Ei, nici chiar asa...
Sigur, sunt "curti" cu probleme (mai mari sau mai mici) in mai toate zonele din tara asta insa la fel de adevarat este ca sunt si destule "ograzi" unde treaba e in grafic.
Cazuri si "cazuri".
ignatov andrei scrie:Adi Hodis scrie: intervin, asumandu-mi riscul replicilor. O fac pentru ca, sinceri sa fim, nimeni nu le stie chiar pe toate.
Unii merita sa traiasca in propria ignoranta !!!
Cu strangere de inima...ii dau drepatate lui Paul (di la Falticheni) ca "cei care nu stiu ce inseamna o iernare fara zbor de curatire timp de 150 de zile", nu vor intelege aceasta fraza :
"Dupa ce depopularile datorate acarianului "au trecut", au inceput depopularile datorate mortii NATURALE a albinelor, albine care nu erau pregatite sa ierneze !"
Mai bine zis... multe lucruri nu vor intelege !!!
Mircea_63 scrie:
Simplu de tot Andrei. Pe aici pe la noi e o vorba:
-Cainele moare de prea multa alergatura...
Mircea_63 scrie:Ce mare lucru de inteles si de unde atata enigmistica si aere, Doamne Iarta-ma? Crezi cumva ca exista vre-un apicultor care sa nu priceapa ca albina ce a crescut puiet si nu si-a format corpul gras are viata mai scurta?
Bere???? Bei mai mult din cea proasta, ca o bei mai greu.
akmm scrie:Am dat cu sirop oxalic pe 3 si 4 ian.Nu am nici un motiv sa fiu optimist.
Deja ma intreb la ce mi-au servit anii de experienta.
Cand se intampla e ca ebola.
O fi varroa o fi altceva, dar in mod cert ceva rau se intampla.
akmm scrie:Care o mai avea albine pe 31 martie, e stupar de respectat.Parerea mea.
akmm scrie:Am dat cu sirop oxalic pe 3 si 4 ian.Nu am nici un motiv sa fiu optimist.
janese scrie:traia gicanu//sa-i fie tarna usoara!!!...si din vorba in vorba...imi trimite el niste oxalic...am si acum sticla cu scrisul lui...cum se face ,ce concentratie...tot tacamul!!!...si nu am facuT la doi -trei ci la toti!!!pana la rapita si in timpil rapitei...au dat inapoi de parca le dadusem cu foc!!!!si m-am lecuit de oxalic!!!apoi..tot un binevoitor....mi-a dat oxalic praf...si la fel...concentratie...dozare/familie...tot tacamu.....si iarasi parca le-am dat cu foc!!! ...si m-am lecuit de tot de oxalic!!!
peterneamt scrie:Personal cred că vom avea un an apicol cu producţii record .......E adevărat că cei ce au neglijat familiile de albine vor plătii, dar asta face parte din formarea şi trierea apicultorilor ( selecţia naturală a celor care vor, fac şi pot faţă de ceilalţi care doar vor...) care este un rău necesar.....
janese scrie:akmm scrie:Am dat cu sirop oxalic pe 3 si 4 ian.Nu am nici un motiv sa fiu optimist.
traia gicanu//sa-i fie tarna usoara!!!...si din vorba in vorba...imi trimite el niste oxalic...am si acum sticla cu scrisul lui...cum se face ,ce concentratie...tot tacamul!!!...si nu am facuT la doi -trei ci la toti!!!pana la rapita si in timpil rapitei...au dat inapoi de parca le dadusem cu foc!!!!si m-am lecuit de oxalic!!!apoi..tot un binevoitor....mi-a dat oxalic praf...si la fel...concentratie...dozare/familie...tot tacamu.....si iarasi parca le-am dat cu foc!!! ...si m-am lecuit de tot de oxalic!!!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori