Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ajutor

Mesajde bogdan.a. » 31 Dec 2014, 17:19

Va salut dragi apicultori. Am o problema si rog pe cei care stiu sa ma ajute cu un sfat. trebuie sa i-au de la cineva 20 de familii care ierneaza pe 6-8 rame si sa le mut il lazile mele dupa care sa le transport la vreo 6-7 ore de mers. Problema este ca trebuie sa fac asta pana la 15 februarie, preferabil mai repede. Nu am de ales. Se poate face asa ceva? Daca nu, sfaturi cum ar trebui sa o fac cat mai corect sa am sanse :D . Va multumesc si va urez un an cat mai bun!
bogdan.a.

Re: Ajutor

Mesajde Mircea_63 » 31 Dec 2014, 17:22

Daca-i musai...
pandesti prognoza meteo. Poate pana atunci vine cate un petec de primavara. Sau:
faci rost de o duba izoterma, incalzesti cumva interiorul si intr-o zi mai calda faci transportul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde proapis13 » 31 Dec 2014, 17:25

NU am auzit pe nimeni sa transvazeze fam de albine iarna :shock:
Ar trebui sa stie vanzatorul cum se face...sau stie el ce stie de-ti forteaza mana sa faci una ca asta iarna ;)
Exista insa o solutie de compromis ; aia cu transporul stupului intr-o camera ca la fortarea zborului de curatenie in spatiu inchis :!:
E descrisa metoda in vechile carti apicole... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Bambucha » 31 Dec 2014, 17:27

bogdan.a. scrie:trebuie sa i-au de la cineva 20 de familii care ierneaza pe 6-8 rame si sa le mut il lazile mele dupa care sa le transport la vreo 6-7 ore de mers. Problema este ca trebuie sa fac asta pana la 15 februarie,

Daca tii la albine nu faci asta!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Dila Daniel » 31 Dec 2014, 17:28

Bogdan,asa ceva nu se face decat in cazuri foarte fortuite sau...daca iti vrea cineva raul

Daca este un caz fortuit,sfatul meu este sa convingi pe cel care tii da,sa iti lase familiile cu tot cu lazi,pana la primavara,cand poti face schimbul de lazi.
De mutat,pana pe 15 feb.,ai sanse sa prinzi timp bun.Adica,ajuns acasa pe vatra,sa fii sigur ca afara sunt minim 8 grdC timp de o ora cel putin.
Mijlocul de transport,inchis.
Dar acum,pregateste-te de Revelion! :) La multi ani!

edit...mai sa fiu,cate postari intre timp!... :D
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde janese » 31 Dec 2014, 19:54

la multi ani!
o veste ca asta cu stupi care trebui mutati repede,a circulat si prin dambovita inainte de CRACIUN...venea la poarta cineva care avea de vanzare dar repede, cati stupi voiai...cu 100 ron bucata...tzi-i aducea acasa cu cutie cu tot...erau hoti de stupi...daca aveau cerere ii furau ,,,ca le frigea buza de bani!.....m-a sunat un stupar sa ma intrebe daca nu-mi lipsesc stupi....va-nchipuiti ca m-a bagat in draci!!!...dar cred ca ii aducea decat pe comanda...stiau de unde poate sa ia......etc...etc.....dar nu mai stiu ca in zona s-au anuntat stuparii intre ei si nu au avut cumparatori
janese

Mesajde Bambucha » 01 Ian 2015, 14:09

De pe anunturi... :(
Atentie mare!

bogdan.a. scrie:Daca esti de acord,ai vreo idee cum am putea sa facem?. Sunt din timisoara si pot sa vin cu lazile mele dupa ce ne intelegem. Le vreau acuma pentru ca vreau sa le stimulez devreme dupa retetele mele. O zi faina!
Buy E.U.
Bambucha

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE