Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: atac varroa in 2014

Mesajde Dila Daniel » 04 Ian 2015, 20:46

ca o parere personala...
mi-e mai frica de nosema decat de varooa.
Nosema mi se pare mai periculoasa,fiindca nu se depisteaza usor,in stadiul incipient.
Nu exclud ca fiind un factor principal in depopulari sau stagnari ale famililor de albine,la stupinele unde sunt probleme.
Ultima oară modificat de Dila Daniel pe 04 Ian 2015, 20:48, modificat 1 dată în total.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde neculai.luca » 04 Ian 2015, 20:47

astea :
Fişiere ataşate
Wolfgang Ritter-Varroa pag.84-85.jpg
bucură-te de ce ai, nu fi nefericit pentru ce nu ai !(dar nu fi leneş!)
neculai.luca

Mesajde catalin.profiri » 04 Ian 2015, 21:38

Si eu ma regasesc in postarea d-lui neculai.luca.
Servici, copii la scoala, ore overtime, m-a pus pacatul sa mai caut inca o vatra si am neglijat tratamentele (sau cel putin nu le-am facut ca la carte).
Rezultatul ? stupi care trebuiau sa intre pe 6-8 rame au ajuns pe 2-3-4. Am unificat o parte, dar am emotii mari pentru primavara. :oops:
Scumpa tare experienta :oops:
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde neculai.luca » 04 Ian 2015, 22:08

continui cu alte câteva pagini ( nu erau redimensionate) :
Fişiere ataşate
pag. 86-87.jpg
Wolfgang Ritter-Varroa pag. 88-89.jpg
neculai.luca

Mesajde neculai.luca » 04 Ian 2015, 22:10

și:
Fişiere ataşate
Wolfgang Ritter-Varroa pag. 90-91.jpg
Wolfgang Ritter-Varroa Pag. 92-93.jpg
neculai.luca

Mesajde neculai.luca » 04 Ian 2015, 22:13

și :
Fişiere ataşate
Wolfgang Ritter-Varroa pag.94-95.jpg
neculai.luca

Mesajde neculai.luca » 04 Ian 2015, 22:15

și gata :
Fişiere ataşate
pag. 112-113 redim..jpg
Wolfgang Ritter-Varroa pag.114-115 redim..jpg
neculai.luca

Mesajde mirel » 04 Ian 2015, 22:20

de FLORINELU » 24 Sep 2014, 19:10

apropo primul tratament de toamna l-am facut(sper)maine deoarece mai am destul de mult puiet

Sunt tare curios sa aud cum merge treaba la dumneavoastra!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde Florin Dobre » 04 Ian 2015, 22:49

neculai.luca scrie:astea :

Multumim!
Nu strica sa citim si sa recitim unele chestii...poate ne intra mai bine in cap si pe viitor gresim mai putin. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Adi Hodis » 05 Ian 2015, 00:01

ghitacusman scrie:.......da,daaaaaaaaa ,asa este .Atacurile din partea lui au fost ,sant ,si vor fi mereu .La mica mea experienta am constatat ca lucrurile elementare ,simple dealtfel, raman aceleasi .Ca mama natura face combinatii din cand in cand ,.............eun lucru benefic. Cu respect te salut Adi! Daca o fam roieste fara mancare sa-mi spui si mie , daca cantitatea de miere extrasa este aceeas din toate modelele de stupi in acelas cules ,de la ce model se poate face o extractie maxima .????

Cu acelasi respect te salut si eu.
Afirmatia la care am facut referire, nu prezenta nici un fel de conditii. Doar ca, stupii aceia nu roiesc si ca produc mai multa miere. Ce m-a determinat mai mult sa intervin atunci, a fost faptul ca nu roiesc.
Iar la productie miere ... nu este modelul care-l folosesc eu ( daca asta ai sperat sa scriu ). :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde ignatov andrei » 05 Ian 2015, 00:19

catalin.profiri scrie:Si eu ma regasesc in postarea d-lui neculai.luca.
Servici, copii la scoala, ore overtime, m-a pus pacatul sa mai caut inca o vatra si am neglijat tratamentele (sau cel putin nu le-am facut ca la carte).
Rezultatul ? stupi care trebuiau sa intre pe 6-8 rame au ajuns pe 2-3-4. Am unificat o parte, dar am emotii mari pentru primavara. :oops:

Chiar imi pare rau ca n-ai bagat la cap "laudaroseniile" unui tip... :(
Pacat, acum e plecat din tara... !!!
ignatov andrei

Mesajde Bambucha » 05 Ian 2015, 00:29

Cum redevin unele teme actuale dupa o vreme.

http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=8&t=1878&start=112

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde catalin.profiri » 05 Ian 2015, 06:27

Dl Andrei, va rog sa vorbiti deschis, clar si la subiect: care tip si care laudarosenii ?
Eu am spus public si deschis ce am patit. Va referiti la Margarit? la Adi Hodis? Pupe ? la cine ca eu nu ma prind.
----
Altfel spus, ma tot gandesc cum as fi putut manageria timpul mai bine: stupi la distanta, 2 vetre, job, familie, copii de dus la terapie / gradinita / scoala, un singur mijloc de transport, vreme etc. :roll: Daca nu ar fi jobul ar fi mult mai simplu, dar mai avem pana acolo...
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde ignatov andrei » 05 Ian 2015, 09:39

catalin.profiri scrie:Dl Andrei, va rog sa vorbiti deschis, clar si la subiect: care tip si care laudarosenii ?
Eu am spus public si deschis ce am patit. Va referiti la Margarit? la Adi Hodis? Pupe ? la cine ca eu nu ma prind.
----
Altfel spus, ma tot gandesc cum as fi putut manageria timpul mai bine: stupi la distanta, 2 vetre, job, familie, copii de dus la terapie / gradinita / scoala, un singur mijloc de transport, vreme etc. :roll: Daca nu ar fi jobul ar fi mult mai simplu, dar mai avem pana acolo...

Pentru ca ma rogi sa vorbesc deschis... ma refeream la mine, doar m-ai vizitat...!!! ;
Chiar m-ai intrebat si de faptul ca - an de an - nu-ti prea oua matcile in luna august, iar eu tin minte ca ti-am spus ceva de starea familiei, dar...
Sa fi stiut ca ai asemenea mentori (stima domnilor)... ma mai abtineam si eu...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 05 Ian 2015, 11:15

Familia de albine va culege intotdeauna doar ce are nevoie, adica, nectar, mana si polen.
Cand necesarul de polen este mare, dar si oferta din natura este pe masura, culesul abundent va fi cel de polen.
Dar cand in natura exista oferta mare si de polen si de nectar, familia va renunta la culesul de polen (sau il va reduce considerabil).
Astfel de situatii intalnim la salcam, tei, sau FS (vorbesc de culesurile majoritare).
Reducand culesul de polen, se reduce si suprafata de puiet. Acest aspect este foarte neplacut cand se manifesta in luna premergatoare (deobicei iulie) pregatirii familiilor pentru iarna.
Suprafata mica de puiet din luna iulie (nu de putine ori chiar sub 10 dm patrati de puiet) - datorata culesurilor abundente de nectar - trebuie sa ne ingrijoreze !!!
De aici si multiplele neajunsuri din luna august:
- ponta redusa - lipsa albinelor doici;
- ponta redusa - lipsa rezervelor de pastura;
- ponta redusa - lipsa culesului de polen;

Si uite asa, intr-un "an de exceptie", ies la iveala toate "bazaconiile" - vorba lui Guist !!!
ignatov andrei

Mesajde Adi Hodis » 05 Ian 2015, 12:12

ignatov andrei scrie:
catalin.profiri scrie:Si eu ma regasesc in postarea d-lui neculai.luca.

Chiar imi pare rau ca n-ai bagat la cap "laudaroseniile" unui tip... :(
Pacat, acum e plecat din tara... !!!

:P :P
Ce ”bine” va intelegeti domnilor ... ca mai apoi, din explicatia ceruta de Catalin si primita ... sa reiasa altceva.

D-le Ignatov, Catalin s-a referit la d-l Neculai Luca. Nu la d-ta.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE