amadeusmbi scrie:Poate ar trebui sa trecem pe roi la pachet + fa + tratament. Zic si eu...
genutzu scrie:Vreau sa declansez o discutie, daca se poate si cu argumente asupra motivului pentru care foarte multi apicultori, unii chiar si cu multa experienta declara ca in anul 2014 a fost un atac foarte puternic al parazitului Varroa
ignatov andrei scrie:genutzu scrie:Vreau sa declansez o discutie, daca se poate si cu argumente asupra motivului pentru care foarte multi apicultori, unii chiar si cu multa experienta declara ca in anul 2014 a fost un atac foarte puternic al parazitului Varroa
As fi vrut sa pomenesc despre modul de folosire a fundului AV, cand nu mai este puiet de trantor in cuiburi si de faptul ca foarte mult puiet de albina este "inconjurat" doar de 32 grade, in loc de 35 grade...
As fi vrut sa spun ce inseamna suprafetele de puiet, tarziu in toamna...
As fi vrut sa spun ce inseamna sa "impusti doi iepuri" toamna, cand - din diferite motive - stimularile inseamna completare de hrana si invers...
As fi vrut sa spun multe...
Mai era ceva de genul... sa nu impunem noi modul de viata albinelor, ci sa imbunatatim modul lor de viata...
Dar, mai bine tac, sunt prea plictisitoare aceste chestii...
P.S. N-am reusit sa lamuresc apicultorii din zona mea (care acum stau si plang la lazile goale)...
andrei_calinescu scrie:ignatov andrei scrie:genutzu scrie:Vreau sa declansez o discutie, daca se poate si cu argumente asupra motivului pentru care foarte multi apicultori, unii chiar si cu multa experienta declara ca in anul 2014 a fost un atac foarte puternic al parazitului Varroa
As fi vrut sa pomenesc despre modul de folosire a fundului AV, cand nu mai este puiet de trantor in cuiburi si de faptul ca foarte mult puiet de albina este "inconjurat" doar de 32 grade, in loc de 35 grade...
As fi vrut sa spun ce inseamna sa "impusti doi iepuri" toamna, cand - din diferite motive - stimularile inseamna completare de hrana si invers...
Mai era ceva de genul... sa nu impunem noi modul de viata albinelor, ci sa imbunatatim modul lor de viata...
P.S. N-am reusit sa lamuresc apicultorii din zona mea (care acum stau si plang la lazile goale)...
Andrei, ti-am trimis un mesaj prive
ignatov andrei scrie:genutzu scrie:Vreau sa declansez o discutie, daca se poate si cu argumente asupra motivului pentru care foarte multi apicultori, unii chiar si cu multa experienta declara ca in anul 2014 a fost un atac foarte puternic al parazitului Varroa
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori