Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”

Mesajde michelle_hmg » 27 Sep 2013, 09:49

multumesc de raspuns!

yulian scrie:Trebuie sa justificati doar cei 30% (respectiv 43%). Restul nu trebuie justificati, sau altfel zis, ii cheltuiti...sau nu, pentru ca nu va mai intreaba nimeni de restul de bani.
Mihaela S.
michelle_hmg

Mesajde michelle_hmg » 27 Sep 2013, 09:57

multumesc, eu am facut singura planul de afaceri si a fost oarecum simplu (dupa ce vreo 3 sapt. am alergat dupa tot felul de hartii, unele chiar nu isi aveau rostul, dar na..) si de aceea ma gandesc, poate intrebarile pe care le pun sunt oarecum puerile. Dar cand ai un consultatnt sau poate te-ai lovit direct cu legislatia si cu problema, altfel poti da un sfat, tocmai de accea m-am interesat aici.

mai am o intrebare, e obligatoriu ca mai intai sa cheltuiesc cei 30% (43%) si dupa aceea ce mai am eu nevoie? mi s-ar parea culmea sa mai fie asa, dar ...nu se stie niciodata. cei de la APDRP din zona mea mereu au alte idei, de ex, duupa ce am cumparat un pavilion mi-a trebuit o hartie de la bucuresti cum ca codul caen pe care il avea firma de la care l-am cumparat era in regula... ca agentia judeteana imi spunea ca nu sunt in regula... (eu nu am cerut transa 2, pusesem doar o intrebare la ei si m-au terminat psihic) De aia acum imi cam tremura mana inainte de a mai face vreo miscare.

MIHAI BALS scrie:@michelle
nu poti justifica motorina cu bonuri de la peco decat daca tractorul e pe pfa-ul tau sau e inchiriat,comodat (cu acte).
pe cei de la apdrp nu-i intereseaza cum cheltui restul de 70% dar pe cei de la finante DA!
daca ai in planul de afaceri cheltuieli de 43% dar tu le iei mai ieftin-minim 30%-nu e nici o problema.
binenteles ca poti lua o imprimanta ca doar esti firma si de hartii o sa tot ai nevoie,i-ti scoti banii pe ea numai la copiile fiselor de familii.
daca vrei sa schimbi o cheltuiala din planul de afaceri faci o notificare,se aproba si apoi o cumperi.
Mihaela S.
michelle_hmg

Mesajde MIHAI BALS » 27 Sep 2013, 23:21

michelle_hmg scrie:multumesc de raspuns!

yulian scrie:Trebuie sa justificati doar cei 30% (respectiv 43%). Restul nu trebuie justificati, sau altfel zis, ii cheltuiti...sau nu, pentru ca nu va mai intreaba nimeni de restul de bani.

RASPUNS GRESIT!
MIHAI BALS

Mesajde enciu dumitru » 03 Oct 2013, 14:24

Buna ziua.sunt unul din cei 3000 de solicitanti ai masurii 112 sesiunea iunie 2012 care au depasit cele 18 luni de la data instalarii la A.P.I.A. Am fost declarat eligibil am primit notificarea prvind selectarea pentru finantare m-au pus sa devin Persoana Fizica Autorizata si asteptam sa ma cheme pentru semnarea contractului de finantare.La insistenta mea telefonic mi-au spus ca dosarul este neincheiat datorita celor 18 luni.Am facut contestatie si am primit raspuns ca mi-am asumat riscul ca voi depasi termenii legali.Mi se pare bataie de joc si doresc sa-i dau in judecata.Va rog poate mai sunt pe forum din cei care au patit acelasi lucru si au ajuns in instanta poate ma ajutati cu sfaturi,idei.Va multumesc
enciu dumitru

Mesajde marius.gj.apic. » 02 Mai 2014, 10:30

...
Ultima oară modificat de marius.gj.apic. pe 02 Mai 2014, 10:34, modificat 1 dată în total.
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde marius.gj.apic. » 02 Mai 2014, 10:32

Salutari,

Am fost sunat zilele astea (de la judet) de la "institutul de statistica" , nu stiu sigurt denumirea, in legatura cu MASURA 112 si mi s-a spus ca trebuie sa completez un chestionar, pe care mi l-au trimis pe mail, cu datele "firmei" si activitatea financiara pe anul trecut conform declaratiei 200 . Mi s-a spus sa-l completez si sa-l trimit pe mail la persoana care m-a sunat .

Mai stie careva ceva , este sau nu obligatoriu, sau e doar un sondaj ?

Cam asta contine chestionarul :

Chestionar 2 – MĂSURA 112
A. DATE IDENTIFICARE OPERATOR INTERVIU
Judet: ..................................................... cod SIRUTA |_|_|
Numele si prenumele operator de interviu, semnatura:...........................................................................

B. DATE IDENTIFICARE – Tipul de beneficiar al proiectului: BIFATI:
- infiintat in baza OUG 44/2008 (PFA, II)  1
- infiintat in baza Legii 31/1990 (SRL)  2
- altele (conform fisei masurii 112 din PNDR)  3

Denumire beneficiar: ........................................................
Anul semnării contractului |_|_|_|_|
Anul demarării proiectului |_|_|_|_|
Anul finalizarii: . |_|_|_|_|

C. Amplasare proiect (judet/comuna) ................ SIRUTA comuna|_|_|_|_|_|

D. Cod fiscal (va rugam sa completati foarte clar cifrele):.............._|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
E. Numele si prenume persoana responsabila (respondent): ..............................................

F.Calitatearespondentului:
beneficiar  1
reprezentant legal  2
altele (contabil, etc)  3

G. Datele de contact respondent. Telefon: Fax:
Email:

Q1. Tipul sectorului in care se incadreaza beneficiarul: Incercuiti
Exploatatie agricola sector animal (predominant) 1
Exploatatie agricola sector vegetal (predominant) 2
Exploatatie agricola mixta (animal si vegetal) in proportie aproximativ egala 3

Q2.1 Pentru beneficiarii SRL infiintate in baza Legii 31/1990
Sursa datelor: Bilantul Contabil - Contul de Profit şi Pierdere la data de 31.12.2009/2010/2011/2012 (dupa caz, in functie de anul demarării proiectului)
Indicati Anul corespunzator exercitiului financiar: |_|_|_|_|
- Lei -
Nr. crt.
Denumire indicator
Exerciţiul financiar 2009/2010/2011/2012 (anul demarării proiectului)
1.Productia vanduta (ct.701+702+703+704+705+706+708)
2.Venituri din vanzarea marfurilor (ct.707)
3.Variaţia stocurilor de produse finite şi a producţiei în curs de execuţie (ct.711)
4.Producţia realizată de entitate pentru scopurile sale proprii şi capitalizată (ct.721+ 722)
5.Cheltuieli cu materiile prime şi materialele consumabile (ct.601+602-7412)
6.Alte cheltuieli materiale (ct.603+604+606+608)
7.Alte cheltuieli externe (cu energie şi apă) (ct. 605-7413)
8.Cheltuieli privind mărfurile (ct. 607)

Sursa datelor: Bilantul Contabil - Contul de Profit şi Pierdere la data de 31.12.2013 sau evidenţe contabile aferente anului 2013
- Lei -
Nr. crt.
Denumire indicator
Exerciţiul financiar 2013
1.Productia vanduta (ct.701+702+703+704+705+706+708)
2.Venituri din vanzarea marfurilor (ct.707)
3.Variaţia stocurilor de produse finite şi a producţiei în curs de execuţie (ct.711)
4.Producţia realizată de entitate pentru scopurile sale proprii şi capitalizată (ct.721+ 722)
5.Cheltuieli cu materiile prime şi materialele consumabile (ct.601+602-7412)
6.Alte cheltuieli materiale (ct.603+604+606+608)
7.Alte cheltuieli externe (cu energie şi apă) (ct. 605-7413)
8.Cheltuieli privind mărfurile (ct. 607)

Q2.2 Pentru beneficiarii infiintati in baza OUG 44/2008 (PFA, II)
Sursa datelor: Declaratia 200** privind veniturile realizate, cu date referitoare la anul demarării proiectului (2009/2010/2011/2012)

Indicati Anul corespunzator exercitiului financiar: |_|_|_|_|
-Lei -
Nr. crt.
Denumire indicator
Exerciţiul financiar 2009/2010/2011/2012
(anul demarării proiectului)
1. Venit brut
2. Cheltuieli deductibile *
3. Venit net anual (rd. 1 – rd. 2)

*Se vor exclude Contributiile sociale obligatorii, potrivit legii

Sursa datelor: Declaratia 200** privind veniturile realizate, cu date referitoare la anul 2013 sau Evidenţe contabile aferente anului 2013
-Lei -
Nr. crt.
Denumire indicator
Exerciţiul financiar 2013
1.Venit brut
2. Cheltuieli deductibile *
3. Venit net anual (rd. 1 – rd. 2)

* Se vor exclude Contributiile sociale obligatorii, potrivit legii
**NOTA – in cazul in care respondentul va declara ca in Veniturile si Cheltuielile declarate in Declaratia 200, se regasesc si sume care nu reflecta Veniturile din productia realizata, Variaţia stocurilor si Producţia realizată de entitate pentru scopurile sale proprii, Costuri specifice totale si Cheltuieli generale pentru productia din anul contabil, operatorul interviului va prelua datele din Registele contabile intocmite de catre beneficarii PNDR (sursa datelor nu va mai fi Declaratia 200, pentru a exclude subventiile, costul cu forta de munca, sprijinul primit prin PNDR, taxe, etc – a se vedea nota de ghidare a COM - Working paper on the CMEF GVA indicators” din martie 2010).

Q3. Beneficiarul proiectului, la momentul semnării contractului, se încadra în grupa de vârstă: (bifaţi)
18 – 24 ani
25 – 29 ani
30 – 34 ani
34 – 40 ani

Q4. Beneficiarul proiectului, la momentul semnării contractului avea ultimul nivel al studiilor absolvite: (bifaţi )
Liceal

Scoala profesionala/meserii

Universitar, specializarea

Postuniversitar

Q5. Care au fost principalele probleme pe care le-aţi întâmpinat pe parcursul implementării proiectului?

..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde proapis13 » 08 Dec 2014, 20:16

Măsura 112, o nouă șansă pentru tinerii fermieri de a obține 40.000 de euro nerambursabili
http://www.stiriagricole.ro/masura-112- ... 18113.html
DE CE doar 3 proiecte daca aplica plafonul maxim si de ce doar in Arges,stie cineva raspunsul ???? :shock: :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 08 Dec 2014, 23:22

E facut prin GAL, prin astea a mers in continuare masura, din ce stiu.
Avem colegi care au luat-o prin GAL.

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde CRISTI M » 09 Dec 2014, 16:54

Va salut

Am un prieten care a accesat prin G.A.L. 112 in primavara si acum cateva zile a luat si transa a 2-a , total 40.000 euro .

Deci se poate
Doi oameni privesc acelas lucru dar vad doua lucruri diferite
CRISTI M

Mesajde lucky5strike » 10 Dec 2014, 22:07

proapis13 scrie:http://www.stiriagricole.ro/masura-112-o-noua-sansa-pentru-tinerii-fermieri-de-a-obtine-40-000-de-euro-nerambursabili-18113.html
DE CE doar 3 proiecte daca aplica plafonul maxim si de ce doar in Arges,stie cineva raspunsul ???? :shock: :?

Dragut, nu?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 11 Dec 2014, 23:33

Undă verde pentru proiecte cu fonduri europene nerambursabile.
Câți bani vor putea accesa tinerii fermieri

http://www.stiriagricole.ro/unda-verde- ... 18292.html
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde achio5 » 12 Dec 2014, 11:35

care e numarul minim de stupi necesari pentru a accesa 112?
achio5

Mesajde mircea_tm » 12 Dec 2014, 11:44

achio5 scrie:care e numarul minim de stupi necesari pentru a accesa 112?

aveti rabdare, trebuie sa apara ghidul solicitantului! verificati www.apdrp.ro www.madr.ro
CARPE DIEM !
mircea_tm

Mesajde BotaPaul » 31 Ian 2015, 14:40

a accesat cineva prin G.A.L ? as vrea niste info legat de masura 112 . un PM , va rog
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Anterior

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA