Teoretic da, practic nu vad care apicultor ar rupe acum din stupi cate o rama cu puiet si albina acoperitoare.
Daca iei ramele, totusi, sa le duci mai departe 5 km. macar o saptamana
Mai bina ai rabdare, ai tot timpul din lume sa omori niste albine.
nicu has scrie:este indicat sa se faca roi din familii de albine care nu au botci de roire sa se ia rame cu puiet si sa se lase sa-si traga singure botci ?
mai sunt si oameni care vrea sa dezvolte foate repede stupina si recurg la anumite metode de inmultire
va mutumesc
sincer sunt incepator si nu stiu daca e bine ce spun dar o sa trebuiasca in primavara sa ii inmultesc ca am decat 5 stupi si as opta pt urm varianta : stolonare si anume sa iau cate o rama doua cu puiet si albina de la ceilalti pana ajung la 3-4 rame iar in privinta reginei as lua o botca neeclozionata si as pune-o intre rame .. ce ziceti ar accepta-o?nicu has scrie:da asa este am ajuns la concluzia ca mai bine sa lasam familia sa intre in figuri si cu botcile face roi mutumesc
catalin_viezure_6 scrie:sincer sunt incepator si nu stiu daca e bine ce spun dar o sa trebuiasca in primavara sa ii inmultesc ca am decat 5 stupi si as opta pt urm varianta : stolonare si anume sa iau cate o rama doua cu puiet si albina de la ceilalti pana ajung la 3-4 rame iar in privinta reginei as lua o botca neeclozionata si as pune-o intre rame .. ce ziceti ar accepta-o?nicu has scrie:da asa este am ajuns la concluzia ca mai bine sa lasam familia sa intre in figuri si cu botcile face roi mutumesc
proapis13 scrie:catalin_viezure_6 scrie:sincer sunt incepator si nu stiu daca e bine ce spun dar o sa trebuiasca in primavara sa ii inmultesc ca am decat 5 stupi si as opta pt urm varianta : stolonare si anume sa iau cate o rama doua cu puiet si albina de la ceilalti pana ajung la 3-4 rame iar in privinta reginei as lua o botca neeclozionata si as pune-o intre rame .. ce ziceti ar accepta-o?nicu has scrie:da asa este am ajuns la concluzia ca mai bine sa lasam familia sa intre in figuri si cu botcile face roi mutumesc
Or sa o accepte insa ca sa faci rost de o botca neeclozionata trebuie ca o familie sa intre in frigurile roitului voit sau fortuit
Asta se intampla atunci cind sunt implinite mai multe conditii propice si in vara nu in primavara
salve
Badea. claudian scrie:Daca te intereseaza poti suna un prieten![]()
.....ce zici te risti?..
![]()
Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator