul Ambrozie s-a văzut mai înainte, încă din scutecele lui. Căci fiind el prunc înfăşat şi dormind odată ziua afară cu gura deschisă, deodată, zburînd un roi de albine, a venit asupra lui, acoperindu-i faţa şi gura; apoi se vedeau albinele intrînd şi ieşind din gura pruncului, unde puneau miere pe limba lui. Văzînd aceasta, doica lui a vrut să izgonească albinele, temîndu-se să nu vatăme pruncul; dar tatăl lui, care privea acea minune, a oprit-o vrînd să vadă în ce chip va fi sfîrşitul acelei minuni. După puţin timp albinele, ridicîndu-se, au zburat pînă nu s-au mai văzut. Iar tatăl lui, înspăimîntîndu-se, a zis: "De va trăi pruncul acesta va fi mare în popor, pentru că încă de acum din pruncie a arătat Domnul pe sluga Sa. Căci se va împlini asupra lui la vreme Scriptura care zice; Fagur de miere sînt cuvintele cele bune şi dulceaţa lor este vindecarea sufletelor. Pentru că roiul acela era închipuire a învăţăturilor şi scripturilor lui, ce avea să le dea cu dulce grăire către popor, îndulcind inimile omeneşti şi ridicîndu-le de pe pămînt către cer.

Luciane, tu ce fel de "om al bisericilor" vrei sa devii ?!?
Ca sa intelegem si noi (adica... altii) !!!!

Calendar 2014...

7 D † Sfanta Mucenita Filofteia - Ap. Efeseni VI, 10-17Ev. Luca XIII, 10-17glas 1, voscr. 4

Unde e "Ambrozia", frate ?!?

N-am nimic cu tine, doar te intreb:
- daca tot esti adeptul MER, n-ai vrea sa fii si adeptul COR (cresin ortodox redus) ?!?

Sa stii ca nu este nevoie sa ma mai suni, poti sa pui o lumanare pentru "sanatatea mea" !!! ;)

Calendar 2015...

6 D †) Sf. Ier. Nicolae, Arhiep. Mirelor Lichiei (Dezlegare la peşte)
Duminica a XXVII-a după Rusalii (Tămăduirea femeii gârbove); Ap. Evrei XIII, 17-21; Efeseni VI, 10-17; Ev. Luca VI, 17-23; Luca XIII, 10-17; glas 2, voscr. 5
7 L †) Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeş; Sf. Ambrozie, Ep. Mediolanului (Dezlegare la peşte)

Hopa... aparu' "Ambrozia", taica...
Dezlegare la peste, dupa sf. Nicolae... mai ales lunea...?!?
Lucianeeee... tu trebuie sa stii mai multe... ;)
ignatov andrei

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Dec 2014, 00:40

In calendarul de anul asta ,si Sfantul Ambrozie este praznuit in data de 7 decembrie !!!
Nu stiu ce calendar ai tu !!!
Prea multe nu stiu despre el , decat ce am putut citi in Sinaxar si pe NET !!!
Vreau sa devin ceea ce mi-am propus , si daca se poate , mai mult decat atat !!!
Te salut , Andrei !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Dec 2014, 01:13

ignatov andrei scrie:
ves.lucian.zabrani scrie:
Luciane, tu ce fel de "om al bisericilor" vrei sa devii ?!?
Ca sa intelegem si noi (adica... altii) !!!!

Calendar 2014...

7 D † Sfanta Mucenita Filofteia - Ap. Efeseni VI, 10-17Ev. Luca XIII, 10-17glas 1, voscr. 4

Unde e "Ambrozia", frate ?!?

N-am nimic cu tine, doar te intreb:
- daca tot esti adeptul MER, n-ai vrea sa fii si adeptul COR (cresin ortodox redus) ?!?

Sa stii ca nu este nevoie sa ma mai suni, poti sa pui o lumanare pentru "sanatatea mea" !!! ;)

Calendar 2015...

6 D †) Sf. Ier. Nicolae, Arhiep. Mirelor Lichiei (Dezlegare la peşte)
Duminica a XXVII-a după Rusalii (Tămăduirea femeii gârbove); Ap. Evrei XIII, 17-21; Efeseni VI, 10-17; Ev. Luca VI, 17-23; Luca XIII, 10-17; glas 2, voscr. 5
7 L †) Sf. Mc. Filofteia de la Curtea de Argeş; Sf. Ambrozie, Ep. Mediolanului (Dezlegare la peşte)

Hopa... aparu' "Ambrozia", taica...
Dezlegare la peste, dupa sf. Nicolae... mai ales lunea...?!?
Lucianeeee... tu trebuie sa stii mai multe... ;)

Andrei , zici ca Crestin Ortodox Redus ???
Zici tu ceva !!!
Din acest moment , considera ca ai pierdut un prieten !!!
Dumnezeu mi-e martor ca nu-ti voi mai raspunde la telefon sub nici o forma !!!
Nici la postari !!!
Matcile promise poti sa le faci cadou cui vrei tu !!!
Dumnezeu sa te aiba in paza Lui !!!
ADIO !!!
:P :P :P
ves.lucian.zabrani

Mesajde ignatov andrei » 08 Dec 2014, 01:38

ves.lucian.zabrani scrie: Nu stiu ce calendar ai tu !!!

Am gresit adresa, imi cer scuze !!!

Nu este nicio diferentza intre "mirean" si "de schit", tu esti doar un "vizitator de schituri" (manastiri), cu un "preot duhovnic" (ca asa e la moda) !!!

Nu cred ca mai are sens sa te intreb de ceva Sinaxare adevarate, din vechime (adica... fara reactualizari si upgrade-uri) !

P.S. Nu pot sa ma pun "de-a latul", cand e vorba de "sfinti patroni" si "ocrotitori", votati in colegii uninominale ! ;)
ignatov andrei

Mesajde cristian bh » 08 Dec 2014, 09:26

..............si iarta noua gresealele noaste,,,,,,,,,precum iertam si noi gresitilor nostri!!!
AMIN!!!
:D :D :D
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde lucky5strike » 08 Dec 2014, 16:41

Pace, oameni buni, viata e scurta. :)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Dec 2014, 18:31

cristian bh scrie:..............si iarta noua gresealele noaste,,,,,,,,,precum iertam si noi gresitilor nostri!!!
AMIN!!!

Sigur ca ai dreptate , Cristian bh !!!
Nu as putea sa mai spun Tatal Nostru daca nu l-as ierta !!!
Dar , din fericire , nu cunosc nici o persoana cu numele Andrei Ignatov !!!
:lol: :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 08 Dec 2014, 20:50

Si iata cum unii sunt criptici si enigmatici pentru o treaba de nimica.

Traducere: enigmistica de mai sus se refera la ... calendare. Ca e pe vechi, ca e pe nou. :lol: Nu stiu cum este D-zeu, dar daca l-a facut pe om dupa asemanarea Sa, iar eu ma simt jignit de o asemenea ingustime a mintii in privinta Sa, ma gandesc ca si El s-ar simti la fel.

Cum Doamne sa crezi intr-un D-zeu care cauta la calendare, rituri vechi si noi ori alte asemenea nimicuri si prostii si nu sa caute la inima omului? :?
Daaa, D-zeul meu este cel adevarat si eu sunt mai crestin decat cutare, deoarece calendarul meu este cel corect. :lol:
Probabil ca eu voi arde in iad. :cry:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Dec 2014, 20:58

Mircea , eu cred ca nu vei arde !!! Dar , tot ce este posibil sa ardem impreuna !!! Impreuna si la bine dar , cum zicea Iliescu minerilor , mai ales la greu !!!
:lol: :lol: :lol:
ves.lucian.zabrani

Următorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE