Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Bursa mierii!!

Mesajde Mihnea 97 » 19 Dec 2014, 22:22

Am citit pe diverse site-uri despre pretul mierii (pret care nu ne multumeste) , despre timpul de decontare al mierii predate la diversi achizitori (toti achizitori trag de timp si ne amagesc , cu mici exceptii) , despre chichitele gasite de exportatori legate de umiditate , calitate , etc. pentru a mai trage la pret si cantitate .
Oare cum reusesc in Japonia sa organizeze o bursa a pestelui , in Olanda bursa florilor , pina si in Mauritania la o populatei de aproximativ 2.000.000 de locuitori au o bursa a pestelui.
In Romania tara care are un "cuvint" de zis pe piata internationala a mierii nu se poate organiza o BURSA A MIERII?!!
Mai departe , cu acordul administratorului acestui forum , mi-as dori sa dezvolt acest topic poate vom reusi cindva sa infiintam o BURSA A MIERII (cu ajutorul autoritatilor competente ) de unde sa putem pleca cu capul sus si mindri ca munca ne este recunoscuta si platita in acelasi timp.
PS Daca sa mai dezvoltat acest subiect rog administratorul sa stearga acest topic
" Impotriva prostiei Zeii insisi lupta in zadar..." ( Schiller)
Mihnea 97

Re: Bursa mierii!!

Mesajde lucky5strike » 19 Dec 2014, 23:00

Am reditat titlul, mai era un topic cu pretul mierii. Sub forma asta insa nu mai sunt dubii.

Chiar sunt curios de idee, cum ar putea functiona o bursa a mierii?

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde nae » 19 Dec 2014, 23:33

Bursa inseamna un cadru LEGAL (SC/PF/II).
Bursa exista , noi suntem NICAIERI .
Nasol, scapa cine poate .
nae

Mesajde proapis13 » 20 Dec 2014, 00:30

In Romania nu se poate vorbi de o bursa a mierii atata timp cat pretul mierii se stabileste la Hamburg iar monopolul mierii de salcam
din tara apartine...unei singure firme - nu-i dau numele...apicultorii cu ceva experienta stiu despre cine e vba ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Bambucha » 20 Dec 2014, 06:22

Totul depinde de piata: cerere si oferta.
Atat timp cat la intern consumul pe cap de locuitor este nici 500 de grame anual, nu avem cum sa impunem mare lucru la pret. Cresterea consumului va veni odata cu cea a cresterii nivelului de trai.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Mihnea 97 » 20 Dec 2014, 14:24

Pentru o mai buna intelegere a rolului bursei vreau sa vin cu citeva lamuriri .
Bursa este o institutie care defineste o piata publica bine organizata , unde sunt tranzactionate valori mobiliare si imobiliare , fiecare tara industrializata si bine inteles lipsita de coruptie la virf are mai multe burse de valori. Burse care de altfel influenteaza ritmul economiei tarii respective.
Conform prof. Ioan Popa bursa este definita ca fiind :
1 Mecanism de concentrare a cererii si ofertei pentru anumite categorii de marfuri si valori in scopul realizarii de tranzactii bine organizate in conditii de libera concurenta.
2 Bursa este o institutie non-profit in cadrul careia au loc tranzactii organizate cu titluri financiare si drept de marfuri executate dupa reguli bine stabilite si obligatorii pentru participanti
Ca o concluzie bursa este o tehnica manageriala de afaceri economice specifica ECONOMIEI DE PIATA avind un cararcter concurential care concentreaza cererea si oferta de marfuri.
Beneficiile bursei ar fi :
1 Realizeaza o corecta echilibrare a cererii si a ofertei
2 Asigura o tranzactionare rapida , tipizare a contractelor precum si o standartizare a calitatii produselor.
3 Asigura constituirea de depozite bancare de garantii atit pentru cumparator cit si pentru vinzator , realizate prin controlul bonitatii cit si prin certificarea calitatii produselor negociate
4 Un mare beneficiu si nu ultimul ar fi eliminarea INTERMEDIARILOR CARE CREAZA DESTULE PROBLEME PRODUCATORILOR si un surplus de venit.
Astept cu mare interes parerile dumneavoastra , dat fiind faptul ca mare parte din mierea produsa in Romania si exportata este la rindul ei este procesata si re-exportata in diferite colturi ale lumii sub alte denumiri si bineinteles la alte preturi la care noi nici nu visam.
Un impediment in calea bursei ar fi asocierea in vederea asigurarii de cantitati serioase necesare unui export , lucru care nu pare a fi nerealizabil dat fiind natura nobila a ocupatiei de apicultor
Mihnea 97

Mesajde nae » 20 Dec 2014, 15:04

Prietene , eu am taiat porcul astazi si put si miros si-s mofluz= nu-mi place, pt mine e o obligatie :evil: ; da d-ta esti bine !?
Acum stim,gratie tie, definitia ...
Bursa mierii !? :lol:
Dupa sarbatori ma apuc de fumat . :(
nae

Mesajde Mihnea 97 » 20 Dec 2014, 16:50

Se vede de la o posta ca esti un tip ranchiunos . Un vechi proverb spune asa:
Pe destept sa il combati cu argumente clare , iar de prost sa fugi ca dracu de tamiie".
Eu nu ma apuc de fumat , ma apuc de alergat. :lol:
Mihnea 97

Mesajde teinegru64 » 20 Dec 2014, 17:42

Mihnea 97 scrie:Se vede de la o posta ca esti un tip ranchiunos . Un vechi proverb spune asa:
Pe destept sa il combati cu argumente clare , iar de prost sa fugi ca dracu de tamiie".

Poate...era mai bine un patinaj.Nici nu zgandarea timpanu.Zboara puiule ...zboara.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde lucky5strike » 20 Dec 2014, 17:46

Mihnea, nu te descuraja, daca esti stupar, stii ca o albina noua nu e automat si primita cu onoruri in stup... mai da un rotocol, mai da un opt... pana ne dumirim... tu, daca stii ca ai ceva in cosulet si in gusa... esti de-al nostru.

Nu te poticni de "obraznicia" de la intrare...
:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 20 Dec 2014, 18:00

Nae nu are treaba ta. E doar sceptic in privinta unei Burse a mierii. Poate are si dreptate.
Ca sa functioneze o bursa, e nevoie si de o piata. Intai piata, apoi bursa. Numai ca mierea romaneasca merge preponderent la export. Piata interna e minora.

Teiul face parte din comitetul de primire. Cum simte pe vreunul mai rasarit decat el, cum sare sa-l intepe. Dar la albine se pricepe. El e tatal albinelor... asa ca nu-ti fa griji, n-are ac. Incalzeste puietul. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 20 Dec 2014, 19:10

Mihnea 97 scrie:Se vede de la o posta ca esti un tip ranchiunos . Un vechi proverb spune asa:

Ai dreptate , chiar ai .
In urma cu 5-6 ani am aflat la procesator de un stupar sibian ca a facut 18T de S , eu am facut 2.5 atunci si l-a luat ca etalon pe OM = IG
Eu nu am vrut ''bursa'' am vrut sa-mi ia mierea din curte :D doar ca procesatorul avea camion de 7.5 T ;)
nae

Mesajde Trantorul@ » 21 Dec 2014, 18:02

Cand o sa mearga prin marketurile si pe unde se mai vinde "miere" autoritatile abilitate si nu televiziunile ( si nici asa nu se autosesizeaza) si sa faca analize la continutul borcanelor pe care scrie "MIERE NATURALA 100% DE ALBINE" si la "COMERCIANTUL" in borcanele caruia se afla altceva sa-i ridice licenta , inchida firma si sa raspunda in fata legii sunt doar vise ... caracatita e mare si aici ca si in toate domeniile si are multe tentacule ....
Unde mai pui ca majoritatea populatiei habar nu are ce inseamna mierea, pentru multi miere=dulce = zahar, am auzit tot felul de replici , " Da aia cu 15 RON de ce nu-i buna ?" pai asa si pe dincolo " SI PRIMESTI TOT FELUL DE RASPUNSURI dupa ce le explici " si intradevar 90 % din populatia tari e prea saraca sa consume miere naturala la pretul ei real .... le mai explici sa nu bage mierea peste ceai sau cafea clocotind si tot la fel fac!
Sunt persoane care produc cantitati mari si vine strainu si ia direct i-au suntat pe "COMERCIANTI" sunt putini , asa cu asociatu is 9 corecti si al 10 -lea impute toata branza .... e foarte greu ...
VISE, VISE, si toti asteptam sa puna mana si sa faca altii , sau de ce nu au facut , sau .... suntem buni doar de bagat de vina si aratat cu degetul .... astia suntem ... asa defilam ...
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde proapis13 » 21 Dec 2014, 19:54

Asta este ,,bursa mierii''...au cumparatorii de unde sa aleaga ;)
Fişiere ataşate
analiza mierii.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Bambucha » 22 Dec 2014, 10:23

Mihnea 97 scrie:Eu nu ma apuc de fumat , ma apuc de alergat. :lol:

Domnule draga,
Si eu mi-as dori pe BVB daca nu lichiditatea burselor din Londra si Frankfurt macar sa fie peste rulajul celor din Paris sau Varsovia. Mai ramane sa si poata piata acest lucru, ca una ne dorim si alta putem. La cat de deschis sunteti nu cred ca nu intelegeti acest lucru. Noi ca tara suntem inca in urma rau cu multi ani fata de cele cu apa calda si wc in casa, iar pentru a avea si noi un cuvant de zis pe orice fel de piata va mai curge ceva apa pe Dunare (ridicarea nivelului de trai).

Pana atunci putem insa lucra la educatia clientului nostru dar mai ales la cinstea si onoarea noastra! Buna-zi eram intr-o piata bucuresteana si vedeam pe taraba miere de "artar"... si... la o gustare mai atenta semana izbitor cu un produs biostimulator. Dupa un dialog scurt am aflat ca pietarul o cumparase de la un stupar din zona dobrogea :shock: In consecinta am cumparat un borcanel si i-am transmis pietarului ca ma duc cu el fix la laborator si ii dau termen de o saptamana sa o retraga de pe taraba ca altfel ii trimit inspectia sanitara in vizita.

Cu toate injuraturile de rigoare si riscul de a-mi fi umplut "frigiderul" nu pot sa stau partas la inselarea bunei credinte a consumatorului final (care are copii, e batran, are diabet, sufera de diverse boli, etc) si caruia ma adresez si eu ca direct producator. Nu pot fi de acord cu fraudarea increderii a unui produs viu de exceptie, facandu-ma ca inchid ochii la nelegiuirile din jur, iar intr-un final sa realizez ca acel consumator final - omul de rand- prefera sa-si ia marmelada deoarece cu mierea si-a luat teapa. Este strigator la cer cum isi taie multi propria craca tipand apoi ce greu le merge.... Domnilor fiti cinstiti si cresteti-va copii in acest spirit! Odata cu cinstea va veni si un trai mai bun.

Sa ne uitam catre sistemul corupt, dar mai intai sa ne uitam la noi, chiar daca drumul astfel e mai greu!
Buy E.U.
Bambucha

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE