de Trantorul@ » 16 Dec 2014, 20:57
Si daca la mine primele doua saptamaini din Noiembrie s-o zburat aproape zilnic , temperaturile au fost mai generoase si ziua si noaptea din Noiembrie si pana acum decat in Octombrie si au fost doar pozitive ( poate vreo 2 nopti cu minus) , am avut si io ceva tentativa ieri de zbor , unii mai bine altii deloc cum se paote numi asta iernare ? ... io zic ca nu prea , nu am intalnit asa ceva niciodata de cand am albine sa zboare in Noiembrie 2 saptamiini aproape zilnic ( doar 2 zile nu or iesit ca o plouat parca) am spart ieri doi suspecti ( mai sunt vreo cativa ) unu mancase peste 4 kg de cand m-am uitat ultima data in el , o crescut si puiet si avea si oua ... si s-o c*cat pe dansu ASTIA TREBUIE LASATI SA CRAPE NU SA FACEM ASISTENTA SOCIALA ( toti am facut asa ceva , dar pana nu intelegem si nu aplicam ce am inteles mai mult rau ne facem) ..... SELECTIE NATURALA , i-am scos doua rame cu papa care nu erau patate deloc si l-am lasat sa faca ce o vrea , nu apuca Februarie ..., altu doar consumase ceva mai mult , ajunsese la speteaza partea din fata pe o portiune de 10 cm pe toate ramele ( 5 ) are mancare sa iasa din iarna .... dar e in spate ... la astia e riscu cand apare puietu si vin perioade de frig si pierd contactul cu mierea .
Majoritatea sunt in grafic zic io cu un consum ceva mai mare ca doar or zburat in Noiembrie toti si or avut nevoie de kerosen , da daca o mai tine asa tot cu + mult , om vedea ....
Nici nu vreau sa ma gandesc la situatia in care as fi avut Ligustica sau Buckfast in conditiile expuse mai sus .......... si saptamana asta ii tot cu plus si cred ca si de Craciun .....
Mai am papadii pe langa stupi care in zilele cu soare se deschid , chiar ieri am vazut vreo doua semidechise ....
P.S. Astept iarna .....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!
Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!