csabio scrie:Am probleme cu roitul in perioada de inflorit si dupa salcam in rest nu. Si in acea perioada am albina cu galeata, aici tre sa umblu putin. Someaza dupa culesul de salcam. Am incercat sa limitez treaba cu recoltare de polen, dar am slabit mult familiile. La anul iau matcile nainte de salcam si vedem apoi. Daca iau si doicile cu ea o forteaza din nou la roit. Am un prieten care tine albina pe stationar in conditii asemanatoare in lazi orizontale,parca nu roiesc asa mult.
ovidiu8403 scrie:csabio scrie:Am probleme cu roitul in perioada de inflorit si dupa salcam in rest nu. Si in acea perioada am albina cu galeata, aici tre sa umblu putin. Someaza dupa culesul de salcam. Am incercat sa limitez treaba cu recoltare de polen, dar am slabit mult familiile. La anul iau matcile nainte de salcam si vedem apoi. Daca iau si doicile cu ea o forteaza din nou la roit. Am un prieten care tine albina pe stationar in conditii asemanatoare in lazi orizontale,parca nu roiesc asa mult.
Pe mine ma regasesc in textul de mai sus . Am albinele acasa in gradina de doi ani , doar stationar , tot asa iernez in medie pe 5 rame ,pentru anul acesta concluzionez : primavara fura startul la dezvoltare cu rachiti si flori spontane , ghiocei , bradusi , aglici , albastrele , salcie in februarie anul acesta aduceau polen de nu iti venea sa crezi , ce turta proteica ?, oricum vin pomii : corcodusi , caisi , ciresi si pe urma meri (zona mea predomina livezi de meri ) + papadii si cu putin sirop de la mine iaca toate familiile se prezinta pe la inceput de luna Mai pe 10 rame bune - bune , multe rame cladite , astept salcamul care de bine de rau la 1.5 km de mine e un "palc" frumusel , dar surpriza , nu da ...
ce trebuie coronitele dispar puietul se revarsa din lada si culesul subtiaza , nu am tei ... dar am friguri... la toti sa spun , nu am miere dar am roi , faneata nu da ca e seceta , foamete , matca nu ponteaza , puterea scade , roii trebe hraniti , intre timp fanul e cosit , asteptam otava (trifoiul alb) care le mai da ceva papa , infloresc legumele gradinilor , au papa eu tot nu am miere, nici macar magazii , le-am dat jos demult, floarea soarelui nici vorba , stau in zona de deal , ... si uite asa in august tre sa bag in lazi sirop completare pt iarna .Pana acum tin albine ca si animale de companie cu cheltuiala , grija si dragoste . Speranta romanului moare ultima .[/b]
PS : pastoral nici vb ... lucrez in medie 11 ore pe zi la office , [b]desi mi-as dori nu se justifica sa merg cu 6-7 familii in pastoral ,sa spunem la salcam in zona Carei_Satu Mare (un fel de Meca) pentru apicultorii maramureseni .iar astia marii cum sunteti si dvs. nu se complica cu mine , ei isi vad de ale lor ...
Un sfat , ceva ar fi bun .Speram sa fie vreme buna si sa tin in frau roitul , si sa scot ceva miere anul 3 de la cele 10 fam ale mele ...
Va salut !
ovidiu8403 scrie:...propun dupa meri + papadii ... hatz, da iama ursu in stup si goleste marginasele rama 1 si 12 , astfel de ii salcam ii , de nu-I eu am ceva si ele fara miere in lazi nu mai le sta gandu la transhumanta prin pomi. Ce spuneti ?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori