CATALIN scrie:care vrei tu sa fie...eu nu vad un STAS
paul scrie:TDI scrie:De încercat n-o sa încerc nici eu. Ca solutie tehnică ma gandeam. Nu capsele care se bat pe laterale, ci capsele de la capsator - patrulaterul fără o latura, reglat cumva aparatul sa nu intre 100%.
Poate o sa fac 100 de rame la anul si in varianta asta, de curiozitate.
Cand intinzi sarma nu risti sa-ti sara capsele, tinand cont ca nu sunt infipte 100% ? Eu zic ca ... sar ! Sarma ar trebui intinsa rezonabil(sa nu sara capsele) iar apoi capsele sa fie batute 100% si in acest fel sa se intinda bine sarma ! Manopera multa ...
dragostuparul scrie:CATALIN scrie:care vrei tu sa fie...eu nu vad un STAS
valy scrie:...trebuie neaparat capse...
proapis13 scrie: ...sa exploatam la maxim fagurele,asta insemnand ca si manopera de lipire a fagurelui sa fie ca la carte nu ca cea din imaginile prezentate...
liviutzbogos scrie:Cu ce s-a gresit la insarmarea ramelor din imagine? Cum ar trebui sa fie o insarmare ca la carte? Multumesc.
paul scrie:Nu cred ca s-a gresit ... profund .Ceea ce a prezentat proapis se intampla in general la ramele proaspat construite . Dupa cateva generatii de puiet crescute, nu se mai observa fenomenul .
liviutzbogos scrie: Cred ca oricat de profi ai insarma, o vreme imaginea va fi aceeasi. Nu stiu cum ai putea sa ingropi sarma la perfect in foita de ceara astfel incat matca sa nu o mai "detecteze".
simplu scrie:...trebuie sa fac o alta gaura mai sus, dar pe centru de aceasta data?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori