Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Remorca - de-tarare??

Mesajde echo » 22 Noi 2011, 13:26

Am o nelamurire, poate ma poate lamuri cineva: cumpar acum o remorca, fara sistem de franare. Ea, remorca, este omologata pentru greutate totala 750 kg

In talonul masinii mele, scrie ca masina poate trage remorca fara sist de franare maxim 600 kg.

Acum, intrebare: - trebuie sa de-tarez remorca la 600 kg pentru a o putea tracta cu masina actuala, sau o pot lasa asa, cu conditia sa nu depasesc 600 kg ?? Ma refer dpdv legal.

Preferabil ar fi sa o las asa cum e, la 750 ca poate in viitor schimb masina, poate o vand si 750 e un avantaj, etc, etc... dar as vrea sa stiu ce spune legea...

multumiri anticipate.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Re: Remorca - de-tarare??

Mesajde Cristian IONITA » 22 Noi 2011, 14:14

nu ai cum sa o lasi asa ... evaluarea masei remorcii se face dupa ce scrie in talon (acte) la masa total autorizata.
Detararea se face dar implica ceva costuri si mai ales relatii, se face la RAR si la noi aceasta institutie e stat in stat ...

Daca nu-s indiscret despre ce masina e vorba? Nu de alta dar o masina care sa aiba atat de putin trecut la masa remorcabila nu prea o vad pretabila ptr multe aplicatii.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde echo » 22 Noi 2011, 15:59

Masina este un Opel Astra Caravan 2007, 1,7 CDI, masina de familie :)
are specificat: 600 pt remorci fara sist de franare si 1100 pt cele cu sistem de franare.

Cum pentru mine masina e doar un instrument, o mai transform ocazional si in masina de familie... apicola :D

Nu neaparat pentru apicultura dar si pentru apicultura.

Am inteles si multumesc de clarificari, deci trebuie sa o detarez. Nu e o problema, o va face-o firma de la care o cumpar, remorca fiind noua.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde bogdannn » 22 Noi 2011, 16:06

o alta varianta posibila este schimbarea talonului masinii, in cel nou nu mai sunt trecute tipurile de remorci ce pot fi trase :D
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde Cristian IONITA » 22 Noi 2011, 16:08

oki,

daca nu reusesti sa rezolvi cu firma de la care cumperi remorca (apropo ce remorca e? ce firma? si daca mai poti renunta la comanda ca sa stiu daca-ti dau sau nu si alternative) cred ca o sa rezolvi mai repede modificand caracteristicile masinii .... la tipul de masina si motorizare dpdv tehnic nu e nici o pba, chiar nu inteleg de ce numai atat ... foarte posibil sa fie o greseala "intentionata"
Cristian IONITA

Mesajde echo » 22 Noi 2011, 16:28

bogdannn scrie:o alta varianta posibila este schimbarea talonului masinii, in cel nou nu mai sunt trecute tipurile de remorci ce pot fi trase :D

Interesanta treaba !! verific asta :)

CI - e o Trailer Max, cu o punte, 281x151x35 (la fel ca a lui Mishu) . Nu e o problema cu modificarea, e.. "din partea casei" o fac ei, daca nu au facut-o deja, eu doar ma gandeam daca nu cumva pot totusi beneficia de cele 150 kg in plus...
echo

Mesajde cristi_vidican » 22 Noi 2011, 18:38

Vezi aici:
viewtopic.php?f=18&t=379
In concluzie, trebuie sa iei legatura cu cei care au produs remorca sa o detareze si apoi sa mergi la RAR
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cristi_vidican » 22 Noi 2011, 18:40

bogdannn scrie:o alta varianta posibila este schimbarea talonului masinii, in cel nou nu mai sunt trecute tipurile de remorci ce pot fi trase :D

Da, dar scrie in cartea de identitate. Asta nu ar fi o problema, in caz ca tractezi mai mult decat iti permite CI?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde bogdannn » 22 Noi 2011, 20:32

cristi_vidican scrie:

Da, dar scrie in cartea de identitate. Asta nu ar fi o problema, in caz ca tractezi mai mult decat iti permite CI?

corect, in carte scrie, dar cartea sta acasa intr-un loc sigur, eventual la soacra :D, politia iti cere talonul nu ?
Telefon 0726278393
bogdannn

Mesajde echo » 22 Noi 2011, 20:52

Asa este baieti nu mai scrie nimic in talon de remorcam, daaaaaaar.... :o

in talon scrie ca (cuvintele mele, talon nou): masa autovehicul 1203 kg / masa totala cu sistemul de remorcare ... 1800 kg :shock:

deci tot la 600 ajung....

Asta e, ramane la 600 kg remorca, macar stiu ca daca vre-odata vreau sa o vand, se poate aduce inapoi la 750 kg cat este ea proiectata (mersi CristiV pt info).

CI - acum stau si ma gandesc (subliniez ca in afara de Dacie sunt afon la masini), tinand cont de tipul de masina, cu remorca, cu/fara frana 1800 / 2300, e putin?? Poate ca ar fi fost mai bine un 1950 / 2500, dar....
echo

Mesajde liviu1965 » 24 Noi 2011, 10:45

Intrebare: daca ai remorca goala si o plimbi prin oras, ei amenda?
contraintrebare : in cazul unui control nu se pune remorca cu incarcatura pe un cantar rutier si apoi se constata daca depaseste greutatea admisa?

Logic e sa ei amenda daca depasesti greutatea inscrisa in talon.
liviu1965

Mesajde Cristian IONITA » 24 Noi 2011, 11:00

sunt chestii diferite Liviu

Cu cantarul sunt cei de la admninistratia drumurilor care urmares sa nu ai incarcataura mai multa decat cea admisa pe sectorul de drum respectiv, adica se adreseaza camionagiilor care de exemplu intr-un camion de 60 de tone pun incarcatura de 50 si circula pe un sector de drum in care e admis (autorizat) decat 40

Pe tine cu turism te opresete un nenea garcea care are ca si dotare cel mult o statie radio prin care poate cere etaliile lipsa din talon, deci nu va imbatati cu apa rece cxa daca nu e rubrica in talon scapati
Iar nenea garcea nu face altceva decat sa citeasca si eventual sa adune .... ai agata de masina o remorca care in acte e mai mare decat iti permite actele masinii ... esti bun de plata, nu sta garcea sa vada daca ai sau incarcatura si nici nu o cantareste .... elk citeste si eventual aduna (ca ansamblu sa nu depaseassca 3500 kg cand ai nevoie si de categoria E)
Cristian IONITA

Mesajde tusaz » 24 Noi 2011, 11:13

Buna ziua si eu trag cateodata o remorca de 2000 de kg cu o masina care are voie 1300 kg (distante scurte) dar nu am avut probleme , poate am avut noroc. Cat este amenda pentru acest lucru daca stie cineva?
tusaz

Mesajde liviu1965 » 24 Noi 2011, 13:00

Ok Cristi, am inteles.

Personal nu mi se pare corect, dar asta e. Atata timp cat nu depasesc greutatea admisa. Vorba ta : garcea.
liviu1965

Mesajde balutoiu gabriel » 08 Mai 2012, 11:49

liviu1965 scrie:Ok Cristi, am inteles.

Personal nu mi se pare corect, dar asta e. Atata timp cat nu depasesc greutatea admisa. Vorba ta : garcea.

cu stupi nu te prea opreste arr....
nu va fie frica....
balutoiu gabriel

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE