Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Lucrul cu ramele

Mesajde Avram Sorin » 21 Noi 2011, 15:59

Pana acum nu am folosit asa ceva . Dar de anul urmator ma gadesc sa procur si eu . Folositi umerase de rame si cleste ? Va usureaza munca ? :?:

Imagine
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Re: Lucrul cu ramele

Mesajde balu » 22 Noi 2011, 12:34

suportul de rame il vad f util, am zis ca-mi fac si eu unul, sa nu pun rama pe jos, cleste am, dar nu l-am folosit niciodata
balu

Mesajde jonny_it » 22 Noi 2011, 13:16

balu scrie:suportul de rame il vad f util, am zis ca-mi fac si eu unul, sa nu pun rama pe jos, cleste am, dar nu l-am folosit niciodata

E foarte util si clestele, totusi de la un timp imi cam pocneau incheieturile pentru ca ai tendinta sa ridici tot timpul ramele cu aceeasi mana.
jonny_it

Mesajde MyBees » 22 Noi 2011, 13:51

Eu am folosit clestele, in 90% din cazuri doar la prima rama pe care o scoteam din stup. O scoti mai usor decat "la mana". Insa la un moment dat mai rau ma incurca decat sa ma ajute. Tii la indemana dalta, perie, afumator, marker, altele... decat sa mai am si grija lui mai bine ma chinuiam putin la prima rama scoasa. A ramas o fieratanie aruncata printre altele.
Suportul pentru rame nu l-am folosit. In mare parte din timp stupii sunt foarte apropiati si nu prea ar fi loc de suport, sau te chinui sa pui ramele in el. bineinteles ca nici cu ramele imprastiate pe jos nu e ok. Eu tin dupa mine o cutie, o roinita pe 7 rame, careia la nevoie(si e nevoie de multe ori) ii pot pune si capacul.
Ultima oară modificat de MyBees pe 22 Noi 2011, 14:26, modificat 1 dată în total.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde gigiploesteanu » 22 Noi 2011, 13:57

Sunt foarte utile ambele scule, uşurează munca în stupină, mai ales mie care nu prea pot folosi ambele mâini.
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde Avram Sorin » 22 Noi 2011, 14:20

MyBees scrie:Eu am folosit clestele, in 90% din cazuri doar la prima rama pe care o scoteam din stup. O scoti mai usor decat "la mana". Insa la un moment dat mai rau ma incurca decat sa ma ajute. Tii la indemana dalta, perie, afumator, marker, altele... decat sa mai am si grija lui mai bine ma chinuiam putin la prima rama scoasa. A ramas o fieratanie aruncata printre altele.
Suportul pentru rame, nu l-am folosit. In mare parte din timp stupii sunt foarte apropiati si nu prea ar fi loc de suport, sau te chinui sa pui ramele in el. bineinteles ca nici cu ramele imprastiate pe jos nu e ok. Eu tin dupa mine o cutie, o roinita pe 7 rame, careia la nevoie(si e nevoie de multe ori) ii pot pune si capacul.

aici cam ai dreptate .Suportul daca ai stupii apropiati nu prea merge decat daca il faci pentru 2 max 3 rame si il mai cari si dupa tine pe langa alte scule. Cred ca mai degraba imi voi face o cutie poate din polistiren cu o curea sa o pot purta pe umar.
Avram Sorin

Mesajde jonny_it » 22 Noi 2011, 15:22

Avram Sorin scrie:aici cam ai dreptate .Suportul daca ai stupii apropiati nu prea merge decat daca il faci pentru 2 max 3 rame si il mai cari si dupa tine pe langa alte scule. Cred ca mai degraba imi voi face o cutie poate din polistiren cu o curea sa o pot purta pe umar.

Cel din imagine e pentru 2 rame, la fel am si eu unul. Pentru mai multe rame folosesti un stup gol, eventual o roinita pe 4-5 rame, sa nu fie prea grea :)
Suportul se foloseste mai mult pentru a nu pune rama martinasa jos(se stiu si consecintele).
Am vazut astfel de suporturi si cu plasa.
jonny_it

Mesajde Avram Sorin » 22 Noi 2011, 16:32

Ma schimb si eu ca vremea :D Ma apuc totusi sa imi fac un suport pentru 2 rame cu plasa si eventual ii adaug si un suport pentru afumator . Dupa ce il termis o sa pun si niste poze. Jonny mai ai idei pana nu ma apuc de lucru ? :lol: :lol:
Avram Sorin

Mesajde jonny_it » 22 Noi 2011, 17:25

Avram Sorin scrie:Ma schimb si eu ca vremea :D Ma apuc totusi sa imi fac un suport pentru 2 rame cu plasa si eventual ii adaug si un suport pentru afumator . Dupa ce il termis o sa pun si niste poze. Jonny mai ai idei pana nu ma apuc de lucru ? :lol: :lol:

Cred ca merge cate un suport unde sa poti agata dalta si peria nu?
Afumatorul poate sta si pe capac la un stup, totusi daca ii gasesti o pozitie buna pe suport merge pus. :)

Optionale:
- desfacator de bere
- suport pentru sticla de bere
- scrumiera

:lol:
jonny_it

Mesajde balasbebe » 28 Dec 2013, 20:38

balasbebe

Mesajde claudiuppp » 01 Mar 2014, 21:57

balasbebe scrie:https://www.youtube.com/watch?v=-CcQevcxjYw&list=PL75A4F4EA7220D294

bai ma lesi :lol: , ce draci capseaza ala acolo???
Parerea mea de incepator nu conteaza, dar poate naste idei geniale
claudiuppp

Mesajde un OM » 02 Mar 2014, 15:10

Rame pentru pavilion cu cutii fixe, cum are nea Marin din Serbia.
un OM

Mesajde peterneamt » 20 Oct 2014, 12:01

:roll:
peterneamt

Mesajde delorin I » 20 Oct 2014, 12:40

Cleste de rame nu am cumparat, dar suportul este absolut grozav...am deja 3...Oricat de apropiati ai stupii, daca rasucesti capacul sa fie cu fata in sus si ii pui un suport de rame apoi adaugi catul...este absolut grozav in pastoral! Eu il recomand...dar nu il luati cu 15 Ron...il puteti gasi si cu 5! (asta dupa ce am cumparat 2:)))
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE