zip2006 scrie:Italiene ,imi esti baiat simpatic dar '' viata bate filmul '' pe mine ma '' doare in pix '' ca am 100 sau 1000 de trintori pe familie eu fac seletie care merg bine ,care nu la revedere .eu ti-am mai spus (nu cu rautate )vino in romanica si fa stuparit pe picioarele tale ,fara fonduri EU,find dicriminat de virsa si mai vorbim ....apropo nu cumva tu esti ala la care a fost in vizita Dragos 2006 si cu Dan Puisoru acum citiva ani ...daca da ciocul mic ca toti avem de invatat cite ceva si de la prosti si de la destepti ...si inca ceva ne miram ca multi apicultori cu experenta nu mai scriu pe forum (doar sporadic )de ce oare????..pentru ca sint contrati de unii care cred ca stiu tot ..stim pe dracu ,avem impresia ca daca avem o scoala cu doua clase mai mult decit altul sintem buricul pamintului ...pina una alta vedeti ce faceti cu gindacul mic de stup sa nu molipsiti toata Europa ...spor la treaba .
zip2006 scrie:...pastrarea unui echilibru in stup intre trintori si albina lucratoare este esentiala pentru perpetuarea speciei ..dar cum unii vor sa aiba numai albina in stupi distrugin trintorii dau peste cap echilibrul familiei facind-o vulnerabila la daunatori ...toate cele bune va doresc in noul an.
peterneamt scrie:În anii în care sunt precipitaţii abundente albinele suferă de foame şi de sete şi astfel albinele tinere ce eclozează nu consumă suficient polen în perioada cât sunt albine de cuib........deci trăiesc mai puţin şi muncesc mai puţin.
Ioan Guist scrie:Iar primii vinovati sunt cei diriguiti sa gasesca solutii reale si potrivite bunui mers al apiculturii si nu a buzunarelor propii.Pe locul secund sunt vinovati apicultorii ce nu inteleg sa se adapteze realitatii actuale ci sunt doar extrem de capabili sa arunce vina in stanga si dreapta.
genutzu scrie: temperTura optima de inmultire a Varro de 32 gradeC iar pentru albina 36- 37iata care sunt unele din cauzele care zu condus la aceste lucruri,
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 109 vizitatori