Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: insarmarea ramelor

Mesajde dragostuparul » 23 Dec 2014, 15:44

distanta intre sarme pe orizontal de cate este?
dragostuparul

Mesajde CATALIN » 23 Dec 2014, 15:50

care vrei tu sa fie...eu nu vad un STAS
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde dragostuparul » 23 Dec 2014, 15:52

CATALIN scrie:care vrei tu sa fie...eu nu vad un STAS

daca le pui la o distanta de un chibrit , ar i ok? am vazut mai devreme la cineva care a postat pe forum aceasta metoda.
este musai sa pui capse? sau merge sa treci sarma direct prin gaura ramei?
dragostuparul

Mesajde valy » 23 Dec 2014, 15:54

paul scrie:
TDI scrie:De încercat n-o sa încerc nici eu. Ca solutie tehnică ma gandeam. Nu capsele care se bat pe laterale, ci capsele de la capsator - patrulaterul fără o latura, reglat cumva aparatul sa nu intre 100%.
Poate o sa fac 100 de rame la anul si in varianta asta, de curiozitate.

Cand intinzi sarma nu risti sa-ti sara capsele, tinand cont ca nu sunt infipte 100% ? Eu zic ca ... sar ! Sarma ar trebui intinsa rezonabil(sa nu sara capsele) iar apoi capsele sa fie batute 100% si in acest fel sa se intinda bine sarma ! Manopera multa ... :oops:

capsele de capsator taie sarma ,si nu in ultimul rand sar la intindere.verificat.
valy

Mesajde CATALIN » 23 Dec 2014, 15:55

capsele te ajuta atunci cand intinzi sarma sa nu -ti intre in lemn
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Doru89 » 23 Dec 2014, 15:57

Dap rulezi cu ce distanta iti place tie nui fixa scopul meu e ca ultima sarma de jos sa fie mai sus sa prinda mai mult din foita nu la fix pana la urma miam modificat dimensiunile ca cele care leam luat de la stupi originali nu ma satisfaceau pentru ca se desprindeau jos si albinele cresteau aiurea jos cu celule de trantori si cu gauri ect plus ca eu cutez oleaca din foita sus sa o prind de leat pana cand imi iau rame noi cu sant sus atunci o sa am mai multa foita .
Ultima oară modificat de Doru89 pe 23 Dec 2014, 15:58, modificat 1 dată în total.
Doru89

Mesajde valy » 23 Dec 2014, 15:58

dragostuparul scrie:
CATALIN scrie:care vrei tu sa fie...eu nu vad un STAS

daca le pui la o distanta de un chibrit , ar i ok? am vazut mai devreme la cineva care a postat pe forum aceasta metoda.
este musai sa pui capse? sau merge sa treci sarma direct prin gaura ramei?[/quot
trebuie neaparat capse indiferent de marimea aleasa,fara capse sirma taie lemnul si se slabeste si la vara o sa ai numai rame cu faguri deformati.capse si sirma de inox ,cea zincata rugineste in timp.
valy

Mesajde Florin Dobre » 23 Dec 2014, 16:47

valy scrie:...trebuie neaparat capse...

Eu n-am stiut asta si pana acum merge si fara capse. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 23 Dec 2014, 17:14

Fiecare tip de insarmare are avantaje si dezavantaje,depinde din ce unghi privesti
Ar fi o nepolitete sa fie combatuta insarmarea pe ferticala practicala de mine de catre un coleg ce foloseste una dintre metodele de insarmat prezentate in imaginile de mai jos numai pe considerentul ca la el nu au cazut fagurii
ce consider eu ca este important :?: ...sa exploatam la maxim fagurele,asta insemnand ca si manopera de lipire a fagurelui sa fie ca la carte nu ca cea din imaginile prezentate...degeaba se lioeste fagurele de leatul de jos iar albina construieste din leat in leat cand sunt mii de celule ce se pot pierde
insarmarea cea mai buna este aia care confirma stabilitatea fagurelui dar sa nu uitam si calitatea acestuia... ;)
Fişiere ataşate
insirmare W.jpg
insirmare orizontala.jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde liviutzbogos » 23 Dec 2014, 19:54

proapis13 scrie: ...sa exploatam la maxim fagurele,asta insemnand ca si manopera de lipire a fagurelui sa fie ca la carte nu ca cea din imaginile prezentate...

Cu ce s-a gresit la insarmarea ramelor din imagine? Cum ar trebui sa fie o insarmare ca la carte? Multumesc.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde paul » 23 Dec 2014, 20:01

liviutzbogos scrie:Cu ce s-a gresit la insarmarea ramelor din imagine? Cum ar trebui sa fie o insarmare ca la carte? Multumesc.

Nu cred ca s-a gresit ... profund .Ceea ce a prezentat proapis se intampla in general la ramele proaspat construite . Dupa cateva generatii de puiet crescute, nu se mai observa fenomenul .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviutzbogos » 23 Dec 2014, 20:06

paul scrie:Nu cred ca s-a gresit ... profund .Ceea ce a prezentat proapis se intampla in general la ramele proaspat construite . Dupa cateva generatii de puiet crescute, nu se mai observa fenomenul .

Stiu, de asta am si intrebat. Cred ca oricat de profi ai insarma, o vreme imaginea va fi aceeasi. Nu stiu cum ai putea sa ingropi sarma la perfect in foita de ceara astfel incat matca sa nu o mai "detecteze".
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde proapis13 » 23 Dec 2014, 20:15

liviutzbogos scrie: Cred ca oricat de profi ai insarma, o vreme imaginea va fi aceeasi. Nu stiu cum ai putea sa ingropi sarma la perfect in foita de ceara astfel incat matca sa nu o mai "detecteze".

Lipre electrica si indemanare obtinuta in timp,atunci sarma o sa fie ,,ingropata'' in intregime in FA..
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde simplu » 23 Ian 2015, 17:34

Buna ziua! Un apropiat, care nu este apicultor, s-a oferit sa ma ajute dandu-mi gauri ramelor intr-un atelier. Insa dintr-o neintelegere in partea de sus mi-a dat cate doua gauri la toate ramele. Intrebarea este daca la pot folosi astfel, punand faguri putin lasati intr-o parte, ori trebuie sa fac o alta gaura mai sus, dar pe centru de aceasta data?
Fişiere ataşate
Fotografie0003 (2).jpg
simplu

Mesajde nicu has » 23 Ian 2015, 17:47

Poti SA le folosesti CE au
EU tot ASA dau gauri introduc sarma prin orificu si o leg in inferior e simplu ;)
nicu has

Mesajde proapis13 » 23 Ian 2015, 17:49

simplu scrie:...trebuie sa fac o alta gaura mai sus, dar pe centru de aceasta data?

Mai sus,pe centru si in linie cu celalalte la 1-2cm de leatul superior :!:
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR