Corpul 3 nu-l pui la salcam si nici la o data fixa ci atunci cand trebuie ,daca trebuie .
aici am glumit un pic ....C3 numai dzeu stie ce si cum

C1 il bagi sub C2 cat mai repede ; iti va dubla volumul si probabil te sperie dar iti face bine = din 23 cm cat are inaltime rama sa ai 5-10 cm coroane + macar 20 cm ghemul (ca e ''roi'' ) REZULTA ca albina ta sta pe sita cu curul in zapada /adica nu-i clopot e un fel de talanga .La prima raza care deschide ghemul adaugi C1 cu cele 4 rame de rezerva sub cuib + diafragma cat doua corpuri pe care o faci acum

care atenueaza curentii si atat
sunt de aceeasi parere cu C1 sa-l fi pus jos....dar nu am acel corp

trebuie sa-l fac in primavara ......iar cu diafragma nu am ca nu lucrez cu ea.
.Astepti pana ''umple'' cele 10 rame cu oua sus si albina toate = atunci incepi cu faguri + mancare la greu .
aici nu prea inteleg odata ai zis ca 6 sus si 4 jos si dupa ai zis 10 sus.....
Inteleg ca nu esti ''speriat'' si ma bucur dar sa ai rama 1si 5 pline si ramele 2,3,4 cu o amprenta a ghemului de 40% si nu pe toata rama ci frontal rezulta putinica albina = C3 la FS
roii au fost in vara pe 7-8 rame iar in toamna cu descapacirea ramelor scoase , completarea cu sirop au ramas pe 5 -6 rame si asa au pus ele mierea

-am facut cum am crezut ca e bine si scrie prin toate forumurile si cartile de specialitate........... am strans la max si mincare cat mai multa ...
Multumesc de raspunsuri si multa sanatate !!